ΑρχικήinetΑκόμα ένας YouTuber αφαιρεί τα Nintendo soundtracks λόγω copyright

Ακόμα ένας YouTuber αφαιρεί τα Nintendo soundtracks λόγω copyright

Ένας άλλος YouTuber μουσικής βιντεοπαιχνιδιών επέλεξε να αφαιρέσει όλα τα Nintendo soundtracks αφού έλαβε πάνω από 500 copyright strikes.

Ο DeoxysPrime, ένας Καναδός YouTuber που ανεβάζει soundtrack για videogames και έχει πάνω από 165.000 συνδρομητές, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αφαιρέσει όλη τη μουσική της Nintendo από το κανάλι του.

Ο YouTuber δήλωσε ότι θα αφαιρέσει άμεσα όλα τα Nintendo soundtracks από το κανάλι του καθώς επισήμανε ότι με 500+ copyright strikes και περισσότερα από δώδεκα soundtrack αποκλεισμένα την τελευταία εβδομάδα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει η Nintendo τη μουσική της στο YouTube.

«Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει αυτά τα soundtrack να αρχίζουν να εξαφανίζονται, αλλά σκέφτηκα ότι θα σας ενημερώσω όλους για το τι συμβαίνει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με αυτό το θέμα στο κανάλι μου, αλλά θα είναι η τελευταία. Λυπάμαι για όλους όσους απολαμβάνουν τη μουσική τους, αλλά δεν έχω πολλές επιλογές».

«Δεν έχω σκοπό να διαγράψω το κανάλι μου και τα υπόλοιπα soundtracks που δεν ανήκουν στη Nintendo θα παραμείνουν για το άμεσο μέλλον. Είναι απογοητευτικό, αλλά όπως έχω ξαναπεί, είναι τελικά δική τους επιλογή να μπλοκάρουν τη μουσική τους στην πλατφόρμα. Για άλλη μια φορά λυπάμαι για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί, καθώς απολαμβάνω να ακούω μουσική της Nintendo εδώ, όπως και εσείς, αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίσω έτσι».

Ακόμα ένας YouTuber αφαιρεί τα Nintendo soundtracks λόγω copyright
Ακόμα ένας YouTuber αφαιρεί τα Nintendo soundtracks λόγω copyright

Δείτε επίσης: Το sequel του Breath Of The Wild καθυστερεί για το 2023, η Nintendo ζητά συγγνώμη

Ο DeoxysPrime ασχολείται με αυτό το θέμα εδώ και πολλά χρόνια. Το 2019 δημοσίευσε ένα μήνυμα υποστηρίζοντας ότι η Nintendo είχε μπλοκάρει τη μουσική των Splatoon 2, Xenoblade και Bayonetta 2 από το κανάλι του, αναγκάζοντάς τον να αφαιρέσει αυτά τα soundtrack. Παρόλα αυτά, εξηγεί ότι όσο αμφιλεγόμενη και αν είναι η απόφαση της Nintendo, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να προστατεύει το copyrighted υλικό της και δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση στο διαδίκτυο γι’ αυτό, αλλά αντίθετα θα πρέπει να ζητηθεί να γίνει τη μουσική της διαθέσιμη στο διαδίκτυο επίσημα. Ο DeoxysPrime είναι ο τελευταίος YouTuber που αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα μετά την αυξημένη πίεση της εταιρείας να αφαιρέσει τα Nintendo soundtracks από το κανάλι του.

Ο GilvaSunner, ένας δημοφιλής YouTuber του οποίου το κανάλι είχε σχεδόν μισό εκατομμύριο συνδρομητές, έκλεισε το κανάλι του τον Φεβρουάριο αφού η Nintendo φέρεται να του έστειλε πάνω από 3.500 copyright strikes. Σε αντίθεση με πολλούς εκδότες παιχνιδιών, η Nintendo δεν διανέμει τα soundtracks της μέσω παρόχων ψηφιακών υπηρεσιών όπως το Spotify, η Apple Music ή η Amazon Music. Οποιαδήποτε μουσική από παιχνίδια της Nintendo που μπορείτε να βρείτε σε αυτές τις πλατφόρμες θα έχει λάβει άδεια για διασκευές ή θα έχει ανέβει παράνομα.

Η ζήτηση για τις φυσικές εκδόσεις των soundtrack της Nintendo οδήγησε σε μια ακμάζουσα σκηνή bootleg βινυλίου, όπου οι λάτρεις της μουσικής βιντεοπαιχνιδιών πληρώνουν τακτικά πάνω από 100 £ για ανεπίσημες πιέσεις από την εταιρεία.

«Η Nintendo έχει κάθε δικαίωμα να μπλοκάρει τη χρήση των soundtracks της λόγω πνευματικών δικαιωμάτων», έγραψε ο δημοσιογράφος Mat Ombler σε μια στήλη του VGC νωρίτερα φέτος.

Ακόμα ένας YouTuber αφαιρεί τα Nintendo soundtracks λόγω copyright
Ακόμα ένας YouTuber αφαιρεί τα Nintendo soundtracks λόγω copyright

Δείτε επίσης: Η Nintendo μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο firmware update για το Switch

«Η εταιρεία κατέχει τα δικαιώματα στη μουσική της και είναι ελεύθερη να υπαγορεύει πως μπορεί και πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αλλά καταργώντας τις μεταφορτώσεις των Nintendo soundtracks στο YouTube, η εταιρεία αφήνει τους εκατομμύρια θαυμαστές που θέλουν να ακούσουν τη μουσική της χωρίς βιώσιμες επιλογές για να το κάνουν».

«Στην πραγματικότητα, η σκληρή προστασία της IP της Nintendo έχει στην πραγματικότητα ένα αντιδιαισθητικό αποτέλεσμα, καθώς επιδεινώνει τα ζητήματα της προσβασιμότητας και βοηθά στην πειρατεία μουσικής, αντί να την αποτρέπει».

Τον Φεβρουάριο του 2022, η The Pokémon Company ανέβασε το επίσημο Nintendo soundtrack για το Pokémon Diamond & Pearl στο YouTube και δημιούργησε επίσης έναν ιστότοπο με το όνομα Pokémon DP Sound Library όπου οι χρήστες μπορούσαν να τα ακούσουν όλα. Ωστόσο, από σήμερα, ολόκληρος ο ιστότοπος έχει πλέον αφαιρεθεί και εμφανίζει σφάλμα 404.

Πηγή: videogameschronicle.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS