ΑρχικήinetΤο iOS 16 μπορεί να φέρει μια οθόνη always-on σε μελλοντικά iPhone

Το iOS 16 μπορεί να φέρει μια οθόνη always-on σε μελλοντικά iPhone

Η εισαγωγή του iOS 16 από την Apple θα μπορούσε να περιλαμβάνει υποστήριξη για μια οθόνη πάντα ανοιχτή (always-on), μια δυνατότητα που μπορεί να φτάσει σε hardware στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max αργότερα το 2022.

Εάν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που απουσίαζε εμφανώς από τα iPhone τα τελευταία χρόνια, είναι μια οθόνη που είναι πάντα ανοιχτή (always-on). Αλλά φαίνεται πως αυτό το χαρακτηριστικό θα εμφανιστεί.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν πιστεύει ότι θα πουλήσει πολλά iPhone μέσα στο 2022

iPhone always-on

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι το iOS 16 «δημιουργεί μελλοντική υποστήριξη για μια οθόνη κλειδώματος πάντα ενεργοποιημένη (always-on)». Ο Gurman αναφέρεται σε μια αναφορά της περασμένης εβδομάδας σχετικά με μια νέα οθόνη που «θα επιτρέψει στο iPhone να μειώσει σημαντικά τον ρυθμό καρέ στην οθόνη κλειδώματος και να εμφανίσει γρήγορα πληροφορίες – παρόμοια με τα νεότερα Apple Watches».

Δείτε επίσης: Ενεργοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις στο iPhone σας και θα είστε ασφαλείς!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Display Supply Chain Consultants, Ross Young, ανέφερε στις 25 Μαΐου ότι φέτος «αναμένει» η Apple να υιοθετήσει μια οθόνη LTPO που μειώνει τον ρυθμό ανανέωσης μέχρι το 1Hz όταν δεν χρησιμοποιείται. Αυτό είναι ακόμη χαμηλότερο από την οθόνη OLED του iPhone 13, η οποία πέφτει στα 10 Hz.

Ένας χαμηλότερος ρυθμός ανανέωσης είναι κρίσιμος για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, καθώς όσο πιο γρήγορα ανανεώνεται μια οθόνη τόσο λιγότερη μπαταρία καταναλώνει. Για παράδειγμα, το Apple Watch, το οποίο έχει μια οθόνη πάντα ενεργοποιημένη για να δείχνει ένα watch face από τη Series 5, μπορεί να μειώσει τον ρυθμό ανανέωσής του από 60 Hz σε 1 Hz για να εξοικονομήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν είναι ορατή η πάντα ανοιχτή οθόνη.

Ο Gurman λέει ότι η δυνατότητα θα είναι «αποκλειστικά» για τα κορυφαία iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max της Apple.

Μια τυπική δυνατότητα σε Android τηλέφωνα, μια οθόνη πάντα ενεργοποιημένη θα επέτρεπε στο iPhone να εμφανίζει βασικά στατιστικά στοιχεία όπως την ώρα, την ημερομηνία και τις ειδοποιήσεις όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη. Παραδοσιακά εμφανίζει λευκό κείμενο σε μια ολόμαυρη οθόνη, αν και ορισμένες υλοποιήσεις χρησιμοποιούν χρώμα. Η Apple φημολογείται ότι πειραματίζεται με μια οθόνη πάντα ανοιχτή εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμόσει την τεχνολογία σε καμία άλλη συσκευή εκτός από το Apple Watch.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να κάνετε λήψη εγγράφων σε desktop, Android, iPhone;

Τα νέα iPhone αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο.

Πηγή πληροφοριών: macworld.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS