ΑρχικήyoutubeΗ Axon σταματά τα σχέδιά της για ένα αμφιλεγόμενο drone με Taser

Η Axon σταματά τα σχέδιά της για ένα αμφιλεγόμενο drone με Taser

Η εταιρεία Axon, διέκοψε τις εργασίες της για την κατασκευή drone εξοπλισμένων με τα Taser της. Η πλειοψηφία του συμβουλίου δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης παραιτήθηκε μετά την ανακοίνωση του σχεδίου την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Η Walmart επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης προϊόντων με drones

drone taser

Εννέα από τα δώδεκα μέλη δήλωσαν σε επιστολή παραίτησης ότι, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε 8-4 για να προτείνει ότι η Axon δεν πρέπει να προχωρήσει σε μια πιλοτική μελέτη για ένα drone εξοπλισμένο με Taser. Τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σημείωσαν ότι η Axon ενδέχεται να αρνηθεί να ακολουθήσει αυτή τη σύσταση και εργάζονταν σε μια έκθεση σχετικά με τα μέτρα που θα έπρεπε να έχει η εταιρεία εάν προχωρήσει.

Τα εννέα άτομα είπαν ότι σοκαρίστηκαν από την ανακοίνωση της εταιρείας την περασμένη Πέμπτη, εννέα ημέρες αφότου 19 μαθητές δημοτικού σχολείου και δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν σε μαζικό πυροβολισμό στο Uvalde του Τέξας, σχετικά με την έναρξη ανάπτυξης ενός τέτοιου drone. Είχε ως στόχο να «εξουδετερώσει έναν ενεργό σκοπευτή σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα». Η Axon είπε ότι «ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να επανασυνδεθεί και να εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης περαιτέρω καθοδήγησης και ανατροφοδότησης σχετικά με αυτήν την ικανότητα».

Δείτε ακόμα: Μπορούν οι χάκερ να πάρουν τον έλεγχο ενός DJI drone;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Axon, Rick Smith, πρότεινε ότι τα drones θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ως μέτρο για την αποφυγή μαζικών πυροβολισμών. Οραματίστηκε τα drones να τοποθετούνται στους διαδρόμους των σχολείων και να έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στις αίθουσες μέσω των αεραγωγών. Το σύστημα drone, το οποίο πρότεινε η Axon, θα μπορούσε να είναι έτοιμο το 2024 και θα κόστιζε στα σχολεία περίπου 1.000 δολάρια ετησίως.

Axon

Το σύστημα θα αξιοποιούσε τις κάμερες ασφαλείας, για να ανιχνεύσει ενεργά συμβάντα σκοπευτών χρησιμοποιώντας τόσο την ανθρώπινη παρακολούθηση όσο και την τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ ένας ανθρώπινος χειριστής θα πάρει την τελική απόφαση για το αν θα πυροδοτήσει ένα Taser, η Axon σχεδίαζε να αναπτύξει “αλγόριθμους στόχευσης” για να βοηθήσει να “στοχεύσει σωστά και με ασφάλεια με τη συσκευή”.

«Αυτό το είδος επιτήρησης αναμφίβολα θα βλάψει τις έγχρωμες κοινότητες και άλλες που είναι υπεραστυνομημένες, και πιθανότατα πολύ πέρα ​​από αυτό», έγραψαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που παραιτήθηκαν. “Το μη επανδρωμένο drone εξοπλισμένο με Taser δεν έχει επίσης καμία ρεαλιστική πιθανότητα να λύσει το πρόβλημα των μαζικών πυροβολισμών για το οποίο το προορίζει η Axon, αποσπώντας την προσοχή της κοινωνίας από πραγματικές λύσεις σε ένα τραγικό πρόβλημα. Όλοι νιώθουμε την απελπιστική ανάγκη να κάνουμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Αλλά η πρόταση της Axon να αυξήσει την απόκριση τεχνολογίας και αστυνόμευσης όταν υπάρχουν πολύ λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές, δεν είναι η λύση.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ισχυρό όπλο λέιζερ που καταστρέφει δορυφόρους και drones

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είπαν ότι προτού η Axon κάνει την ανακοίνωσή της, την προέτρεψαν να «αποσύρει» τα σχέδια.

Ωστόσο μετά την επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, η εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση των σχεδίων της.

Ο Smith είπε ότι ο στόχος της ανακοίνωσης ήταν να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τη χρήση drones εξοπλισμένων με Taser ως πιθανή λύση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS