ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Δεν ξέρουμε πότε θα πετάξει ο megarocket γύρω από τη Σελήνη

NASA: Δεν ξέρουμε πότε θα πετάξει ο megarocket γύρω από τη Σελήνη

Οι managers της NASA που προετοιμάζουν έναν megarocket για να πετάξει γύρω από τη Σελήνη δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ανακοινώσουν ημερομηνία εκτόξευσης μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο δοκιμών που ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα.

Δείτε επίσης: NASA: Σχεδιάζει πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής για το φεγγάρι

NASA megarocket

Αφού έκανε επισκευές στον megarocket, η διαστημική υπηρεσία NASA, επιχείρησε πάλι ένα λεγόμενο “wet dress rehearsal” του συστήματος Space Launch System, ή SLS, στο σημείο εκτόξευσης στο Cape Canaveral της Φλόριντα. Παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι χαιρέτησαν την προσπάθεια ως επί το πλείστον επιτυχημένη, η πρόβα αποκάλυψε διαρροή υδρογόνου και η ομάδα δεν μπόρεσε να εκπληρώσει όλους τους στόχους της δοκιμής.

Δείτε επίσης: The Roman Space Observer Game: Το ρετρό arcade παιχνίδι της NASA

Η NASA θέλει να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο για την Artemis I, την πρώτη σεληνιακή αποστολή των ΗΠΑ από την εποχή του Απόλλωνα. Ο τεράστιος πύραυλος των 5,75 εκατομμυρίων λιβρών θα στείλει τελικά το νέο διαστημόπλοιο Orion γύρω από το φεγγάρι – χωρίς αστροναύτες την πρώτη φορά – και στη συνέχεια θα εκτοξευθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο κύριος σκοπός της πτήσης είναι να δείξει ότι η κάψουλα μπορεί να εισέλθει με ασφάλεια στην ατμόσφαιρα της Γης και να χτυπήσει τον στόχο της στο νερό πριν μεταφέρει ανθρώπους επιβάτες.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η NASA είχε έναν πύραυλο αυτού του μεγέθους, ικανό να στείλει βαριά φορτία φορτίου και ανθρώπους στο διάστημα. Όχι μόνο είναι κατασκευασμένο για να ταξιδέψει στο φεγγάρι, αλλά αναμένεται μια μέρα να μεταφέρει τους πρώτους αστροναύτες στον Άρη.

Δείτε επίσης: James Webb Telescope NASA: Χτυπήθηκε από μικρομετεωρίτη

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν τα δεδομένα της δοκιμής για να καθορίσουν πότε θα ξεκινήσει η πρώτη αποστολή. Όταν ρωτήθηκε απευθείας εάν ο Αύγουστος είναι ακόμα στο τραπέζι, ο Whitmeyer είπε ότι δεν το ήξεραν ακόμα.

Οι διευθυντές της NASA, ωστόσο, ήταν ξεκάθαροι για ένα πράγμα: Είπαν ότι το διαστημόπλοιο Orion είχε αρκετά καλή απόδοση κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS