ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαBlue Origin: Το New Shepard μετέφερε άλλα 6 άτομα στο διάστημα!

Blue Origin: Το New Shepard μετέφερε άλλα 6 άτομα στο διάστημα!

Η Blue Origin, η αεροδιαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει δώσει έμφαση στα ταξίδια στο διάστημα, εκτόξευσε με επιτυχία την πέμπτη αποστολή με πλήρωμα το πρωί του Σαββάτου, μεταφέροντας έξι νέους τουρίστες πάνω από τη Γη με το διαστημικό σκάφος New Shepard. Το πλήρωμα μεταφέρθηκε πάνω από 60 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης. Η εκστρατεία εκτόξευσης ονομάστηκε NS-21.

τουρίστες διάστημα

Η εκτόξευση και η προσγείωση το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin. Η εκτόξευση σηματοδότησε την 5η πτήση με πλήρωμα της Blue Origin και την 21η επιτυχημένη εκτόξευση από τη νέα πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: James Webb Telescope: Ετοιμάζεται για τη μελέτη δύο “Super-Earths”

Τα σύντομα ταξίδια στο διάστημα μέσω του New Shepard συνήθως διαρκούν 11 λεπτά από την αρχική εκκίνηση έως την προσγείωση με την κάψουλα, χρησιμοποιώντας υγρό υδρογόνο και υγρό οξυγόνο για την παροχή της ώθησης που απαιτείται για την προώθηση του οχήματος μακριά από την επιφάνεια.

Η κάψουλα του διαστημικού σκάφους απελευθερώθηκε από τον πύραυλο περίπου τρία λεπτά μετά την πτήση. Από τη στιγμή που έγινε ο διαχωρισμός, η κάψουλα πέρασε αρκετά λεπτά στη μικροβαρύτητα, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να δουν τη Γη από ψηλά και διέσχισε τη γραμμή Kármán καθώς ο ενισχυτής του New Shepard ξεκίνησε τη μετάβασή του πίσω στη Γη. Η κάψουλα τελικά έπεσε με αλεξίπτωτο και οι έξι τουρίστες έφτασαν με ασφάλεια στη Γη. Η ασφαλής επιστροφή και η επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού είναι δύο από τα βασικά στοιχεία της συνολικής επιτυχίας της Blue Origin.

“Η επαναχρησιμοποίηση είναι το κλειδί για τη μείωση του κόστους πρόσβασης στο διάστημα προς όφελος της Γης. 7η επιτυχής προσγείωση για αυτό το όχημα“. #NS21 pic.twitter.com/EQXGSITsa2

— Blue Origin (@blueorigin) 4 Ιουνίου 2022

Αυτή η πτήση είχε προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου, αλλά καθυστέρησε λόγω προβλήματος με ένα από τα εφεδρικά συστήματα του διαστημικού σκάφους.

Δείτε επίσης: Αστρονόμοι: Η χρήση του cloud μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό ανακάλυψης αστεροειδών

Σε αυτή την αποστολή της Blue Origin, το εξαμελές πλήρωμα περιλάμβανε μηχανικούς και επιχειρηματίες από διαφορετικές τοποθεσίες. Στο πλήρωμα βρισκόταν και η Katya Echazarreta, μια 26χρονη Αμερικανίδα που επιλέχθηκε και το ταξίδι χρηματοδοτήθηκε από το Space for Humanity.

Blue Origin New Shepard
Blue Origin: Το New Shepard μετέφερε άλλα 6 άτομα στο διάστημα!

Άλλα μέλη του πληρώματος ήταν ο Evan Dick και ο Victor Correa Hespanha. Ο Dick είναι πρώην ανώτερο στέλεχος διαχείρισης επενδύσεων και στέλεχος της Dick Holdings, LLC. Ο 28χρονος Hespanha, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος διαστημικός τουρίστας, χρηματοδοτήθηκε από τον Crypto Space Agency, έναν οργανισμό που ελπίζει να αυξήσει τις δυνατότητες διαστημικών ταξιδιών με την καινοτομία και την οικονομική δύναμη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο κάνει ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι στο διάστημα με την Blue Origin. Ωστόσο, αν κρίνουμε από τιμές που είχαν ακουστεί προηγουμένως για την ανταγωνιστική εταιρεία Virgin Galactic (πάνω από 450.000 $), ένα τέτοιο ταξίδι σε χαμηλή τροχιά της Γης είναι απίθανο για έναν μέσο πολίτη.

Δείτε επίσης: Το ελικόπτερο της NASA έκανε την πιο μακρινή πτήση του στον Άρη

Πάντως, η Blue Origin είναι κορυφαίος παίκτης στην εκκολαπτόμενη αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Ο ίδιος ο Jeff Bezos συμμετείχε στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή της εταιρείας του πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ με το διαστημικό του σκάφος έχει ταξιδέψει και το αστέρι του Star Trek, William Shatner.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS