ΑρχικήinetMeta: Η τιμή του Quest 2 VR headset αυξάνεται κατά $ 100

Meta: Η τιμή του Quest 2 VR headset αυξάνεται κατά $ 100

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκεται στην αγορά, η τιμή του Quest 2 VR headset της Meta αυξάνεται κατά $ 100.

Meta Quest 2 VR headset

Από την 1η Αυγούστου, η διαμόρφωση 128 GB για το Meta Quest 2 θα κοστίζει 399,99 $ (προηγουμένως 299 $), ενώ το μοντέλο των 256 GB θα πωλείται στα 499,99 $. Η Meta, προηγουμένως γνωστή ως Facebook, επιβεβαίωσε επίσης ότι από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου, όσοι αγοράζουν το Quest 2 headset θα λαμβάνουν ένα δωρεάν ψηφιακό αντίγραφο του Beat Saber.

Δείτε επίσης: Η Amazon αυξάνει τις τιμές της υπηρεσίας Prime στην Ευρώπη

Προς το παρόν, το Meta Quest 2 εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στην τρέχουσα τιμή του σε πολλά καταστήματα λιανικής (π.χ. Amazon / Best Buy).

Η εταιρεία αναφέρει τον πληθωρισμό ως έναν από τους λόγους για την αύξηση της τιμής του headset: “Το κόστος κατασκευής και αποστολής των προϊόντων μας έχει αυξηθεί“, είπε η Meta σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog. “Με την προσαρμογή της τιμής του Quest 2, μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την επένδυσή μας σε πρωτοποριακή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων που ωθούν τη βιομηχανία VR σε νέα ύψη“.

Meta: Oculus Quest 2 VR headset

Όπως επισημαίνει η Meta, η εταιρεία έχει άλλα VR headsets στο product road map της, συμπεριλαμβανομένου του hardware με την κωδική ονομασία Project Cambria. Το νέο headset θα έρθει αργότερα φέτος και στοχεύει να φέρει την απομακρυσμένη εργασία στην εικονική πραγματικότητα. Η τιμή του φέρεται να ξεκινά από 799 $. Το Cambria είναι μόνο ένα από τα τέσσερα νέα μοντέλα ακουστικών VR που λέγεται ότι θα έρθουν από τη Meta. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει “νέες γενιές Meta Quest” στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Ορισμένα Google Pixel 6a ξεκλειδώνουν με μη καταχωρημένα fingerprints

Ωστόσο, η Meta τόνισε ότι παρά την αύξηση της τιμής, το Quest 2 VR headset “συνεχίζει να είναι το πιο προσιτό VR headset” στην αγορά. Η εταιρεία διαφημίζει και τους σημαντικούς τίτλους που έρχονται στο Quest 2, όπως το Ghostbusters VR, το Among Us VR και το NFL Pro Era. Παρ’ όλα αυτά, οι πολυαναμενόμενοι αυτοί τίτλοι έρχονται και σε άλλα VR headsets, όπως το PSVR2.

Από την άλλη, η Meta έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς το δικό της headset είναι ένα VR gaming headset που δεν απαιτεί gaming PC ή κονσόλα για να λειτουργήσει, και έχει μερικά παιχνίδια αποκλειστικά στην πλατφόρμα του, όπως το Resident Evil 4 VR.

Δείτε επίσης: Η Google απέλυσε τον μηχανικό που κατήγγειλε ότι το chatbot AI LaMDA έχει συνείδηση

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τον επόμενο μήνα η Meta θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί ένα νέο σύστημα λογαριασμών που θα σταματήσει να απαιτεί από τους κατόχους του Quest 2 να χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό Facebook για να χρησιμοποιούν το headset.

Πηγή: www.ign.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS