ΑρχικήinetAlaska Airlines: Θα επιτρέψει την χρήση ψηφιακών ετικετών για τις αποσκευές

Alaska Airlines: Θα επιτρέψει την χρήση ψηφιακών ετικετών για τις αποσκευές

Η Alaska Airlines λέει ότι γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που παρέχει υποστήριξη για ψηφιακές ετικέτες βαλιτσών. Δηλαδή μικρές προγραμματιζόμενες συσκευές με οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τις χάρτινες ετικέτες που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην διαδικασία του check in. Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το νέο πρόγραμμα σε φάσεις και αρχικά θα επικεντρωθεί στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια. Η αεροπορική εταιρεία στα τέλη του 2022 θα δώσει 2.500 ετικέτες δωρεάν στους συχνούς επιβάτες της από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αναφέρει η TechCrunch, και θα είναι διαθέσιμες για αγορά από τα μέλη του Mileage Plan το επόμενο έτος.

Δείτε επίσης: American Airlines: Δίνει τα πρώτα iPhone 12 στους υπαλλήλους της

Η Alaska Airlines σκοπεύει να μειώσει τον χρόνο που αφιερώνουν οι πελάτες της στον διαχειριστή πτήσεων στο αεροδρόμιο. Αντί να χρειάζεται να εκτυπώσουν αυτοπροσώπως μια ετικέτα αποσκευών, μπορούν να ρυθμίσουν την ηλεκτρονική ετικέτα αποσκευών στο σπίτι κατά το check-in στην εφαρμογή για κινητά. Στη συνέχεια, όταν οι πελάτες φτάνουν στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα self-service bag drop χωρίς να χρειάζεται να εκτυπώσουν μια νέα ετικέτα. Συνολικά, η Alaska Airlines ελπίζει ότι οι πελάτες θα μπορούσαν να μειώσουν τον χρόνο που αφιερώνουν στον έλεγχο των αποσκευών στο αεροδρόμιο έως και 40%.

Η BagTag είναι ο κατασκευαστής πίσω από τις ηλεκτρονικές ετικέτες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη από άλλες αεροπορικές εταιρείες εκτός των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Air Dolomiti, Austrian, China Southern, Lufthansa και Swiss. Το μοντέλο Flex που φαίνεται να χρησιμοποιεί η Alaska Airlines προγραμματίζεται μέσω NFC κρατώντας ένα iPhone ή Android handset δίπλα στην ετικέτα για να μεταδώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η BagTag διαφημίζει ότι η ετικέτα είναι “χωρίς μπαταρία” και δεν χρειάζεται να επαναφορτιστεί – σε αντίθεση με μια προηγούμενη έκδοση της τεχνολογίας που η Alaska Airlines άρχισε να δοκιμάζει το 2015.

Δείτε επίσης: Maker: Το ιπτάμενο ταξί του Λ.Α υποστηρίζεται από την United Airlines

Alaska Airlines

Δείτε επίσης: United Airlines: Θα αποκτήσει υπερηχητικά αεροσκάφη τύπου Concorde

«Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους επισκέπτες μας να προσθέτουν ετικέτες στις αποσκευές τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και καθιστά ολόκληρη τη διαδικασία του check-in σχεδόν εκτός αεροδρομίου», δήλωσε ο Charu Jain, ανώτερος αντιπρόεδρος εμπορευμάτων και καινοτομίας στην Αλάσκα. «Οι ηλεκτρονικές μας ετικέτες αποσκευών όχι μόνο θα επιτρέψουν στους επισκέπτες μας να αφήσουν γρήγορα τις αποσκευές τους μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο αλλά θα δώσουν και στους υπαλλήλους μας την ευκαιρία να περνούν περισσότερο χρόνο με τους επισκέπτες που ζητούν βοήθεια».

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS