ΑρχικήgamingΟι μέτοχοι της Activision Blizzard δέχονται την εξαγορά από την Microsoft

Οι μέτοχοι της Activision Blizzard δέχονται την εξαγορά από την Microsoft

Οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της προτεινόμενης από τη Microsoft εξαγοράς του publisher ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το 98% των μετοχών να εγκρίνει τη συναλλαγή.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Παρόλο που οι μέτοχοι της Activision Blizzard και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έδωσαν το πράσινο φως για την συναλλαγή, εξακολουθεί να υπόκειται σε ρυθμιστικό έλεγχο από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, για να καθοριστεί εάν η συμφωνία συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό.

Δείτε επίσης: Sony σε Microsoft: Αναμένουμε ότι τα Activision games θα παραμείνουν multiplatform

Εάν η συμφωνία περάσει από τον ρυθμιστικό έλεγχο, η εξαγορά έχει προθεσμία έως τον Ιούνιο του 2023 για να ολοκληρωθεί, οπότε η Microsoft θα καλωσορίσει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα franchise της βιομηχανίας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty, Warcraft, Overwatch και της μεγάλης επιτυχίας για τα κινητά, το Candy Crush.

Οι μέτοχοι της Activision Blizzard δέχονται την εξαγορά από την Microsoft
Οι μέτοχοι της Activision Blizzard δέχονται την εξαγορά από την Microsoft

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το εάν θα επιτραπεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας, με ορισμένους επενδυτές της Wall Street να πιστεύουν ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές της κυβέρνησης του Μπάιντεν θα καθυστερήσουν την εξαγορά – μια πεποίθηση που αντανακλάται στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της Activision Blizzard , που διαπραγματεύεται κατά 23% χαμηλότερα από την προσφορά της Microsoft των 95 $.

Ωστόσο, με την προσφορά εξαγοράς της Microsoft να έχει πλέον εγκριθεί από τους μετόχους της Activision Blizzard, ένα ακόμη εμπόδιο έχει ξεπεραστεί. Σε απάντηση στην είδηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, ο Bobby Kotick, δήλωσε: «Η σημερινή συντριπτικά υποστηρικτική ψήφος των μετόχων μας επιβεβαιώνει την κοινή μας πεποίθηση ότι, σε συνδυασμό με τη Microsoft, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε πιο αξιόλογα πράγματα για τους παίκτες μας, ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους υπαλλήλους μας, και να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο να γίνουμε ένα εμπνευσμένο παράδειγμα ενός φιλόξενου, με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού χώρου».

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έρχεται σε μια προβληματική στιγμή για τον εκδότη του Call of Duty, ο οποίος παραμένει βυθισμένος στη διαμάχη μετά τους συγκλονιστικούς ισχυρισμούς του περασμένου έτους ότι είχε καλλιεργήσει μια εταιρική κουλτούρα όπου η σεξουαλική παρενόχληση, η βία και η ανάρμοστη συμπεριφορά θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν.

Η Activision Blizzard περιγράφηκε ως «γόνιμο έδαφος για παρενόχληση και διακρίσεις κατά των γυναικών» στην μήνυση στην Πολιτεία της Καλιφόρνια που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο και ο διευθύνων σύμβουλος εν ονόματι Bobby Kotick έγινε το επίκεντρο μιας καταδικαστικής αναφοράς που ισχυριζόταν ότι γνώριζε για σεξουαλική κακοποίηση εντός της εταιρείας για χρόνια.

Οι μέτοχοι της Activision Blizzard δέχονται την εξαγορά από την Microsoft
Οι μέτοχοι της Activision Blizzard δέχονται την εξαγορά από την Microsoft

Δείτε επίσης: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δις δολάρια

Πιο πρόσφατα, οι γονείς ενός πρώην υπαλλήλου της Activision Blizzard που αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια ενός εγχειρήματος το 2017, υπέβαλαν μήνυση εναντίον του εκδότη, υποστηρίζοντας ότι η αυτοκτονία ήταν το αποτέλεσμα της σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συναδέλφους του.

Τα γεγονότα πήραν μια περαιτέρω δραματική τροπή νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια κατηγορήθηκε ότι παρενέβη για να υποστηρίξει την Activision Blizzard για την αγωγή προς την πολιτεία για διακρίσεις και παρενόχληση, η οποία ξεκίνησε τις δυσκολίες για τον εκδότη.

Πηγή: www.eurogamer.net

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS