ΑρχικήinetMusk: Τα εργοστάσια της Tesla σε Βερολίνο και Τέξας χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια

Musk: Τα εργοστάσια της Tesla σε Βερολίνο και Τέξας χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια

Τα νεότερα εργοστάσια αυτοκινήτων της Tesla στο Τέξας και το Βερολίνο χάνουν «δισεκατομμύρια δολάρια αυτή τη στιγμή» καθώς οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας εμποδίζουν την ικανότητα του γίγαντα των ηλεκτρικών οχημάτων να αυξήσει την παραγωγή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Δείτε επίσης: Το 18χρονο παιδί του Elon Musk απαρνείται το όνομα του πατέρα του

Ο Elon Musk αγοράζει το 9% των μετοχών του Twitter

«Το Βερολίνο και το Ώστιν χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια αυτή τη στιγμή επειδή οι δαπάνες τρέχουν και δεν έχουμε καθόλου παραγωγή» είπε ο Musk στη συνέντευξη με το Tesla Owners Silicon Valley, η οποία ηχογραφήθηκε στις 30 Μαΐου.

Ο Musk είπε ότι το εργοστάσιο του Τέξας «χάνει τρελά χρήματα» αυτή τη στιγμή λόγω των προβλημάτων που αυξάνουν την παραγωγή αυτοκινήτων με τη λεγόμενη μπαταρία 4680, την τελευταία τεχνολογία της Tesla. Εν τω μεταξύ, τα εργαλεία για την κατασκευή αυτοκινήτων για τις παραδοσιακές μπαταρίες 2170 είναι «κολλημένα σε ένα λιμάνι στην Κίνα».

Δείτε επίσης: Tesla: Απολύει τους επικεφαλής LGBTQ και διαφορετικότητας λόγω του Musk

«Η προσπάθεια διατήρησης της λειτουργίας των εργοστασίων τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού ήταν εξαιρετικά σοβαρές», είπε ο Musk.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένας απολύτως εφιάλτης διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, το ένα μετά το άλλο, και δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα».

Στην Κίνα, η αναζωπύρωση του Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες οδήγησε σε lockdown σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla στη χώρα. Η Tesla σχεδιάζει να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σε αυτό το εργοστάσιο τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου για να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις, ανέφερε το Reuters την Τετάρτη.

Μετά τη συνέντευξη, ο Musk ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του μισθωτού εργατικού δυναμικού της Tesla κατά 10% τους επόμενους τρεις μήνες. Οι απολύσεις της Tesla θα επηρεάσουν περίπου το 3,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, δήλωσε ο Musk αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Η SpaceX απέλυσε υπαλλήλους που εμπλέκονταν στην επιστολή που επέκρινε τον Musk

Παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η Tesla εξακολουθεί να στοχεύει να παράγει 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα φέτος, είπε ο Musk τον Απρίλιο, αν και προειδοποίησε ότι οι πελάτες αντιμετωπίζουν μεγάλους χρόνους αναμονής για τα οχήματά τους.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS