ΑρχικήinetΝέα Υόρκη - Δρόμοι: Θα αυξηθεί ο χώρος για πεζούς και ποδηλάτες

Νέα Υόρκη – Δρόμοι: Θα αυξηθεί ο χώρος για πεζούς και ποδηλάτες

Η Νέα Υόρκη θέλει να πάρει το 25% των δρόμων από τα αυτοκίνητα και τον δώσει σε πεζούς και ποδηλάτες!

Δείτε επίσης: Η Νέα Υόρκη παραγγέλνει 184 αυτοκίνητα Mustang Mach-E για αστυνομική και κρατική χρήση

Νέα Υόρκη δρόμοι

Δείτε επίσης: Το Tesla Model 3 είναι πολύ δημοφιλές ως ταξί στη Νέα Υόρκη

Η πανδημία του COVID-19 ανέτρεψε τις μεταφορικές ανάγκες της Νέας Υόρκης με σημαντικά τμήματα του οδικού χώρου της πολής να επαναχρησιμοποιούνται από πεζούς και ποδηλάτες. Από ποδηλατόδρομους μέχρι δημόσια καθίσματα και αστικά πάρκα, οι δρόμοι που προηγουμένως αντιμετώπιζαν αδιέξοδη κυκλοφορία μετατράπηκαν σχεδόν αμέσως σε δημόσιους χώρους που ωφέλησαν την πλειοψηφία των κατοίκων.

Αφού αναγκάστηκε να συνειδητοποιήσει τα οφέλη μιας τέτοιας αλλαγής χρήσης των δρόμων, η Νέα Υόρκη τώρα φαίνεται να αναρωτιέται, “Γιατί η πόλη να μην παραμείνει έτσι;”

Είναι όλα μέρος ενός νέου σχεδίου που είναι γνωστό ως NYC 25×25, το οποίο υποστηρίζεται από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Eric Adams.

Η πρόταση ζητά το 25% του χώρου των δρόμων της Νέας Υόρκης να μετατραπεί σε πλατείες για πεζούς, ποδηλατόδρομους, χώρους πρασίνου και λεωφορειακές λωρίδες έως το 2025.

Η λογική λέει ότι η συντριπτική πλειονότητα των δρόμων της Νέας Υόρκης που κυριαρχούνται από αυτοκίνητα δεν ωφελούν τους περισσότερους κατοίκους της πόλης και δεν ωφελούν πραγματικά ούτε τα αυτοκίνητα. Με τους μποτιλιαρισμένους δρόμους να κινούνται με μέσο όρο 8 km/h στο Midtown Manhattan, οι μεταφορές με αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη είναι υπεύθυνες για ένα σημαντικό μέρος των εκπομπών άνθρακα, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της αστικής βρωμιάς.

Εν τω μεταξύ, οι πεζοί και οι ποδηλάτες αναγκάζονται να περιηγούνται στις πολυσύχναστες παρυφές των δρόμων, συχνά πλέοντας γύρω από σταθμευμένα οχήματα και σωρούς σκουπιδιών που περιμένουν την παραλαβή.

Και όλα αυτά προτού λάβουμε υπόψη τον εκπληκτικό αριθμό θανάτων πεζών και ποδηλάτων που προκαλούνται από αυτοκίνητα στην πόλη.

Η αλλαγή του χώρου του δρόμου θα βοηθούσε τόσο στον καθαρισμό της πόλης όσο και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Transportation Alternatives Danny Harris, της ομάδας πίσω από την πρόταση 25×25, εξήγησε στο Guardian ότι «οι κάτοικοι της πόλης θα αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής».

Νέα Υόρκη δρόμοι

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη: Η κομητεία Chenango δέχτηκε επίθεση ransomware

Η Νέα Υόρκη έχει επί του παρόντος περίπου 3 εκατομμύρια δωρεάν θέσεις στάθμευσης στους δρόμους της, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των εγγεγραμμένων αυτοκινήτων στην πόλη.

Και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Υόρκης δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, αλλά χρησιμοποιούν άλλες μορφές μεταφοράς, όπως λεωφορεία, μετρό, ποδήλατα και περπάτημα, απλά δεν έχει νόημα να αφιερώνουμε τόσο πολύ χώρο στα αυτοκίνητα.

Η τάση είναι μέρος ενός ευρύτερου κινήματος που επιδιώκει να μετατρέψει τις πόλεις σε όλο τον κόσμο από αυτοκινητοκεντρικές σε ανθρωποκεντρικές, δημιουργώντας πιο ποδηλατικές και βατές περιοχές που εξακολουθούν να βοηθούν τους κατοίκους να μετακινούνται χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS