ΑρχικήSecurityBandai Namco hacked: Υπεύθυνη η ransomware συμμορία BlackCat ;

Bandai Namco hacked: Υπεύθυνη η ransomware συμμορία BlackCat ;

Bandai Namco hacked: Η ιαπωνική gaming εταιρεία, Bandai Namco, επιβεβαίωσε ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση που μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών δεδομένων των πελατών. Η Bandai Namco είναι ένας γνωστός game publisher που έχει συνδεθεί με δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Elden Ring, Dark Souls, Pac-Man, Tekken, Gundam, Soulcalibur και πολλών άλλων. Πριν μερικές ημέρες, η συμμορία πίσω από το ransomware BlackCat (γνωστό και ως AlphV), ισχυρίστηκε ότι παραβίασε την Bandai Namco και ότι έκλεψε εταιρικά δεδομένα.

BlackCat ransomware

Τώρα η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση στις 3 Ιουλίου, λέγοντας πως hackers παραβίασαν εσωτερικά συστήματα σε ασιατικές περιοχές, εκτός της Ιαπωνίας.

Δείτε επίσης: Νέες ευπάθειες UEFI firmware επηρεάζουν μοντέλα υπολογιστών Lenovo

Bandai Namco hacked

Η πλήρης δήλωση που εκδόθηκε από την Bandai Namco αναφέρει τα εξής:

Στις 3 Ιουλίου 2022, η Bandai Namco Holdings Inc. επιβεβαίωσε ότι αντιμετώπισε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτο μέρος στα εσωτερικά συστήματα πολλών εταιρειών του Ομίλου σε ασιατικές περιοχές (εκτός της Ιαπωνίας). Αφού επιβεβαιώσαμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, λάβαμε μέτρα όπως μπλοκάρισμα πρόσβασης στους διακομιστές για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της ζημίας. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα να υπήρχαν πληροφορίες πελατών στους διακομιστές και στους υπολογιστές που σχετίζονται με την επιχείρηση Toys and Hobby σε περιοχές της Ασίας (εκτός της Ιαπωνίας) και επί του παρόντος προσδιορίζουμε την κατάσταση σχετικά με την ύπαρξη διαρροής, την έκταση της ζημιάς και τη διερεύνηση της αιτίας.

Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τα αίτια αυτού του περιστατικού και θα αποκαλύψουμε τα αποτελέσματα της έρευνας όπως χρειάζεται. Θα συνεργαστούμε επίσης με εξωτερικούς οργανισμούς για να ενισχύσουμε την ασφάλεια σε ολόκληρο τον Όμιλο και να λάβουμε μέτρα για την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη σε όλους τους εμπλεκόμενους για τυχόν επιπλοκές ή ανησυχίες που προκλήθηκαν από αυτό το περιστατικό” – Bandai Namco.

Δείτε επίσης: Play Store: Android malware με πάνω από 3 εκατομμύρια εγκαταστάσεις

Ενώ η Bandai Namco δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση, στο site διαρροής δεδομένων της ransomware συμμορίας BlackCat υπάρχει το όνομα της εταιρείας και η επιβεβαίωση για την κυβερνοεπίθεση δείχνει ότι πιθανότατα οι hackers λένε την αλήθεια και πρόκειται για ransomware επίθεση.

Bandai Namco hacked

Ωστόσο, η BlackCat δεν έχει δημοσιεύσει κανένα από τα φερόμενα κλεμμένα δεδομένα της Bandai Namco αυτή τη στιγμή. Από την άλλη μεριά, οι συμμορίες ransomware συνήθως καθυστερούν τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων μέχρι να βεβαιωθούν ότι η εταιρεία-θύμα δεν θα πληρώσει λύτρα.

Τώρα που η Bandai Namco ανακοίνωσε επίσημα την κυβερνοεπίθεση, είναι πιθανό να ακολουθήσει και διαρροή δεδομένων.

Δείτε επίσης: Phishing επιθέσεις καταφέρνουν να παρακάμψουν το Microsoft Office MFA!

AlphV/BlackCat ransomware

Η συμμορία εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2021 και πιστεύεται ότι είναι ένα rebrand της συμμορίας DarkSide/BlackMatter. Η συμμορία έγινε πιο γνωστή ως DarkSide αφού επιτέθηκε στην Colonial Pipeline.

Σήμερα, η συμμορία θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες απειλές που στοχεύουν επιχειρήσεις και έχει εξελίξει τις τακτικές εκβιασμού, λανσάροντας μια νέα βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης κλεμμένων δεδομένων.

Τον Απρίλιο, το FBI δημοσίευσε μια προειδοποίηση ότι η BlackCat είχε παραβιάσει τουλάχιστον 60 οντότητες παγκοσμίως.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS