ΑρχικήinetΣτέλεχος της Apple λέει ότι η Samsung αντέγραψε το iPhone

Στέλεχος της Apple λέει ότι η Samsung αντέγραψε το iPhone

Είτε είστε team Android είτε iOS, δεν μπορείτε να μην παραδεχτείτε ότι το πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε το 2007 έθεσε τα θεμέλια για το σύγχρονο smartphone. Το κινητό της Apple ήταν το πρώτο που έκανε δημοφιλείς τις οθόνες αφής και η εταιρεία ήταν επίσης η πρώτη που άνοιξε ένα κατάστημα εφαρμογών. Άλλοι πωλητές έσπευσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και ένας από αυτούς κατάφερε να ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις smartphone: η Samsung.

Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δεν άρεσε στα κορυφαία στελέχη της εταιρείας. Ίσως σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την επιτυχία της Samsung, ένα στέλεχος της Apple λέει ότι τα τηλέφωνα του νοτιοκορεατικού κολοσσού Samsung ήταν απλώς κακές αντιγραφές των iPhone.

Δείτε επίσης: Google και Apple καλούνται να αφαιρέσουν το TikTok από τα app stores

apple samsung

Η Joanna Stern της Wall Street Journal μοιράστηκε σήμερα ένα νέο ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη του iPhone ενόψει της 15ης επετείου από την κυκλοφορία της συσκευής στις 29 Ιουνίου 2007. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μια συνέντευξη με τον επικεφαλή marketing της Apple Greg Joswiak και τον συνδημιουργό του iPhone Tony Fadell.

Δείτε επίσης: Το Apple Watch Series 8 θα διαθέτει Low Power Mode;

Ένα τμήμα της συνέντευξης αντανακλά ότι τα smartphone Android αποκτούσαν μεγαλύτερες οθόνες χρόνια πριν το iPhone. Όταν ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό ρόλο είχαν η Samsung και άλλοι κατασκευαστές smartphone Android στην Apple εκείνη την εποχή, ο Joswiak παραδέχτηκε ότι ήταν «ενοχλητικοί» και τους κατηγόρησε για κακή αντιγραφή της τεχνολογίας της Apple.

«Ήταν ενοχλητικοί», είπε ο Joswiak. «Και ήταν ενοχλητικοί επειδή, όπως ξέρετε, έκλεψαν την τεχνολογία μας. Πήραν τις καινοτομίες που είχαμε δημιουργήσει και δημιούργησαν ένα κακό αντίγραφό της, και απλώς έβαλαν μια μεγαλύτερη οθόνη γύρω της. Οπότε ναι δεν ήμασταν ευχαριστημένοι.»

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy S4 με οθόνη 5 ιντσών στις αρχές του 2013, σε μια εποχή που το iPhone 5 είχε οθόνη 4 ιντσών. Η Apple κυκλοφόρησε τελικά τα πρώτα της μεγαλύτερα smartphone με το iPhone 6 4,7 ιντσών και το iPhone 6 Plus 5,5 ιντσών το 2014, και οι συσκευές ήταν μεταξύ των μοντέλων iPhone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έγιναν ποτέ.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Facebook Watch για Apple TV δεν είναι πλέον ενεργή

Η Apple μήνυσε τη Samsung το 2011 για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ισχυριζόμενη ότι η Samsung αντέγραψε το σχέδιο του iPhone με τη δική της σειρά smartphone Galaxy. Στην Apple επιδικάστηκε αρχικά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση, αλλά το ποσό μειώθηκε σε επόμενη εκ νέου δίκη. Το 2018, η Apple συμβιβάστηκε τελικά με τη Samsung και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πιστεύουμε βαθιά στην αξία του σχεδιασμού και οι ομάδες μας εργάζονται ακούραστα για να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα που ευχαριστούν τους πελάτες μας. Αυτό ήταν πάντα κάτι περισσότερο από χρήματα. Η Apple πυροδότησε την επανάσταση των smartphone με το iPhone και είναι γεγονός ότι η Samsung αντέγραψε κατάφωρα το design μας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη σκληρή δουλειά και την καινοτομία τόσων πολλών ανθρώπων στην Apple.

Είμαστε ευγνώμονες στο δικαστήριο και είμαστε ικανοποιημένοι που συμφωνεί ότι η Samsung πρέπει να πληρώσει για την αντιγραφή των προϊόντων μας.

Το πλήρες ντοκιμαντέρ μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον ιστότοπο της Wall Street Journal και παρέχει μια ενδιαφέρουσα ματιά στην ιστορία του iPhone.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS