ΑρχικήReviewsΠρώτες λεπτομέρειες για τα Intel NUC 13 Extreme και Shrike Bay Element

Πρώτες λεπτομέρειες για τα Intel NUC 13 Extreme και Shrike Bay Element

Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τo Intel NUC 13 Extreme Raptor Lake και το Raptor Canyon Mini PC που θα φέρει το Shrike Bay Compute Element.

Η Intel θα κυκλοφορήσει τους επιτραπέζιους επεξεργαστές 13ης γενιάς Raptor Lake αργότερα αυτό το έτος και φαίνεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει το NUC 13 Extreme Mini PC επόμενης γενιάς μαζί με την πλατφόρμα. Τα έγγραφα που διέρρευσαν προέρχονται από το NUC subreddit της Intel (μέσω @Harukaze5719) που δείχνει τι θα έχουμε στην επόμενη γενιά NUC.

Δείτε επίσης: Νέα επίθεση side-channel Hertzbleed επηρεάζει Intel και AMD CPU

Ξεκινώντας με τις λεπτομέρειες, το σύστημα NUC 13 της επόμενης γενιάς της Intel θα ονομάζεται Raptor Canyon, το οποίο πήρε το όνομά του από τα τσιπ «Raptor Lake» που θα εμφανίζονται σε αυτό. Το NUC 13 Extreme «Raptor Canyon» θα διαθέτει Unlocked SKU 13ης γενιάς «K», όπως τα Intel Core i9-13900K, Core i7-13700K και Core i5-13600K. Το NUC θα διαθέτει επίσης υποστήριξη για μια κάρτα γραφικών PCIe x16 (Gen 5 standard) και θα διατίθεται σε πλαίσιο 13,9 λίτρων, το οποίο είναι >50% αύξηση στο μέγεθος του πλαισίου σε σύγκριση με το υπάρχον Eden Bay Compute Element.

Πρώτες λεπτομέρειες για τα Intel NUC 13 Extreme και Shrike Bay Element
Πρώτες λεπτομέρειες για τα Intel NUC 13 Extreme και Shrike Bay Element

Η Intel σίγουρα θα διαθέσει τις δικές της διακριτές κάρτες γραφικών Arc με τα συστήματα NUC 13 Extreme, καθώς αυτές θα είναι διαθέσιμες μέχρι τότε, αλλά οι χρήστες θα έχουν επίσης την επιλογή να χρησιμοποιούν είτε κάρτες γραφικών AMD είτε NVIDIA. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το υπάρχον NUC 12 Extreme της Intel έχει ήδη υποστήριξη Gen 5 PCIe x16, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα μεταφερθεί και στο στην επόμενη γενιά, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα λάβουμε κάποια Gen 5 M.2 SSD λειτουργικότητα αφού οι επεξεργαστές Raptor Lake δεν έχουν αποκλειστικές λωρίδες Gen 5 M.2, αλλά μάλλον θα χωριστούν με τις διακριτές λωρίδες GPU. Η CPU θα διαθέτει δύο λωρίδες Gen 4×4 για συσκευές M.2.

Δείτε επίσης: Το Conti ransomware είχε στοχεύσει Intel firmware για κρυφές επιθέσεις

Στο NUC 13 Extreme ‘Raptor Canyon’ Mini PC θα υπάρχει το πιο πρόσφατο NUC 13 Extreme Compute Element με την κωδική ονομασία Shrike Bay. Για άλλη μια φορά, το πιο πρόσφατο στοιχείο υπολογισμού θα υποστηρίζει όλα τα τσιπ της σειράς Raptor Lake Unlocked ‘K’ και ‘KF’. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν το προηγούμενης γενιάς Eden Bay Compute Element που φιλοξενεί τις CPU της 12ης γενιάς Alder Lake θα είναι συμβατό με τα νεότερα τσιπ Raptor Lake, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν την ίδια υποδοχή και οι επεξεργαστές επιτραπέζιου υπολογιστή έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι διασυμβατοί .

Πρώτες λεπτομέρειες για τα Intel NUC 13 Extreme και Shrike Bay Element
Πρώτες λεπτομέρειες για τα Intel NUC 13 Extreme και Shrike Bay Element

Οι υπολογιστές Intel NUC 13 Extreme Mini αναμένεται να κυκλοφορήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι το Raptor Lake θα κυκλοφορήσει σίγουρα πριν από αυτό, επομένως περιμένετε ένα 13ης γενιάς Desktop CPU στις αρχές του 4ου τριμήνου ακολουθούμενη από τα συστήματα NUC 13 στα τέλη του τρίτου τριμήνου ’22.

Πηγή: wccftech.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS