ΑρχικήinetApple και Google θα καταργήσουν εγκαταλελειμμένα και outdated apps

Apple και Google θα καταργήσουν εγκαταλελειμμένα και outdated apps

Μια νέα έκθεση διαπιστώνει ότι 1,5 εκατομμύριο apps τόσο στο App Store της Apple όσο και στο Play Store της Google δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και δύο χρόνια ή και περισσότερο οπότε σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές πολιτικής θα αφαιρεθούν.

Δείτε επίσης: Health Connect: Google και Samsung διευκολύνουν τον συγχρονισμό fitness data μεταξύ apps

Apple Google apps

Τόσο η Apple όσο και η Google έχουν ανακοινώσει σχέδια για την κατάργηση εκείνων των apps που παρέμειναν χωρίς επίβλεψη στα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε το CNET. Συγκεκριμένα, και οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι πρόκειται να αφαιρέσουν εκείνες τις εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας αναλυτών Pixalate, ο αριθμός των εφαρμογών που θα καταργηθούν από το Google Play είναι περίπου 869.000 και από το Apple App Store είναι 650.000.

Δείτε επίσης: Έκτακτη ενημέρωση της Apple επιδιορθώνει zero-day σε Macs και Watches

Αυτό αποτελεί σημαντικό αριθμό και συνοψίζει εύκολα το ένα τρίτο της συνολικής επιλογής εφαρμογών κάθε καταστήματος εφαρμογών. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάργησης των εγκαταλελειμμένων apps, το Google Play Store θα μειωθεί σε 1,7 εκατομμύρια apps από τις τρέχουσες 2,6 εκατομμύρια apps. Για το App Store, ο συνολικός αριθμός εφαρμογών θα μειωθεί σε 1,3 εκατομμύρια από το τρέχον 1,95 εκατομμύρια εφαρμογές.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ η Google έχει ορίσει ένα σημείο αποκοπής δύο ετών για την κατάργηση των εφαρμογών, η Apple δεν προσδιόρισε κανένα τέτοιο σημείο αποκοπής που πρέπει να ακολουθήσουν οι προγραμματιστές. Αντίθετα, η εταιρεία είπε ότι έχει στείλει email στους προγραμματιστές ενημερώνοντάς τους για τα σχέδιά της να αφαιρέσει όλες τις εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Τόσο η Apple όσο και η Google δικαιολόγησαν την κίνηση λέγοντας ότι οι παλαιότερες εφαρμογές που δεν ενημερώνονται είναι επιρρεπείς σε χακάρισμα. Επιπλέον, τείνουν να προσφέρουν και χαμηλότερο επίπεδο εμπειρίας χρήστη. Ωστόσο, δεν φαίνονται όλοι οι προγραμματιστές ευχαριστημένοι με την κίνηση και έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, λέγοντας ότι δεν χρειάζονται όλες οι εφαρμογές ενημέρωση κάθε χρόνο. Οι προγραμματιστές απέρριψαν και την ιδέα των παλιών εφαρμογών να καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν ενημερωθούν.

Δείτε επίσης: Apple Podcasts: Εισαγωγή νέων εργαλείων και ενημερώσεων

Ωστόσο, η κίνηση θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τους χρήστες της Apple, καθώς η εταιρεία δεν επιτρέπει την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών. Ωστόσο, οι χρήστες Android θα είναι ευκολότερο να παρακάμψουν τον περιορισμό, καθώς μπορούν πάντα να φορτώνουν τις εφαρμογές ή να τις προμηθεύονται από εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών.

Πηγή πληροφοριών: goodereader.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS