ΑρχικήinetΡωσία: Πρόστιμο στη Google λόγω απαγορευμένου περιεχομένου

Ρωσία: Πρόστιμο στη Google λόγω απαγορευμένου περιεχομένου

Δικαστήριο στη Ρωσία επέβαλε πρόστιμο περίπου 360 εκατομμυρίων δολαρίων (21 δισεκατομμύρια ρούβλια) στην Google LLC επειδή δεν περιόρισε την πρόσβαση σε πληροφορίες που θεωρούνται απαγορευμένες στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Roskomnadzor, της ρωσικής υπηρεσίας παρακολούθησης διαδικτύου, η Google και η θυγατρική της YouTube, δεν αφαίρεσαν συγκεκριμένο υλικό από τις πλατφόρμες τους παρά τα πολλαπλά αιτήματα της ρωσικής ελεγκτικής αρχής.

Δείτε επίσης: Google Authenticator: Κάνει πίσω και αφαιρεί το ‘Click to reveal PIN’

Google πρόστιμο Ρωσία

Το απαγορευμένο υλικό σχετίζεται με:

  • Πληροφορίες για την πορεία της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” στην Ουκρανία, που είχαν ως στόχο τη δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
  • Περιεχόμενο που προωθεί επιβλαβείς πράξεις για τη ζωή και την υγεία των ανηλίκων.
  • Περιεχόμενο που προωθεί τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.
  • Πληροφορίες που προωθούν τη συμμετοχή σε μη εξουσιοδοτημένες μαζικές ενέργειες.

Δείτε επίσης: Εκατοντάδες Pirate Bay Domains διαγράφηκαν από την Google!

Η Roskomnadzor είχε προσπαθήσει τους τελευταίους μήνες να επιβάλει κυρώσεις με βάση διάφορα μέρη του Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων στη Ρωσία. Τον περασμένο μήνα, επέβαλε ξανά πρόστιμο 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google LLC για αδυναμία αφαίρεσης απαγορευμένων πληροφοριών. Λόγω των πολλαπλών παραβιάσεων πάνω στο ίδιο θέμα, το επόμενο πρόστιμο θα βασίζεται στα έσοδα, φτάνοντας έως και το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Η Roskomnadzor διευκρινίζει ότι το τωρινό τεράστιο πρόστιμο των περίπου 360 εκατομμυρίων δολαρίων υπολογίστηκε πράγματι με βάση τον ετήσιο κύκλο εργασιών της εταιρείας στη Ρωσία.

Η ελεγκτική αρχή έθεσε και έναν άλλο περιορισμό πέρα από το πρόστιμο. Οι Ρώσοι χρήστες του Google Search και του YouTube θα βλέπουν μια προειδοποίηση η οποία θα τους ενημερώνει ότι η Google παραβιάζει τους κανονισμούς σχετικά με απαγορευμένες πληροφορίες και δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτηση διαφημίσεων ή χρήση τους ως πηγές πληροφοριών.

Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμο στη Google λόγω απαγορευμένου περιεχομένου

Το ίδιο μέτρο ελήφθη την περασμένη εβδομάδα κατά της Twitch Interactive, της δημοφιλούς streaming πλατφόρμας, για παρόμοιο λόγο. Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία, το Twitch δεν αφαιρούσε υλικό που απαγορευόταν από τις ρωσικές αρχές.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας στους Χάρτες Google

Google και Ρωσία

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τους σαρωτικούς νόμους κατά των ψεύτικων ειδήσεων που θεσπίστηκαν στη χώρα, η ρωσική θυγατρική της Google αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μετά από μια σειρά τεράστιων προστίμων και κατασχέσεων.

Οι υπηρεσίες της Google που δεν είναι επί πληρωμή παραμένουν προσβάσιμες στη Ρωσία, αν και με ορισμένους περιορισμούς, αλλά εταιρείες ή ιδιώτες δεν μπορούν να αγοράσουν καμία διαφημιστική καμπάνια στη χώρα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS