ΑρχικήinetΟι Crypto Miners πωλούν GPU στην μισή τιμή λόγω πτώσης στην αγορά

Οι Crypto Miners πωλούν GPU στην μισή τιμή λόγω πτώσης στην αγορά

Οι Crypto miners θέλουν να ξεφορτωθούν τις GPU τους και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσετε μια χρησιμοποιημένη GPU στην μισή τιμή.

Η αγορά crypto συνεχίζει να πέφτει, γεγονός που οδήγησε πολλούς Crypto miners να βγουν από την αγορά ή να μειώσουν τις δραστηριότητές τους, κατέχοντας έτσι πολύτιμα εξαρτήματα υπολογιστών που δεν χρειάζονται πλέον. Ορισμένοι τέτοιοι Crypto miners, πολλοί από την Κίνα και τη Νότια Ασία (όπου η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνότερη), παίρνουν τώρα αυτό το υλικό και το ρίχνουν σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως αποτέλεσμα, οι GPU που συνήθως κοστίζουν 500 έως 600 $ πωλούνται περίπου στη μισή τιμή στην αγορά μεταχειρισμένων.

Δείτε επίσης: Ψεύτικα Coinbase, MetaMask wallet apps κλέβουν cryptocurrency

Οι Crypto Miners πωλούν GPU στην μισή τιμή λόγω πτώσης στην αγορά
Οι Crypto Miners πωλούν GPU στην μισή τιμή λόγω πτώσης στην αγορά

Όπως σημειώνεται από το PC Gamer, οι GPU κατακλύζουν ξαφνικά την αγορά, μια τάση που πιθανότατα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Το κυριότερο είναι το πώς οι τιμές των crypto έχουν πέσει κατακόρυφα από αυτόν τον χειμώνα. Τώρα που φαίνεται ότι η αγορά δεν θα ανάκαμψει σύντομα, οι Crypto miners εγκαταλείπουν πουλώντας τις GPU τους. Και δεν είναι ότι πωλούν τις GeForce RTX 3060 στην αρχική τους κατάσταση. Αυτές οι GPU έχουν χρησιμοποιηθεί για την εξόρυξη Crypto, το οποίο χρησιμοποιεί τόνους ηλεκτρικής ενέργειας. Οι αγοραστές ανακάλυψαν ότι αυτά τα RTX 3060 ήταν φθηνά για κάποιο λόγο — πολλά από αυτά είναι ελαττωματικά μετά από παρατεταμένη χρήση. Έτσι, η κοινή λογική φαίνεται να είναι ότι δεν πρέπει να είστε υπερβολικά πρόθυμοι να πάρετε μερικές χρησιμοποιημένες GPU από έναν άγνωστο αγοραστή.

Ωστόσο, υπήρξε κάποια διαμάχη στην τεχνολογική κοινότητα σχετικά με το πόσο υποβαθμισμένες είναι πραγματικά αυτές οι κάρτες γραφικών. Το PC World ισχυρίζεται ότι η αγορά μιας μεταχειρισμένης κάρτας γραφικών από έναν έμπειρο Crypto miner υπερτερεί της αγοράς μιας GPU από έναν gamer (ο οποίος τείνει να κάνει overclock τις GPU του). Ο YouTuber Linus Sebastian δοκίμασε ορισμένες GPU που χρησιμοποιήθηκαν για crypto mining και διαπίστωσε ότι οι χρησιμοποιημένες κάρτες γραφικών μπορούν να έχουν καλή απόδοση—αν συντηρούνταν προσεκτικά από τον προηγούμενο κάτοχό τους. Έτσι, εάν πρέπει να αγοράσετε μια GPU από έναν Crypto miner που σπατάλησε έναν τόνο ηλεκτρικής ενέργειας σε Crypto, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να βρείτε έναν αξιόπιστο πωλητή. Καλή τύχη με αυτό, παρεμπιπτόντως.

Οι Crypto Miners πωλούν GPU στην μισή τιμή λόγω πτώσης στην αγορά
Οι Crypto Miners πωλούν GPU στην μισή τιμή λόγω πτώσης στην αγορά

Δείτε επίσης: Τι τεχνικές χρησιμοποιούν οι χάκερ για να κλέψουν τα crypto σας

Ωστόσο, είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι η Nvidia επωφελήθηκε πάρα πολύ από την έκρηξη των crypto, τόσο πολύ που, στην πραγματικότητα, η εταιρεία επλήγη από ομοσπονδιακό πρόστιμο επειδή προσπάθησε να κρύψει πώς το Crypto mining αύξησε τα κέρδη της. Τουλάχιστον αυτός ο εφιάλτης με τα Crypto τελείωσε επιτέλους και όλοι αναμφίβολα θα δούμε πολύ πιο λογικές τιμές στις κάρτες γραφικών πολύ, πολύ σύντομα.

Πηγή: kotaku.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS