ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο ελικόπτερο της NASA έκανε την πιο μακρινή πτήση του στον Άρη

Το ελικόπτερο της NASA έκανε την πιο μακρινή πτήση του στον Άρη

Το Ingenuity, ένας μικρός ρομποτικός ανιχνευτής 4 κιλών που έφτασε στον Κόκκινο Πλανήτη πέρυσι, έστειλε πρόσφατα ένα βίντεο της πιο μακρινής και ταχύτερης πτήσης του μέχρι σήμερα. Στις 8 Απριλίου, ταξίδεψε περίπου μισό μίλι με 12 mph.

Δείτε επίσης: Η NASA επενδύει σε ένα νέο concept ηλιακού πανιού που θα μπορούσε να προωθήσει μια αποστολή στον Ήλιο

NASA

Η ασπρόμαυρη κάμερα πλοήγησης του ελικοπτέρου κατέγραψε την διαδρομή, δείχνοντας μια σπάνια, πανοραμική θέα του εδάφους του Άρη. Η κάμερα του Ingenuity είναι στραμμένη προς τα κάτω, προσφέροντας μια «συναρπαστική αίσθηση του πώς θα ήταν να γλιστράς 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του Άρη», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ingenuity της NASA, Teddy Tzanetos.

Στο βίντεο, το Ingenuity πετά μέσα από τη λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη πάνω από την άμμο του εδάφους και στη συνέχεια στα μέσα της διαδρομής του, το τοπίο αλλάζει σε πιο βραχώδη πεδία. Το ελικόπτερο τελικά πετάει πάνω από μια επίπεδη περιοχή, κάνοντας μία ομαλή προσγείωση.

Ολόκληρη η πτήση διήρκεσε λίγο περισσότερο από 2,5 λεπτά, αλλά αυτό είναι πολύ περισσότερο από την πρώτη πτήση των 39 δευτερολέπτων την άνοιξη του 2021. Η NASA αύξησε την ταχύτητα του νέου βίντεο επί πέντε, μειώνοντας τον χρόνο του σε λιγότερο από 35 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: NASA: Το InSight χάνει ισχύ λόγω σκόνης στα ηλιακά του πάνελ
ελικόπτερο

Οι αυτόνομες πτήσεις του Ingenuity σε απόσταση 300 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη προγραμματίζονται από μηχανικούς στο Εργαστήριο Αεριωθούμενης Προώθησης της NASA στη Νότια Καλιφόρνια. Αυτά τα σχέδια αποστέλλονται ως εντολές στο ρόβερ Perseverance Mars μεγέθους αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια τα μεταδίδει στο ελικόπτερο. Ενώ το Ingenuity πετά, οι αισθητήρες του αεροσκάφους αντιδρούν στο τοπίο για να το βοηθήσουν στην καθοδήγησή του.

Το ελικόπτερο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της NASA. Οι μηχανικοί ήθελαν αρχικά να αποδείξουν απλά ότι μπορούσαν να πετάξουν ένα drone στον Άρη. Τώρα, το Ingenuity έχει πετάξει τουλάχιστον 28 φορές κατά την εξερεύνηση του πλανήτη που μοιάζει με μία αχανή έρημο.

Δείτε επίσης: Η NASA έχασε επαφή με το ελικόπτερό της στον πλανήτη Άρη

Ο έλεγχος αποστολής έχασε πρόσφατα την επαφή με το Ingenuity ενώ το ελικόπτερο μπήκε σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Η επικοινωνία αποκαταστάθηκε αφού τα ηλιακά πάνελ επαναφόρτισαν τις έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου του αεροσκάφους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS