ΑρχικήUpdatesΗ Google θα αφαιρέσει τον τηλεφωνικό σας αριθμό από το Search, εάν...

Η Google θα αφαιρέσει τον τηλεφωνικό σας αριθμό από το Search, εάν της το ζητήσετε

Google Search: Η Google επεκτείνει τους τύπους πληροφοριών που μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης email και των στοιχείων σύνδεσης.

Δείτε επίσης: Google: Το Chrome 101 διορθώνει σοβαρές ευπάθειες

Google Search

Η νέα πολιτική έχει σκοπό να εμποδίσει τους απειλητικούς παράγοντες να χρησιμοποιούν ευαίσθητες πληροφορίες ανθρώπων με κακόβουλους τρόπους. «Το Διαδίκτυο πάντα εξελίσσεται—με πληροφορίες να εμφανίζονται σε απροσδόκητα μέρη και να χρησιμοποιούνται με νέους τρόπους—έτσι πρέπει να εξελίσσονται και οι πολιτικές και οι προστασίες μας», λέει η Michelle Chang, επικεφαλής της Google για την παγκόσμια πολιτική αναζήτησης.

Η Google αποδέχεται εδώ και καιρό αιτήματα για την κατάργηση ορισμένων προσωπικών πληροφοριών από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google φαίνεται πως τώρα επέκτεινε την πολιτική για να σας επιτρέψει να ζητήσετε την κατάργηση στοιχείων επικοινωνίας όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις email και φυσικές διευθύνσεις. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από την Google να αφαιρέσει τα login credentials εάν εμφανίζονται σε queries.

Δείτε επίσης: Google Drive: Πώς να κατεβάσετε αρχεία και φακέλους

Η προηγούμενη στάση της εταιρείας περιόριζε τα αιτήματα σε ειδικές περιπτώσεις, όπως εκστρατείες doxxing, καθώς και εμφανείς στόχους απάτης, όπως στοιχεία τραπεζών και πιστωτικών καρτών. Η Google θα εξακολουθεί να εξετάζει τα αιτήματα για να βεβαιωθεί ότι είναι ειλικρινή — για παράδειγμα, δεν θα εξαλείψει αναφορές που ανήκουν σε κάποιο δημόσιο αρχείο. Ένας πολιτικός δεν θα μπορούσε να ζητήσει να αφαιρεθεί ο αριθμός τηλεφώνου του γραφείου του από το Google Search.

Google Search

Δείτε επίσης: Ο browser Brave μπορεί να παρακάμψει αυτόματα τις σελίδες AMP της Google

Η επέκταση ακολουθεί άλλες πρόσφατες προσπάθειες για τον περιορισμό της διάδοσης ευαίσθητων πληροφοριών. Από πέρυσι, οι χρήστες της Google κάτω των 18 ετών μπορούν να ζητήσουν την αφαίρεση των φωτογραφιών τους από τις αναζητήσεις εικόνων. Ωστόσο, αυτή μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις. Αν και η διευρυμένη πολιτική δεν είναι εγγυημένη για την προστασία του απορρήτου σας, θα μπορούσε να αποτρέψει τους doxxers, τους παρενοχλητές και τους stalkers που βασίζονται σε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για να φτάσουν τους στόχους τους.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS