ΑρχικήinetΤο ρωσικό τμήμα της Google θέλει να κηρύξει πτώχευση

Το ρωσικό τμήμα της Google θέλει να κηρύξει πτώχευση

Το τμήμα της Google στη Ρωσία, υπέβαλε ειδοποίηση πρόθεσης να κηρύξει πτώχευση μετά την κατάσχεση του τραπεζικού του λογαριασμού από αξιωματούχους. Όπως δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της Google, «αυτό κατέστησε αδύνατη τη λειτουργία του γραφείου μας στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης και πληρωμής υπαλλήλων με έδρα τη Ρωσία, της πληρωμής προμηθευτών και πωλητών και της εκπλήρωσης άλλων οικονομικών υποχρεώσεων».

Δείτε επίσης: Οι Google Messages users στην Ινδία φέρεται να πνίγονται στις διαφημίσεις

Όπως πολλές άλλες εταιρείες, η Google ανέστειλε τις περισσότερες εμπορικές της δραστηριότητες στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Παρά το γεγονός αυτό και την κατάθεση πτώχευσης, θα συνεχίσει να παρέχει στους Ρώσους πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες όπως η Αναζήτηση, το YouTube, το Gmail, οι Χάρτες και το Android προς το παρόν.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, η Ρωσία επέβαλε στην Google πρόστιμο περίπου 82.000 δολαρίων επειδή δεν κατάφερε να διαγράψει περιεχόμενο που έκρινε παράνομο. Στη συνέχεια, οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο στην εταιρεία περίπου 98 εκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο για παρόμοιους λόγους. Αυτό υπολογίστηκε ότι ήταν περίπου το 5,7 τοις εκατό του κύκλου εργασιών της Google το 2021 στη Ρωσία.

Δείτε ακόμα: Apple και Google θα καταργήσουν εγκαταλελειμμένα και outdated apps

Τους τελευταίους μήνες, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor πιέζει το YouTube να άρει τους περιορισμούς στην πρόσβαση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι δικαστικοί επιμελητές κατάσχεσαν περίπου περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια από την Google, αφού η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαταστήσει την πρόσβαση του σταθμού στον λογαριασμό του στο YouTube.

Ενώ η Ρωσία έχει αποκλείσει πολλές άλλες πλατφόρμες και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Ειδήσεων Google, δεν έχει σχέδια να εμποδίσει τους χρήστες στη χώρα να έχουν πρόσβαση στο YouTube, καθώς όπως δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι κάτοικοι πιθανότατα θα υποφέρουν ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης. Το Reuters ανέφερε ότι η πλατφόρμα ροής έχει περίπου 90 εκατομμύρια Ρώσους χρήστες.

Δείτε επίσης: Τα McDonald’s αποχωρούν μόνιμα από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Ο υπουργός ψηφιακής ανάπτυξης της Ρωσίας είπε επίσης ότι, παρά τη δοκιμή της δικής της, κλειστής έκδοσης του Διαδικτύου, η χώρα σχεδιάζει να παραμείνει συνδεδεμένη με το παγκόσμιο δίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS