ΑρχικήUpdatesΤο Android Auto για Phone Screens θα σταματήσει να λειτουργεί

Το Android Auto για Phone Screens θα σταματήσει να λειτουργεί

Το Android Auto αποχαιρετά επίσημα την έκδοση που λειτουργεί απευθείας στο τηλέφωνό σας, καθώς γίνεται μια εμπειρία «διαθέσιμη μόνο για οθόνες αυτοκινήτου».

Το Android Auto κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015 σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το τηλέφωνό σας σε σύστημα πλοήγησης αυτοκινήτου πλήρους κλίμακας, χωρίς περισπασμούς και όλα αυτά. Κατά τον τυπικό τρόπο της Google, η εφαρμογή για Android αποσύρεται τώρα με ένα μήνυμα που εμφανίζεται στο Android Auto για Phone Screens, που λέει “Το Android Auto για οθόνες τηλεφώνου θα σταματήσει να λειτουργεί σύντομα”.

Δείτε επίσης: BRATA: Το Android-wiping malware εξελίσσεται σε μια επίμονη απειλή

Τώρα, η ιστορία πίσω από την προσφορά της Google για το Android Auto για τηλέφωνα είναι περίεργη. Όταν ξεκίνησε η υπηρεσία, ήταν διαθέσιμη για συστήματα πλοήγησης/ψυχαγωγίας αυτοκινήτου και τηλέφωνα. Στη συνέχεια, λίγο αργότερα, η Google αποφάσισε να περιορίσει την εμπειρία μόνο στα συστήματα αυτοκινήτων, αλλά έπρεπε να προσφέρει μια αντικατάσταση για τηλέφωνα – ως εκ τούτου, γεννήθηκε το Android Auto για Phone Screens.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender for Individuals: Έρχεται σε Windows, macOS, iOS, Android

Η Google αποφάσισε τώρα ότι αυτή η εφαρμογή είναι περιττή και, προκειμένου να επικεντρωθεί στο Google Assistant Driving Mode, απενεργοποιεί την πρώτη. Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με συσκευές Android 12 με ένα μήνυμα που λέει “Το Android Auto είναι πλέον διαθέσιμο μόνο για οθόνες αυτοκινήτων” και ο τερματισμός λειτουργίας επεκτείνεται και σε παλαιότερες εκδόσεις Android.

Google Assistant Driving Mode έναντι Αndroid Auto

Λοιπόν, το Αndroid Auto θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ειδικά συστήματα infotainment και πλοήγησης αυτοκινήτου και το Driving Mode θα είναι η αντικατάσταση στα τηλέφωνα. Είναι λογικό, καθώς αυτό που προσφέρει αυτή η λειτουργία είναι βασικά το ίδιο με το Android Auto – μεγάλα UI elements, υπηρεσίες μουσικής κ.λπ.

Δείτε επίσης: MaliBot Android malware: Παρακάμπτει το multi-factor authentication

Ωστόσο, ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να λείπουν από το Driving Mode για να το δούμε ως πλήρη αντικατάσταση. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει τρόπος να το χρησιμοποιήσετε σε Landscape mode, δεν υπάρχει αποκλειστικό εικονίδιο εφαρμογής (ο μόνος τρόπος για να το εκκινήσετε είναι να πείτε “Hey Google, εκκίνησε το Driving Mode” και τέλος λείπουν ορισμένα στοιχεία από τη μουσική εμπειρία.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η Google θα βελτιώσει σιγά σιγά την εμπειρία με ενημερώσεις και θα κάνει τη χρήση του Driving Mode πολύ πιο εύκολη.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS