ΑρχικήinetTesla: Τρέιλερ επέκτασης ηλιακής εμβέλειας με Internet SpaceX Starlink

Tesla: Τρέιλερ επέκτασης ηλιακής εμβέλειας με Internet SpaceX Starlink

Ένα νέο ρυμουλκούμενο επέκτασης ηλιακής εμβέλειας με δορυφορικό σύστημα SpaceX Starlink, αποκαλύφθηκε από την Tesla σε μια έκθεση στη Γερμανία, αλλά δεν θα είναι σύντομα διαθέσιμο για αγορά.

Δείτε επίσης: Η BYD εκθρονίζει την Tesla ως η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής EV

Tesla

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται πιο αποδοτικά, πολλοί αρχίζουν να σκέφτονται τη δυνατότητα προσθήκης ηλιακών συλλεκτών στα EV τους, προκειμένου να επεκτείνουν την αυτονομία τους. Εταιρείες όπως η Aptera, η Sono και η Lightyear είχαν κάποια επιτυχία με έργα που περιλαμβάνουν εξαιρετικά αποδοτικά οχήματα που χρησιμοποιούν ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα.

Αλλά όταν πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα πλήρους μεγέθους, δεν είναι τόσο δημοφιλές, καθώς η ηλιακή ενέργεια δεν προσθέτει μεγάλη εμβέλεια λόγω της χαμηλότερης απόδοσης.

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες EV σκέφτονται να προσθέσουν αναπτυσσόμενους ηλιακούς συλλέκτες ως φορητές ανεξάρτητες λύσεις φόρτισης, που θα μπορούσαν να επεκτείνουν την εμβέλεια των ηλεκτρικών τους οχημάτων. Στην IdeenExpo στο Αννόβερο της Γερμανίας αυτή την εβδομάδα, η Tesla εξέπληξε τους παρευρισκόμενους, αποκαλύπτοντας ένα σύστημα που εξοπλίζει ένα τρέιλερ με αναπτυσσόμενους ηλιακούς συλλέκτες.

Δείτε ακόμα: Τα οχήματα της Tesla θα αποφεύγουν λακκούβες και ανώμαλους δρόμους

τρέιλερ

Η Tesla έφερε επίσης νέα για το Model Y, επιδεικνύοντας τη νέα της δοκιμαστική μπαταρία με 4680 μπαταρίες, ωστόσο η επέκταση ηλιακής εμβέλειας είναι το πιο ενδιαφέρον προϊόν.

Το τρέιλερ επέκτασης ηλιακής εμβέλειας είναι επίσης εξοπλισμένο με δορυφορικό δέκτη Διαδικτύου Starlink της SpaceX. Η Starlink ενημέρωσε πρόσφατα το σύστημά της για να επιτρέψει τη χρήση του τερματικού της για λήψη Διαδικτύου σε κινούμενα οχήματα.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Tesla κατασκεύασε το τρέιλερ και το αποκάλυψε στην έκθεση, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αναμένεται να το διαθέσει στο κοινό σύντομα. Αν όλα αυτά είναι πάνελ 300W, τότε η βέλτιστη ισχύς θα ήταν 2,7 kW. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργούσε λιγότερα από 50 μίλια εμβέλειας την ημέρα.

Δείτε επίσης: Η Tesla δέχτηκε νέα μήνυση για ρατσιστική κακοποίηση

Φαίνεται να είναι περισσότερο σαν ένα τέχνασμα για να τραβήξει την προσοχή στην έκθεση, κάτι στο οποίο ο Tesla σπάνια συμμετέχει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS