ΑρχικήsecurityΗ Εσωτερική Ασφάλεια παρακολουθεί πολίτες μέσω τοποθεσίας τηλεφώνου

Η Εσωτερική Ασφάλεια παρακολουθεί πολίτες μέσω τοποθεσίας τηλεφώνου

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) δημοσίευσε χιλιάδες σελίδες με έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν πώς το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) αγοράζει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων πολιτών των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Η ελληνική κυβέρνηση κατασκοπεύει τους πολίτες μέσω του Predator spyware;

Εσωτερική Ασφάλεια

Η αγορά χωρίς εγγύηση από διάφορα τμήματα της Εσωτερικής Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP) και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής (ICE), αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal το 2020.

Σε απάντηση στην είδηση, η ACLU υπέβαλε αίτημα στο DHS, το ICE και το CBP, ακολουθούμενο από αντίστοιχη αγωγή.

Ενώ η δικαστική διαμάχη είναι ακόμη σε εξέλιξη, η ένωση αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα αρχεία που έχουν παράσχει μέχρι σήμερα η CBP, η ICE, η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ και πολλά γραφεία στα κεντρικά γραφεία του DHS.

Τα αρχεία δείχνουν ότι το DHS έχει χρησιμοποιήσει εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων για να αγοράσει πρόσβαση σε πληροφορίες τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων από δύο μεσίτες δεδομένων: τη Venntel και την Babel Street.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έλαβε η ACLU, η Venntel συλλέγει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια σημεία τοποθεσίας από περισσότερα από 250 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και άλλες κινητές συσκευές κάθε μέρα.

Δείτε ακόμα: Tesla ΗΠΑ: Non-Tesla EVs θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger

Σύμφωνα με το φυλλάδιο μάρκετινγκ της εταιρείας, οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να «προσδιορίσουν συσκευές που παρατηρούνται σε σημεία ενδιαφέροντος, επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, τοποθεσίες που συχνάζουν, να εντοπίσουν γνωστούς συνεργάτες» και «να ανακαλύψουν πρότυπα ζωής».

τοποθεσία

Ένα εσωτερικό έγγραφο του DHS του 2018 εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των ανθρώπων που ζουν κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ. Πρότεινε τη χρήση των δεδομένων τοποθεσίας της Venntel για τον “προσδιορισμό προτύπων παράνομης μετανάστευσης”.

Και ένα άλλο αίτημα προς την Εσωτερική Ασφάλεια από ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα στο Σινσινάτι ζήτησε ανάλυση δεδομένων τοποθεσίας σχετικά με υπερβολικές δόσεις οπιοειδών στη δικαιοδοσία του.

Ανησυχητικά και οι δύο προτάσεις βασίζονται στην προϋπόθεση ότι οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να συλλέγουν αδιακρίτως ευαίσθητες πληροφορίες για άτομα που απλώς ζουν την καθημερινή τους ζωή.

Μπροστά στις προφανείς επιπτώσεις της ιδιωτικής ζωής, οι μεσίτες δεδομένων προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις ενέργειές τους.

Πρώτα απ ‘όλα, τα έγγραφα χαρακτηρίζουν τα δεδομένα τοποθεσίας του τηλεφώνου ως μια απλή “ψηφιακή εξάτμιση”, η οποία δεν περιέχει προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης (PII), αλλά είναι προσαρτημένη σε ένα αριθμητικό αναγνωριστικό.

Δείτε επίσης: Maui ransomware: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί για επιθέσεις!

Αυτό κρύβει το γεγονός ότι οι αριθμοί τηλεφώνου συνδέονται με στοιχεία ταυτότητας — για να μην αναφέρουμε πόσα δεδομένα μοιράζεστε μόνο με τη σύνδεση στο Google.

Δεύτερον, οι μεσίτες δεδομένων ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι οι χρήστες τηλεφώνων αποκαλύπτουν οικειοθελώς την τοποθεσία τους όταν συναινούν στις άδειες δεδομένων GPS.

Αυτή είναι η τέλεια γκρίζα ζώνη που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι υπηρεσίες δεδομένων και οι κυβερνητικοί φορείς.

Οι χρήστες δεν γνωρίζουν πάντα πόσες εφαρμογές στο τηλέφωνό τους συλλέγουν πληροφορίες GPS ή (εύλογα) δεν αναμένουν ότι αυτά τα δεδομένα θα πωληθούν σε κυβερνήσεις για παρακολούθηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS