ΑρχικήinetΗ Κίνα ανακαλεί σχολικά βιβλία - περιείχαν «ρατσιστικά/πορνογραφικά» illustrations

Η Κίνα ανακαλεί σχολικά βιβλία – περιείχαν «ρατσιστικά/πορνογραφικά» illustrations

Στην Κίνα έχει ξεσπάσει σάλος με κάποια σχολικά βιβλία που περιέχουν «ρατσιστικά» και «πορνογραφικά» illustrations.

Ο κρατικός κινεζικός εκπαιδευτικός εκδότης People’s Education Press αναγκάστηκε να ανακαλέσει μια σειρά από σχολικά βιβλία μαθηματικών του δημοτικού σχολείου μετά από τα πραγματικά οργισμένα σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: BSN: Η Κίνα χτίζει μια νέα πλατφόρμα blockchain

Κίνα σχολικά βιβλία
Η Κίνα ανακαλεί σχολικά βιβλία – περιείχαν «ρατσιστικά/πορνογραφικά» illustrations

Κάποιες εικόνες έδειχναν αγοράκια με ανδρικά γεννητικά όργανα (όπως η παραπάνω εικόνα) και μια άλλη το εσώρουχο ενός κοριτσιού.

Το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times επιβεβαίωσε ότι η αμφιλεγόμενη τέχνη στα σχολικά βιβλία θα επανασχεδιαστεί και θα ξεκινήσει μια «πλήρης αξιολόγηση όλων των δημοσιευμένων εγχειριδίων».

Δείτε επίσης: Κίνα: Υπήρχε νερό στον Άρη πολύ πιο πρόσφατα από όσο νομίζαμε

Ο publisher ζήτησε δημόσια συγγνώμη στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo μετά τις αντιδράσεις, δηλώνοντας ότι ένιωθε ένα βαθύ αίσθημα ενοχής.

Το People’s Education Press υποσχέθηκε να «τηρήσει τη σωστή πολιτική κατεύθυνση, να προωθήσει την εξαιρετική κινεζική κουλτούρα και να συμμορφωθεί με τα αισθητικά γούστα του ευρύτερου κοινού».

Οι εικόνες ξεσήκωσαν θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – στο Sina Weibo ήταν τάση για πολλές ημέρες.

Δείτε επίσης: Η Κίνα ετοιμάζει σχέδιο για να σώσει τη Γη από τους αστεροειδείς

Η αρχισυντάκτρια του Whatsonweibo, Manya Koetse, αποκάλυψε ότι το hashtag “People’s Education Press Math Teaching Material” είχε πάνω από 860 εκατομμύρια προβολές.

Κίνα σχολικά βιβλία

Τα σχέδια επικρίθηκαν επειδή έδειχναν μικρά αγόρια με εξογκώματα στο παντελόνι τους, αγόρια να αρπάζουν κορίτσια και μια λάθος κινεζική σημαία. Ένα αγόρι φαινόταν να έχει ένα τατουάζ στον αστράγαλό του και ένα κορίτσι εμφανίστηκε με στολή σε στυλ κουνελάκι. Μερικά παιδιά φορούσαν ρούχα με τη σημαία των ΗΠΑ το οποίο κατακρίθηκε στα social media.

«Αυτές οι εικόνες δεν είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη ενός παιδιού», έγραψε ένας γονέας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS