ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαProteus: Το "πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ" στις αποθήκες της Amazon

Proteus: Το “πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ” στις αποθήκες της Amazon

Η Amazon ανακοίνωσε το “πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ”, το Proteus, το οποίο θα μετακινεί μεγάλα καρότσια με προϊόντα σε όλες τις αποθήκες της. Η εταιρεία λέει ότι το ρομπότ μπορεί να πλοηγηθεί με ασφάλεια γύρω από ανθρώπους υπαλλήλους, σε αντίθεση με ορισμένα από τα προηγούμενα ρομπότ της, τα οποία διατηρούσε σε ξεχωριστό χώρο.

Amazon Proteus ρομπότ

Το Proteus είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ της Amazon. Ιστορικά, ήταν δύσκολο να ενσωματωθεί με ασφάλεια η ρομποτική, εκεί όπου οι άνθρωποι εργάζονται. Πιστεύουμε ότι το Proteus θα το αλλάξει αυτό, παραμένοντας έξυπνο, ασφαλές και συνεργάσιμο“, αναφέρει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες ανέπτυξαν «ζωντανό» δέρμα για τα μελλοντικά ρομπότ

Η Amazon είπε ακόμα ότι τα ρομπότ Proteus διαθέτουν “προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας, αντίληψης και πλοήγησης“. Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία, τα ρομπότ φαίνεται να κινούνται στο χώρο με ένα αναμμένο πράσινο φως μπροστά τους. Όταν εμφανίζεται ένας άνθρωπος μπροστά στο ρομπότ Proteus, σταματά να κινείται και μετά συνεχίζει να προχωρά, αφού το άτομο απομακρυνθεί.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πολλά άλλα ρομποτικά συστήματα. Το ένα, που ονομάζεται Cardinal, είναι ένας ρομποτικός βραχίονας που μπορεί να σηκώσει και να μετακινήσει πακέτα βάρους έως και 50 κιλών. Η Amazon ελπίζει ότι θα μπορέσει να το εγκαταστήσει σε αποθήκες το επόμενο έτος. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα computer vision συστήματα του τού επιτρέπουν να διαλέγει και να σηκώνει μεμονωμένα πακέτα, ακόμα κι αν βρίσκονται σε σωρό.

Δείτε επίσης: Το μικρότερο ρομπότ στον κόσμο μπορεί και περπατά σαν καβούρι!

Amazon ρομπότ
Proteus: Το “πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ” στις αποθήκες της Amazon

Επιπλέον, η Amazon έδειξε μια νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να επιτρέψει στους υπαλλήλους να αφήσουν τους σαρωτές χειρός που χρησιμοποιούν για την καταγραφή των barcodes. Με το νέο σύστημα, οι εργαζόμενοι μπορούν να στέκονται μπροστά από ένα σύστημα κάμερας που αναγνωρίζει τα πακέτα χωρίς να σταματάει για να σαρώσει την ετικέτα. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία, καθώς οι τεχνολογίες αυτές φαίνεται να διευκολύνουν τη δουλειά των υπαλλήλων της Amazon. Όπως, όμως, συμβαίνει συχνά με τη νέα τεχνολογία ρομπότ, υπάρχουν και κάποιες ανησυχίες για την εργασία. Η εταιρεία λέει ότι δεν θέλει να κατασκευάσει ρομπότ αντί να προσλαμβάνει ανθρώπους. Ένας επικεφαλής στο τμήμα ρομποτικής της Amazon είπε ρητά στο Forbes ότι “η αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές είναι απλώς μια πλάνη” που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παύση λειτουργίας μιας εταιρείας. Ωστόσο, τα ρομπότ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέους ρυθμούς εργασίας, με τους οποίους οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να συμβαδίσουν. Το νέο σύστημα σάρωσης φαίνεται ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το πόσο γρήγορα πρέπει να κινούνται οι εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης: Amazon: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις προϊόντων με drones

Από την πλευρά της, η Amazon ισχυρίζεται ότι όλα τα νέα ρομπότ της, συμπεριλαμβανομένου του Proteus, θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν στη βελτίωση της ασφάλειας. Το Cardinal θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ χρήσιμο. Χωρίς αυτό, οι υπάλληλοι πρέπει να σηκώνουν πολλά και βαριά δέματα, κάτι που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Όσον αφορά στο Proteus ρομπότ, θα επιτρέψει στους υπάλληλους στις αποθήκες της Amazon να μην μετακινούν χειροκίνητα βαριά καρότσια με αντικείμενα.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS