ΑρχικήinetMicrosoft: Γιατί να μην θέλει κάποιος να κάνει καριέρα στην εταιρεία;

Microsoft: Γιατί να μην θέλει κάποιος να κάνει καριέρα στην εταιρεία;

Ένα στέλεχος της Microsoft μόλις αποκάλυψε γιατί κανείς μπορεί να μην θέλει μια καριέρα στη Microsoft στο κοντινό μέλλον.

Όταν οι εταιρείες τεχνολογίας αρχίζουν να λένε την αλήθεια, κάτι συμβαίνει. Αν χρειάζεται να ξεγυμνώσουν την ψυχή τους, να εκπέμπουν απόγνωση και να ακούγονται κραυγές θλίψης, πρέπει πραγματικά να ανησυχείτε για την επικίνδυνη κατάσταση του κόσμου. Αυτή είναι η κατάσταση στο άκουσμα των τρομερών, απελπισμένων προβλέψεων που αναδύονται από τη Microsoft.

Όχι, η Microsoft δεν ανησυχεί ότι το Surface δεν θα γίνει ποτέ ο κυρίαρχος υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, tablet ή οτιδήποτε άλλο υποτίθεται ότι είναι στον κόσμο. Η Microsoft ανησυχεί ότι δεν θα έχει αρκετό κόσμο για να το φτάσει εκεί.

Όπως είπε στο Reuters ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, ο φόβος είναι ότι η Microsoft μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει πολλά χρήματα στους υπαλλήλους.

Πιο συγκεκριμένα ο Smith ανησυχεί ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν δουλειά συρρικνώνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να υποκύψουν και να προσπαθήσουν για να προσλάβουν και να διατηρήσουν.

Microsoft: Γιατί να μην θέλει κάποιος να κάνει καριέρα στην εταιρεία;
Microsoft: Γιατί να μην θέλει κάποιος να κάνει καριέρα στην εταιρεία;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουν αυτό είναι να πληρώνουν τους υπαλλήλους πολλά χρήματα. Ίσως όχι η καλύτερη λύση, φυσικά. Οι εταιρείες προτιμούν να πληρώνουν τους εργαζόμενους με τα ελάχιστα δυνατά ποσά για τα μέγιστα επίπεδα παραγωγής.

Αλλά αν περισσότεροι υπάλληλοι από ποτέ μπορούν να επιλέξουν πού εργάζονται — και για πόσο — το πρόβλημα μπορεί να γίνει μεγάλο.

Ο Smith εξήγησε ότι ο αριθμός των νέων ανθρώπων που εισέρχονται στον εργαζόμενο πληθυσμό — και τον επεκτείνουν — γίνεται σταδιακά μικρότερος.

Δείτε επίσης: Το Twitter καλωσορίζει περισσότερους χρήστες αλλά τα έσοδα δεν αυξάνονται

«Αυτό επεξηγεί ένα μέρος του γιατί μπορεί να υπάρχει χαμηλή ανάπτυξη και έλλειψη εργατικού δυναμικού ταυτόχρονα σε μια εταιρεία των διαστάσεων της Microsoft. Απλώς δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μπαίνουν στο εργατικό δυναμικό», είπε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι σύγχρονοι ενήλικες αποφάσισαν να κάνουν λιγότερα παιδιά. Μερικοί μπορεί να σχετίζονται με το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει τη δύναμή τους για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη για πολύ καιρό, σε βάρος της προσφοράς μιας αρκετά αξιοπρεπούς ποιότητας ζωής.

Microsoft: Γιατί να μην θέλει κάποιος να κάνει καριέρα στην εταιρεία;
Microsoft: Γιατί να μην θέλει κάποιος να κάνει καριέρα στην εταιρεία;

Πολλές περισσότερες οικογένειες αναγκάστηκαν να έχουν δύο εργαζόμενα μέλη. Οι κυβερνήσεις, επίσης, δεν ενθάρρυναν ακριβώς την παραγωγή των παιδιών. Εάν δεν σας προσφέρεται καν άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών, γιατί θα έπρεπε να έχετε τα τρία παιδιά που χρειάζονται οι εταιρείες όπως η Microsoft προκειμένου να διατηρήσουν το κόστος εργασίας τους χαμηλό;

Κανείς δεν θα θέλει καριέρα σε καμία εταιρεία — ούτε καν στη Microsoft. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Smith, οι εταιρείες πιθανότατα θα πρέπει να πληρώνουν τους υπαλλήλους όλο και περισσότερο. Ο ανταγωνισμός για ικανό προσωπικό θα είναι όλο και πιο έντονος.

Δείτε επίσης: Microsoft: O Windows Server 20H2 φτάνει στο EOS τον επόμενο μήνα

Όσο για τους υπαλλήλους, γιατί να θέλουν μια καριέρα σε οποιαδήποτε εταιρεία σαν τη Microsoft, όταν τελικά μπορούν να κερδίσουν μεγάλα ποσά σε σύντομο χρονικό διάστημα και να κάνουν διακοπές για μήνες ή και χρόνια; Ακόμα πιο συναρπαστικό γι ‘αυτούς είναι το γεγονός ότι αν μπορούν να επιλέξουν ότι είδους δουλειές θέλουν σε ότι είδος εταιρείας θέλουν, μπορούν τελικά να αισθάνονται παραγωγικοί — και ίσως ακόμη και ευτυχισμένοι — χωρίς να αισθάνονται ότι τους παρακολουθούν.

Όλα αυτά μοιάζουν λίγο με το LIV Golf. Εάν δεν γνωρίζετε αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο, αυτή είναι μια νέα περιοδεία γκολφ που πληρώνει τους παίκτες του γκολφ απλώς για να εμφανιστούν, τους προσφέρει μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, κάνει τα τουρνουά μικρότερα και τροφοδοτεί την ανάγκη τους να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Το LIV Golf έχει χρηματοδότηση από την προβληματική πηγή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Όμως, οι αρχές του, όσο διεστραμμένες κι αν είναι, μπορεί να ισχύουν για την εταιρική αγορά εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Γιατί να πάρεις ρίσκα; Γιατί να δουλεύεις για αφεντικά που δεν σου αρέσουν; Γιατί να περνάς όλη σου τη ζωή δουλεύοντας όταν μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα χωρίς ανησυχία; Γιατί να μην πληρωθείς, μόνο για να εμφανίζεσαι στην εταιρεία για, ας πούμε, ένα ή δύο χρόνια;

Φυσικά αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επενδύουν τόσο πολύ σε ρομπότ. Τα ρομπότ δεν θέλουν διακοπές, παιδιά και μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.

Πηγή: zdnet.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS