ΑρχικήUpdatesΑυτόματη επιδιόρθωση των Windows: Η δημόσια προεπισκόπηση είναι πλέον διαθέσιμη

Αυτόματη επιδιόρθωση των Windows: Η δημόσια προεπισκόπηση είναι πλέον διαθέσιμη

Η αυτόματη επιδιόρθωση των Windows, μια υπηρεσία για την αυτόματη ενημέρωση του λογισμικού Windows και Microsoft 365 σε εταιρικά περιβάλλοντα, προσφέρει πλέον μία δημόσια προεπισκόπηση.

Δείτε επίσης: Νέα ευπάθεια Windows zero-day προστίθεται στον κατάλογο της Microsoft

Αυτόματη επιδιόρθωση

Αυτή η εταιρική υπηρεσία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, όταν η Microsoft είπε ότι θα γίνει γενικά διαθέσιμη τον Ιούλιο του 2022 και θα προσφερόταν δωρεάν σε πελάτες της εταιρείας με άδεια Windows 10/11 Enterprise E3 ή νεότερη.

Η αυτόματη επιδιόρθωση των Windows διαχειρίζεται αυτόματα την ανάπτυξη ενημερώσεων ποιότητας και δυνατοτήτων των Windows 10 και Windows 11, προγραμμάτων driver, υλικολογισμικού και Εφαρμογών Microsoft 365 για εταιρικές ενημερώσεις.

Ο κύριος στόχος πίσω από τη χρήση αυτής της νέας υπηρεσίας είναι να απαλλαγούν οι οργανισμοί από την υποχρέωση να εκτελούν οι ίδιοι τις ενημερώσεις. Μόλις ρυθμιστούν, το βάρος του σχεδιασμού ολόκληρης της διαδικασίας ενημέρωσης (αλληλουχία και διάθεση) αφαιρείται επίσης από τα χέρια των ομάδων πληροφορικής των οργανισμών.

Τα βήματα που απαιτούνται για την εγγραφή στη δημόσια προεπισκόπηση της αυτόματης ενημέρωσης κώδικα των Windows περιλαμβάνουν:

  • Σύνδεση στο Endpoint Manager ως Καθολικός διαχειριστής και αναζήτηση του blade Autopatch των Windows στο μενού Διαχείριση μισθωτή. Εάν δεν βλέπετε την “Αυτόματη επιδιόρθωση των Windows”, δεν έχετε τις σωστές άδειες χρήσης. Ανατρέξτε στις προϋποθέσεις αυτόματης ενημέρωσης κώδικα των Windows για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της άδειας χρήσης.

Δείτε ακόμα: Το Magniber ransomware στοχεύει τώρα μηχανήματα με Windows 11

προεπισκόπηση
  • Χρήση ενός παραθύρου προγράμματος περιήγησης InPrivate ή σε ανώνυμη περιήγηση για να εξαργυρώσετε τον δημόσιο κωδικό προεπισκόπησης.
  • Εκτέλεση της αξιολόγησης ετοιμότητας, προσθέτοντας την επαφή διαχειριστή και τις συσκευές.

Η Microsoft παρέχει επίσης λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσθήκης συσκευών στον δοκιμαστικό δακτύλιο και τον τρόπο επίλυσης της κατάστασης “ο μισθωτής δεν είναι έτοιμος” ή της κατάστασης “η συσκευή δεν είναι έτοιμη” ή “η συσκευή δεν είναι εγγεγραμμένη“.

Μόλις ρυθμιστεί για έναν μισθωτή, η υπηρεσία Windows Autopatch θα χωρίσει αυτόματα τις συσκευές του οργανισμού σε τέσσερις ομάδες, που περιγράφονται από τη Microsoft ως δοκιμαστικοί δακτύλιοι.

Ο “δακτύλιος δοκιμής” περιέχει έναν ελάχιστο αριθμό συσκευών, ο “πρώτος δακτύλιος” περίπου το 1% όλων των τελικών σημείων που πρέπει να διατηρούνται ενημερωμένα σε ένα εταιρικό περιβάλλον, ο “γρήγορος δακτύλιος” περίπου το 9% και το “ευρύς δακτύλιος”  το υπόλοιπο 90% των συσκευών.

Δείτε επίσης: Microsoft: Νέες δυνατότητες των Windows 11 στο Build 2022

Οι ενημερώσεις θα αναπτυχθούν σταδιακά, ξεκινώντας από τον δακτύλιο δοκιμής και μεταβαίνοντας στα μεγαλύτερα σύνολα συσκευών μετά από μια περίοδο επικύρωσης για την παρακολούθηση της απόδοσης της συσκευής και τη σύγκριση με τις μετρήσεις προ-ενημέρωσης.

Το Autopatch διαθέτει επίσης ενσωματωμένες λειτουργίες Παύσης και Επαναφοράς που εμποδίζουν την εφαρμογή ενημερώσεων σε υψηλότερους δακτυλίους δοκιμής ή την αυτόματη επαναφορά.

Πηγή: Bleeping Computer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS