ΑρχικήinetΗ Meta απαγορεύει στους εργαζόμενους να μιλούν για την άμβλωση

Η Meta απαγορεύει στους εργαζόμενους να μιλούν για την άμβλωση

Η Meta φέρεται να είπε στους υπαλλήλους ότι δεν μπορούν να μιλήσουν για άμβλωση στο Workplace, την εσωτερική έκδοση του Facebook, επειδή θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον».

Δείτε επίσης: Η Meta κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία στην Κένυα

Meta άμβλωση

Η πολιτική, η οποία φέρεται να εφαρμόστηκε το 2019 αλλά μόλις τώρα ήρθε στο φως, αποτρέπει τους εργαζόμενους από «απόψεις ή συζητήσεις σχετικά με το αν η άμβλωση είναι σωστή ή λάθος ή τα δικαιώματα άμβλωσης και πολιτικές, θρησκευτικές και ανθρωπιστικές απόψεις για το θέμα», σύμφωνα με μια ενότητα της εσωτερικής “Respectful Communication Policy” της εταιρείας που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Verge.

Δείτε επίσης: Meta: “Παγώνει” νέες προσλήψεις- Κατηγορεί iOS και πόλεμο για χαμηλή αύξηση εσόδων

Μια ηχογράφηση μιας συνάντησης με τους υπαλλήλους της Meta – οι οποίοι είναι γνωστοί ως «Metamates» – που ελήφθη από το The Verge φέρεται να είχε την αντιπρόεδρο του HR της Meta, Janelle Gale, να λέει ότι η άμβλωση ήταν «το πιο διχαστικό θέμα» που θα μπορούσαν να συζητήσουν οι υπάλληλοι στον χώρο εργασίας και ότι «ακόμα και αν οι άνθρωποι προσπαθούν να σέβονται την άποψή τους για την άμβλωση, μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ότι στοχοποιούνται με βάση το φύλο ή τη θρησκεία τους».

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια είδηση ​​ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να εκδώσει μια απόφαση που θα μπορούσε να τερματίσει δεκαετίες συνταγματικής προστασίας για τη φροντίδα των αμβλώσεων και να προκαλέσει ένα κύμα νόμων που καθιστούν τις αμβλώσεις παράνομες στις μισές περίπου ΗΠΑ.

Το στέλεχος της Meta, Sheryl Sandberg, αποκάλεσε την άμβλωση «ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά μας» στη δημόσια σελίδα της στο Facebook.

«Κάθε γυναίκα, όπου κι αν ζει, πρέπει να είναι ελεύθερη να επιλέξει αν και πότε θα γίνει μητέρα», έγραψε.

Meta άμβλωση

Εσωτερικά όμως η Meta ακολουθούσε διαφορετική προσέγγιση. «Στην εργασία, υπάρχουν πολλές ευαισθησίες γύρω από αυτό το θέμα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συζήτηση στο Workplace», φέρεται να έγραψε στο Workplace η επικεφαλής του προϊόντος της Meta, Naomi Gleit.

Η κυρία Gleit φέρεται επίσης να είπε ότι οι εργαζόμενοι μπορούσαν να συζητήσουν για την άμβλωση στη δουλειά «με έναν έμπιστο συνάδελφο σε ιδιωτικό περιβάλλον» και σε «μια μικρή ομάδα έως και 5 ομοϊδεατών».

Δείτε επίσης: iCloud phishing scam μπορεί να αδειάσει τα MetaMask crypto wallets των χρηστών

Ωστόσο, είπε ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις κοινωνικές εφαρμογές της Meta – όπως το Instagram και το Facebook – για να μοιραστούν τις προσωπικές τους απόψεις και ότι η Meta «θα συνεχίσει να προσφέρει στους υπαλλήλους μας πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το πού ζουν».

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS