ΑρχικήinetΓιατί τα smart plugs είναι η καλύτερη τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας

Γιατί τα smart plugs είναι η καλύτερη τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας

Όταν θέλετε αυτοματισμούς για το σπίτι σας αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε πολλά η επιλογή των smart plugs μπορεί να είναι η λύση. Με αυτές τις συσκευές, απολαμβάνετε το καλύτερο και των δύο κόσμων, καθώς μπορούν να μετατρέψουν τις περισσότερες συσκευές σε online συσκευές απλά συνδέοντάς τις σε μια πρίζα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε smart plugs για να ανάψετε τα φώτα, τις τηλεοράσεις, τις καφετιέρες και τις γιορτινές διακοσμήσεις, για να αναφέρουμε μερικές από τις χρήσεις τους.

Μόλις συνδεθούν αυτά τα smart plugs, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε και να τα απενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως με το τηλέφωνό σας ή voice assistants όπως η Alexa ή το Google Assistant, υποθέτοντας ότι έχουν την δυνατότητα AI. Όχι μόνο είναι βολική η χρήση αυτών των συσκευών IoT, αλλά μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν περίπου 1% έως 5% της χρήσης ενέργειας ετησίως (μέσω NREL). Επειδή δεν απαιτούν εγκατάσταση, είναι εύχρηστα — ακόμα και για όσους δεν τους αρέσει η τεχνολογία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτές οι συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να μειώσει τη χρήση ενέργειας.

Γιατί τα smart plugs είναι η καλύτερη τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας
έξυπνες πρίζες εξοικονόμηση ενέργειας
Γιατί τα smart plugs είναι η καλύτερη τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας

Δείτε επίσης: Το iPhone 14 με μπαταρία 5000mAh είναι ο κυρίαρχος των smartphones;

Το πλεονέκτημα ενός smart plug έγκειται στην ικανότητά του να δημιουργεί χρονοδιαγράμματα που ελέγχουν πότε οι συσκευές λαμβάνουν ρεύμα όλη την ημέρα. Μόλις συνδεθεί μια συσκευή στην πρίζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για κινητά ή έναν voice assistant όπως η Alexa για να ορίσετε τις ώρες που θέλετε να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν έχετε ρουτίνες που περιλαμβάνουν καθημερινή έξοδο από το σπίτι για δουλειά, σχολείο ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Με αυτό, δεν χρειάζεται πλέον να αισθάνεστε αβέβαιοι εάν ξεχάσατε να αφήσετε τα φώτα αναμμένα ή όχι επειδή φροντίζεται αυτόματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις έξυπνες πρίζες για να ρυθμίσετε χρονοδιακόπτες ύπνου για λάμπες, τηλεοράσεις ή φώτα διακοπών. Θα απενεργοποιηθούν αυτόματα μόλις παρέλθει ο χρόνος που επιλέξατε.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες προγραμματισμού ενός smart plug για τη λειτουργία συσκευών σε περιόδους εκτός αιχμής, όταν οι πάροχοι υπηρεσιών κοινής ωφέλειας προσφέρουν φθηνότερες υπηρεσίες (μέσω CNET). Αυτά είναι συνήθως αργά τα βράδια ή νωρίς το πρωί όταν λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό, αν και θα διαφέρει λίγο ανάλογα με τη συγκεκριμένη τοποθεσία σας. Αυτοματοποιώντας συσκευές όπως πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια και στεγνωτήρια κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα στον λογαριασμό ρεύματος.

Δείτε επίσης: Κρίσιμο ελάττωμα εκθέτει τα smart home hubs Eufy σε επιθέσεις RCE

Γιατί τα smart plugs είναι η καλύτερη τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας
έξυπνες πρίζες εξοικονόμηση ενέργειας
Γιατί τα smart plugs είναι η καλύτερη τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας

Ένας άλλος λόγος που τα smart plugs είναι μια σοφή ενεργειακή επιλογή είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των φανταστικών φορτίων, που αναφέρεται στην ενέργεια που χρησιμοποιεί μια συσκευή όταν είναι απενεργοποιημένη ή σε κατάσταση αναμονής. Δημοφιλείς οικιακές συσκευές όπως τηλεοράσεις, συστήματα ήχου, φορτιστές και συστήματα βιντεοπαιχνιδιών είναι οι χειρότεροι παραβάτες όσον αφορά τη σπατάλη ενέργειας όταν δεν χρησιμοποιούνται και αυξάνουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με το Energy Sage. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την EPA, περίπου το 8% του ετήσιου ηλεκτρικού σας κόστους μπορεί να οφείλεται εξ ολοκλήρου σε αυτές τις φανταστικές ενεργειακές απαιτήσεις.

Γι’ αυτό μια συσκευή όπως ένα smart plug είναι καλό να την έχετε στη διάθεσή σας: σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση ενέργειας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε ποιες συσκευές έχουν τα μεγαλύτερα φανταστικά φορτία και πρέπει να απενεργοποιηθούν εντελώς. Είναι ενδιαφέρον ότι οι έξυπνες πρίζες έχουν επίσης φανταστικά φορτία, αν και χρησιμοποιούν μόνο ένα ή δύο watt ισχύος όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Σε σύγκριση με άλλες συσκευές, αυτό είναι εξαιρετικά χαμηλό και τα smart plugs είναι τελικά αποτελεσματικά. Εφόσον οι συσκευές σας διαθέτουν μηχανικούς διακόπτες – οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες συσκευές δεν είναι συμβατές – μπορούν να χρησιμοποιηθούν με έξυπνες πρίζες για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Πηγή: slashgear.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS