ΑρχικήinetΣχεδόν έτοιμο το νομοσχέδιο της ΕΕ για κοινή θύρα φόρτισης USB-C στα...

Σχεδόν έτοιμο το νομοσχέδιο της ΕΕ για κοινή θύρα φόρτισης USB-C στα τηλέφωνα

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες πρόκειται να συναντηθούν στις 7 Ιουνίου καθώς προσπαθούν να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία για την επιβολή ενός ενιαίου καθολικού νόμου για τις θύρες φόρτισης, σύμφωνα με το οποίο όλες οι κινητές συσκευές που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να προσφέρουν θύρες USB-C για φόρτιση.

Εδώ και χρόνια ακούμε συζητήσεις για την επιβολή κοινής θύρας φόρτισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα τηλέφωνα, ακόμη και για tablet και ακουστικά. Το Reuters αναφέρει τώρα ότι αυτές οι συνομιλίες μάλλον πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Δείτε επίσης: Η Volvo δοκιμάζει νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης EV στη Σουηδία

USB-C ΕΕ

Η ΕΕ θα καταλήξει σε συμφωνία για έναν κοινό τρόπο φόρτισης στις 7 Ιουνίου

Μπορεί επιτέλους να γίνουμε μάρτυρες του τέλους της θύρας Lightning (τουλάχιστον στην Ευρώπη), εάν η πρόταση για μια κοινή θύρα φόρτισης οριστικοποιηθεί και γίνει αποδεκτή ως νόμος. Όπως μπορείτε ήδη να φανταστείτε, η κοινή θύρα φόρτισης που θα προτείνει το νομοσχέδιο της ΕΕ θα είναι η USB-C.

Στις 7 Ιουνίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι νομοθέτες της ΕΕ φέρονται να συναντηθούν και να συζητήσουν την εν λόγω πρόταση. Μπορεί να έχετε ακούσει (ή μπορεί να υποθέσετε) ότι η Apple επικρίνει αυτήν την πρόταση.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους, αλλά αυτή η πρόταση για την ενιαία θύρα φόρτισης κινητής τηλεφωνίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Η εισαγωγή του οφειλόταν στους χρήστες iPhone και Android που παραπονέθηκαν ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν διαφορετικούς φορτιστές για τα τηλέφωνά τους.

Και φαίνεται ότι αυτή η πρόταση είναι καθ’ οδόν να γίνει νόμος. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, την ερχόμενη Τρίτη θα σηματοδοτηθεί η τελική συνάντηση των χωρών της ΕΕ με τους νομοθέτες της ΕΕ για αυτό το θέμα. Ένα από τα ζητήματα είναι εάν θα συμπεριληφθούν ή όχι τα laptops σε αυτήν την πρόταση. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να επηρεάσει και τη Samsung και άλλους κατασκευαστές συσκευών.

Δείτε επίσης: OnePlus 10 Pro: Θα αποκτήσει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης 125 W;

Επιπλέον, οι νομοθέτες της ΕΕ προσπαθούν να συμπεριλάβουν συστήματα ασύρματης φόρτισης που θα «εναρμονιστούν» έως το 2025, αλλά ορισμένες χώρες της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτούν μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής για τεχνικούς λόγους.

USB-C ΕΕ

Όσον αφορά την Apple, η εταιρεία έχει επικρίνει στο παρελθόν αυτήν την πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι εάν η πρόταση γίνει νόμος, θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα. Γιατί; Λοιπόν, ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να κάνει τους χρήστες iPhone να εγκαταλείψουν τα τρέχοντα αξεσουάρ Lightning τους. Επιπλέον, ο εξαναγκασμός των χρηστών να αλλάξουν σε νέους φορτιστές θα δημιουργούσε και ένα βουνό ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Αλλά η Apple μπορεί στην πραγματικότητα να κινείται προς την υποδοχή USB-C ούτως ή άλλως. Οι πρόσφατες φήμες σχετικά με το iPhone 15 (ναι, το iPhone 14 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει τις φήμες για το iPhone 15 να βγουν στην επιφάνεια) δείχνουν ότι τα iPhone του 2023 ενδέχεται να εγκαταλείψουν την υποδοχή Lightning υπέρ του USB-C.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS