ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΔύο αστεροειδείς θα περάσουν πολύ κοντά στη Γη τις επόμενες ώρες

Δύο αστεροειδείς θα περάσουν πολύ κοντά στη Γη τις επόμενες ώρες

Δύο αστεροειδείς στο μέγεθος λεωφορείου, θα περάσουν πολύ κοντά στη Γη τις επόμενες 30 ώρες.

Δείτε επίσης: Δύο αστεροειδείς θα περάσουν σύντομα δίπλα από τη Γη: Κινδυνεύουμε;

αστεροειδείς

Και οι δύο θα πετάξουν πιο κοντά από τη μέση απόσταση από το φεγγάρι, αλλά θα εξακολουθούν να παραμένουν δεκάδες χιλιάδες μίλια μακριά από τον πλανήτη μας. Αυτό σημαίνει ότι θα μας προσπεράσουν με ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα δώσουν μια υπέροχη παράσταση για τους αστρονόμους.

Ο πρώτος αστεροειδής, πέρασε δίπλα από τη Γη περίπου στις 11.55 π.μ. BST την Τετάρτη. Ο διαστημικός βράχος μήκους 6 μέτρων μας πλησίασε περίπου στα 136.000 χλμ.

Ο δεύτερος, θα περάσει πολύ πιο κοντά στη Γη στα 89.300 χλμ. περίπου στις 3 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη. Θεωρείται ότι είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τον πρώτο, με μέγεθος 7 μέτρα.

Η μέση απόσταση του φεγγαριού από τη Γη είναι λίγο λιγότερο από 400.000 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμα: Η Κίνα ετοιμάζει σχέδιο για να σώσει τη Γη από τους αστεροειδείς

Οι παρατηρητές του διαστήματος μπορούν να δουν τον αστεροειδή να περνά δίπλα από τον πλανήτη μας στο διαδίκτυο, μέσω μιας δωρεάν ζωντανής ροής που διοργανώνεται από το Virtual Telescope Project. Το βίντεο θα ξεκινήσει στις 10 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου εδώ.

Γη

Μετά την εκδήλωση, είναι πιθανό ο οργανισμός να δημοσιεύσει φωτογραφίες του διαστημικού βράχου καθώς περνά από τη Γη.

Η NASA υπολογίζει μια προσέγγιση ως «κοντινή», σε απόσταση 7,5 εκατομμυρίων μέτρων από τη Γη. Οι αστεροειδείς πετούν σε αυτήν την απόσταση αρκετά τακτικά, με πέντε να αναμένεται να περάσουν «από κοντά» τις επόμενες έξι ημέρες.

Ωστόσο, οι αστεροειδείς 2022 NE και 2022 NF, είναι ιδιαίτερα κοντά σε απόσταση μεταξύ 89.300 και 136.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Μεγαλύτεροι βράχοι μεγέθους τουλάχιστον 150 μέτρων που πετούν εντός της «κλειστής» ζώνης ταξινομούνται ως «δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα». Αλλά ακόμη και αυτά δεν θεωρούνται γενικά επικίνδυνα.

Δείτε επίσης: NASA Lucy mission: Θα εξερευνήσει Trojan αστεροειδείς κοντά στο Δία

Το μέγεθος των εισερχόμενων αστεροειδών δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο, καθώς μικρά αντικείμενα που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης τείνουν να καίγονται προτού προκαλέσουν ζημιά.

Ωστόσο, μερικές φορές οι διαστημικοί βράχοι κατεβαίνουν στην επιφάνεια του πλανήτη. Το 2013, μια βροχή μετεωριτών προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη Ρωσία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS