ΑρχικήsecurityFBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto

FBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto

Το FBI προειδοποίησε ότι εγκληματίες χρησιμοποιούν απατηλές επενδυτικές εφαρμογές crypto για να κλέψουν κεφάλαια από επενδυτές.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), απατεώνες του κυβερνοχώρου κατασκευάζουν ψεύτικες εφαρμογές με θέμα τα κρυπτονομίσματα για να εξαπατήσουν τους επενδυτές στον χώρο των εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν ήδη κλέψει με επιτυχία περίπου 42,7 εκατομμύρια δολάρια από 244 θύματα.

«Το FBI παρατήρησε εγκληματίες του κυβερνοχώρου να έρχονται σε επαφή με επενδυτές των ΗΠΑ, ισχυριζόμενοι απατηλά ότι προσφέρουν νόμιμες επενδυτικές υπηρεσίες crypto και πείθοντας τους επενδυτές να κατεβάσουν ψεύτικες εφαρμογές για κινητά, τις οποίες οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν χρησιμοποιήσει με αυξανόμενη επιτυχία με την πάροδο του χρόνου για να εξαπατήσουν τους επενδυτές του crypto τους». Ανέφερε το FBI σε προειδοποίηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

FBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto
FBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto

Δείτε επίσης: Η Meta σταματά τη λειτουργία του πορτοφολίου πληρωμών crypto Novi

Η υπηρεσία εντόπισε απατεώνες που λειτουργούσαν με διάφορα ονόματα εταιρειών, όπως η Yibit (μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Μαΐου 2022) και η Supayos, ή αλλιώς Supay (τον Νοέμβριο του 2021).

Έπεισαν πολλούς στόχους να εγκαταστήσουν ψεύτικες εφαρμογές και να καταθέσουν χρήματα σε πορτοφόλια που οι εισβολείς ισχυρίστηκαν ότι συνδέονταν με τους λογαριασμούς εφαρμογών των θυμάτων.

Μεταξύ 22 Δεκεμβρίου 2021 και 7 Μαΐου 2022, άλλοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου υποδύθηκαν ένα νόμιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ για να εξαπατήσουν δεκάδες άλλα θύματα για crypto αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Χρησιμοποίησαν παρόμοια τακτική, εξαπατώντας τα θύματα να εγκαταστήσουν μια ψεύτικη εφαρμογή και να καταθέσουν crypto σε πορτοφόλια που υποτίθεται ότι συνδέονται με τους λογαριασμούς των θυμάτων στην εφαρμογή.

FBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto
FBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto

Δείτε επίσης: Harmony: Κλάπηκαν crypto αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Το FBI έχει προειδοποιήσει προηγουμένως τους ιδιοκτήτες crypto για απατεώνες που στοχεύουν εικονικά περιουσιακά στοιχεία υποδυόμενοι το προσωπικό υποστήριξης της πλατφόρμας ανταλλαγής crypto ή πληρωμών.

Το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών του FBI και το Exchange Commision (SEC) προειδοποίησαν επίσης τους επενδυτές στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2021 για απατεώνες που υποδύονται εγγεγραμμένους επαγγελματίες επενδύσεων, όπως μεσίτες και συμβούλους.

Στη σημερινή ειδοποίηση, το FBI συμβούλεψε τους επενδυτές να είναι πάντα επιφυλακτικοί με όταν προτρέπονται να εγκαταστήσουν επενδυτικές εφαρμογές από άγνωστα άτομα, να επαληθεύουν ότι η εταιρεία πίσω από τέτοιες εφαρμογές είναι νόμιμη και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις εφαρμογές με κατεστραμμένη ή περιορισμένη λειτουργικότητα.

Συνιστάται επίσης στους κατόχους crypto να ενεργοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) σε όλους τους λογαριασμούς τους, να αρνούνται αιτήματα για χρήση εφαρμογών απομακρυσμένης πρόσβασης και να επικοινωνούν πάντα με ανταλλακτήρια και εταιρείες πληρωμών χρησιμοποιώντας επίσημους αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις email.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με τις απάτες crypto και τον τρόπο αναφοράς τους στον ιστότοπο της FTC.

Πηγή: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS