ΑρχικήinetΗ Google διευκολύνει τον συγχρονισμό μεταξύ Android και Chromebook

Η Google διευκολύνει τον συγχρονισμό μεταξύ Android και Chromebook

Η έκδοση 103 του Chrome OS, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Google, προσφέρει πλέον στους χρήστες της, τη δυνατότητα να μοιράζονται στοιχεία μεταξύ Chromebook και Android συσκευών. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην CES, από το Chromebook σας, θα έχετε άμεσα πρόσβαση στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που τραβήξατε με το τηλέφωνό σας, ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης.

Δείτε επίσης: Τα Chromebook θα κρίνουν εάν το USB-C καλώδιο σας είναι καλό

Chromebook

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία με το τηλέφωνό σας, θα εμφανίζεται αυτόματα στην ενότητα Πρόσφατες φωτογραφίες του Phone Hub, που σας επιτρέπει να ελέγχετε ορισμένες από τις λειτουργίες της κινητής συσκευής σας από τον φορητό υπολογιστή σας. Θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στην εικόνα για να τη κατεβάσετε, αν και είναι μια πιο εύχρηστη επιλογή από το να μεταβείτε στον ιστότοπο του Google Photos ή να στείλετε μια φωτογραφία στον εαυτό σας μέσω email.

Επίσης υπάρχει πλέον ένας τρόπος για να συνδέσετε ένα Chromebook στο διαδίκτυο πιο γρήγορα. Εάν προσπαθείτε να συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας με ένα δίκτυο WiFi που είναι ήδη αποθηκευμένο στο τηλέφωνό σας Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Nearby Share. Μεταβείτε στην καρτέλα Δίκτυο WiFi στις ρυθμίσεις Διαδικτύου στο τηλέφωνό σας. Αφού επιλέξετε Κοινή χρήση, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Κοντά και να επιλέξετε το Chromebook που θέλετε να συνδεθείτε. Στη συνέχεια, το Chromebook θα αποκτήσει αυτόματα πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα αποθηκεύσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Δείτε ακόμα: Linux: Τα Chromebook είναι ιδανικά για να μάθετε το λειτουργικό σύστημα
Android

Επιπλέον, η Google αποκάλυψε ότι η εφαρμογή Chrome OS Screencast που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εγγραφή, περικοπή και μεταγραφή βίντεο.

Αργότερα αυτό το καλοκαίρι, τα Chromebook θα αποκτήσουν υποστήριξη γρήγορης σύζευξης για εκατοντάδες μοντέλα ακουστικών Bluetooth, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των Pixel Buds. Το Fast Pair θα αποθηκεύσει τα ακουστικά στον λογαριασμό σας Google, ώστε τόσο το Chromebook όσο και το τηλέφωνό Android σας να μπορούν να συνδεθούν γρήγορα σε αυτά.

Δείτε επίσης: Το Google News λανσάρει ένα νέο design για υπολογιστές

Η Google είπε ότι θα κυκλοφορήσει περισσότερες λειτουργίες για να κάνει τα Chromebook και τις συσκευές Android να συνεργάζονται πιο καλά μεταξύ τους αργότερα φέτος. Η εταιρεία θέλει να αφαιρέσει μια σελίδα από το playbook της Apple με ενημερώσεις όπως αυτές. Η Apple προσφέρει εδώ και καιρό βαθιά ενοποίηση μεταξύ των συσκευών της, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης WiFi και ο συγχρονισμός φωτογραφιών iCloud, που τη βοηθά να κάνει τους ανθρώπους να επενδύσουν περισσότερο στο οικοσύστημά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS