ΑρχικήHow ToΠροσθέσετε και αφαιρέστε λέξεις στο προσωπικό λεξικό των Εγγράφων Google

Προσθέσετε και αφαιρέστε λέξεις στο προσωπικό λεξικό των Εγγράφων Google

Όταν γράφετε σε ένα έγγραφο Google θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν όλες οι λέξεις που θέλετε στο λεξικό. Μπορεί να γράψετε το όνομα ενός ατόμου ή ενός προϊόντος που δεν υπάρχει στο λεξικό Webster. Ευτυχώς, τα Έγγραφα Google προσφέρουν ένα προσωπικό λεξικό για χρήση.

Δείτε επίσης: Το Google Translate προσθέτει υποστήριξη για 24 νέες γλώσσες

Google

Εάν ρυθμίσετε τα Έγγραφα Google να διορθώνουν αυτόματα την ορθογραφία σας ή αν εκτελέσετε τον έλεγχο για ορθογραφικά λάθη, μπορεί να χάνετε πολύτιμο χρόνο κάνοντας τα Έγγραφα να αποδέχονται αυτό που πληκτρολογείτε. Αλλά αν προσθέσετε λέξεις στο προσωπικό σας λεξικό, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να συνθέτετε το έγγραφό σας χωρίς αυτόματες αλλαγές ή αποτυχημένους ορθογραφικούς ελέγχους.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να προσθέσετε λέξεις στο προσωπικό σας λεξικό στα Έγγραφα Google. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση για μια λέξη που τα Έγγραφα προσδιορίζουν ως ανορθόγραφη ή να ανοίξετε το προσωπικό λεξικό και να την προσθέσετε μη αυτόματα.

Οι λέξεις που προσθέτετε βρίσκονται στο προσωπικό λεξικό για τυχόν υπάρχοντα ή νέα έγγραφα που δημιουργείτε στα Έγγραφα Google.

Από προεπιλογή, τα Έγγραφα Google τοποθετούν μια κόκκινη υπογράμμιση κάτω από μια λέξη που φαίνεται να είναι ανορθόγραφη. Εάν κάνετε κλικ σε αυτήν τη λέξη, ενδέχεται να δείτε μια εναλλακτική λέξη. Στο ίδιο μικροσκοπικό αναδυόμενο πλαίσιο, κάντε κλικ στις τρεις τελείες και επιλέξτε “Προσθήκη στο Λεξικό“.

Δείτε ακόμα: Google: Το Monk Skin Tone Scale θα βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης
λεξικό

Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στη λέξη και επιλέξτε “Προσθήκη στο Λεξικό“.

Και οι δύο ενέργειες αφαιρούν την κόκκινη υπογράμμιση και τοποθετούν τη λέξη στο προσωπικό σας λεξικό. Η λέξη δεν θα προσδιορίζεται πλέον ως ορθογραφικό λάθος.

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε μια λέξη είναι να ανοίξετε το προσωπικό λεξικό και να εισάγετε τη λέξη με μη αυτόματο τρόπο. Μεταβείτε στα Εργαλεία > Ορθογραφία και γραμματική και επιλέξτε «Προσωπικό λεξικό» στο αναδυόμενο μενού.

Εισαγάγετε τη λέξη στο πλαίσιο στο επάνω μέρος, επιλέξτε “Προσθήκη” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “OK” για να την αποθηκεύσετε.

Θα δείτε τη λέξη σας και οποιαδήποτε άλλη προσθέσετε στο πλαίσιο στο κάτω μέρος.

Για να δείτε τις λέξεις σας ή να αφαιρέσετε μία, μεταβείτε στο Εργαλεία > Ορθογραφία και γραμματική > Προσωπικό λεξικό από το μενού.

Δείτε επίσης: Τι δηλώνει η Google για την αγωγή της Match

Επιλέξτε τη λέξη που θέλετε να αφαιρέσετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στα δεξιά του. Δεν θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή. Κάντε κλικ στο “OK” όταν τελειώσετε.

Λάβετε υπόψη ότι εάν αφαιρέσετε μια λέξη από το προσωπικό λεξικό, μπορεί να αναγνωριστεί ξανά ως ορθογραφικό λάθος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS