ΑρχικήinetChipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2: Θα λανσαριστεί στο Q4 2022;

Chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2: Θα λανσαριστεί στο Q4 2022;

Το Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm θα ανακοινωθεί στο 4ο τρίμηνο του 2022;

Δείτε επίσης: Η Qualcomm ξέχασε να ενημερώσει το smartphone $1,500 για Snapdragon Insiders

Η Qualcomm θα μπορούσε να αποκαλύψει το Snapdragon 8 Gen 1 δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που λανσαρίστηκε το Snapdragon 8 Gen 1 πέρυσι

Το Snapdragon Summit είναι ένα ετήσιο συνέδριο όπου η Qualcomm παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες πάνω στις οποίες εργάζεται, συμπεριλαμβανομένου ενός chipset που θα τροφοδοτήσει τις μελλοντικές ναυαρχίδες Android. Το Snapdragon 8 Gen 2 αναμένεται να βρεθεί σε premium συσκευές του 2023 και σύμφωνα με τη σελίδα εκδηλώσεων του κατασκευαστή chip του Σαν Ντιέγκο, το Snapdragon Summit θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14 και 17 Νοεμβρίου.

Εξετάζοντας την ιστορία της Qualcomm, το κορυφαίο κινητό SoC ανακοινώνεται συνήθως την πρώτη ημέρα του Snapdragon Summit, πράγμα που σημαίνει ότι το Snapdragon 8 Gen 2 θα μπορούσε να αποκαλυφθεί στις 14 Νοεμβρίου. Οι τηλεφωνικοί συνεργάτες της Qualcomm όπως η Xiaomi αναμένεται να παραστούν στο συνέδριο, όπου μπορεί να παρέχει μια προεπισκόπηση της ναυαρχίδας της σειράς που κυκλοφορεί με το Snapdragon 8 Gen 2. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτά τα premium smartphone πιθανότατα θα ονομάζονται Xiaomi 13 και 13 Pro.

Δείτε επίσης: Qualcomm: Γιατί η πάντα ενεργή κάμερα στα smartphone της είναι κακή για το απόρρητο

Μπορεί επίσης να λάβουμε μια προεπισκόπηση του διαδόχου του Snapdragon 8cx 3, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί προς το παρόν, αλλά προηγούμενες αναφορές τοποθετούσαν αυτό το SoC ως ανταγωνιστή του M1. Η Qualcomm δήλωσε νωρίτερα ότι θα επωφεληθεί από την εξαγορά της Nuvia για να ενισχύσει τις μελλοντικές επιδόσεις του chipset της σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη σειρά M της Apple. Όσο για το τι γνωρίζουμε για το Snapdragon 8 Gen 2, η Qualcomm πιθανότατα θα παραμείνει στην αρχιτεκτονική 4nm της TSMC για να παράγει μαζικά το silicon επόμενης γενιάς.

Snapdragon 8 Gen 2

Η TSMC λέγεται ότι θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των M2 Pro και M2 Max της Apple αργότερα μέσα στην χρονιά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής 3nm, αλλά είναι αμφίβολο ότι η Qualcomm θα εκμεταλλευτεί αυτόν τον κόμβο τουλάχιστον μέχρι το επόμενο έτος. Το Snapdragon 8 Gen 2 θα υπερηφανεύεται για βελτιωμένη απόδοση ισχύος και αυξημένη απόδοση σε σχέση με το Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Δείτε επίσης: Το Xiaomi 12 θα είναι «διαθέσιμο σύντομα» με chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1

Μπορεί επίσης να είναι το πρώτο SoC από την Qualcomm που θα διαθέτει ένα εντελώς νέο σύμπλεγμα CPU, παραιτώντας τη διαμόρφωση πυρήνα «1 + 3 + 4» και αντ’ αυτού να αλλάζει σε διαμόρφωση «1 + 2 + 2 + 3». Το αν αυτή η αλλαγή θα επιφέρει ουσιαστικές βελτιώσεις ή όχι θα το δούμε.

Πηγή πληροφοριών: wccftech.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS