ΑρχικήinetΤα M2 MacBook Air της Apple δεν έχουν πλέον κανένα ίχνος της...

Τα M2 MacBook Air της Apple δεν έχουν πλέον κανένα ίχνος της Intel μέσα

Η Apple αντικαθιστά τα τσιπ της Intel στα νέα M2 MacBook Air και MacBook Pro με τους drivers Thunderbolt 3.

Η μετάβαση από τους επεξεργαστές Intel στους επεξεργαστές Apple ξεκίνησε πάνω από δύο χρόνια πριν, αλλά αποδεικνύεται ότι η CPU και η GPU δεν ήταν όλα όσα αντικαθιστούσε η Apple. Όπως δείχνουν τα νέα M2 MacBook Air και MacBook Pro, η Apple τα κάνει «all-in» με τα δικά της τσιπ.

Δείτε επίσης: Apple Chip Expert εγκαταλείπει την εταιρεία και πάει στην Samsung

Τα M2 MacBook Air της Apple δεν έχουν πλέον κανένα ίχνος της Intel μέσα
Τα M2 MacBook Air της Apple δεν έχουν πλέον κανένα ίχνος της Intel μέσα

Σε μια ανάλυση του iFixit νωρίτερα αυτόν τον μήνα για το νέο MacBook Air, το iFixit αναφέρει, «Ένας φαινομενικά κατασκευασμένος από την Apple driver Thunderbolt 3, αντί για τα τσιπ της Intel που γνωρίζουμε». Αποδεικνύεται ότι αυτό το πρόγραμμα οδήγησης αντικαθιστά το τελευταίο ίχνος τσιπ Intel που χρησιμοποιεί η Apple στους φορητούς υπολογιστές της, σύμφωνα με ένα tweet του @SkyJuice60. (Το βιογραφικό του @SkyJuice60 στο Twitter αναφέρει ότι είναι ο ιδρυτής της Angstronomics, η οποία καλύπτει τη βιομηχανία ημιαγωγών.)

Φαίνεται ότι το νέο MacBook Air είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Apple που διαθέτει αυτά τα νέα προγράμματα οδήγησης Thunderbolt. Άλλοι φορητοί υπολογιστές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Intel drivers, όπως το MacBook Pro 14 ιντσών, σύμφωνα με την ανάλυση του iFixit. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι η Apple θα χρησιμοποιεί τα δικά της προγράμματα οδήγησης στις ενημερώσεις M2 για το MacBook Pro 14 και 16 ιντσών που ενδέχεται να φτάσουν σε λίγους μήνες.

Δείτε επίσης: Apple: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Walkie Talkie του Apple Watch σας;

Δεν κατασκευάζονται όλα τα τσιπ στο MacBook Air από την Apple. Η εταιρεία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τσιπ από την Texas Instruments, τη Nexperia και τη Samsung, μεταξύ άλλων. Αυτά τα τσιπ είναι «μικρότερα» από τα drivers CPU, GPU και Thunderbolt, επομένως είναι απίθανο η Apple να μην ενδιαφέρεται να τα αντικαταστήσει όλα. Αλλά όπως δείχνουν τα drivers Thunderbolt, η μετάβαση του πυριτίου της Apple αφορά τόσο μεγάλα όσο και μικρά τσιπ.

Πηγή: macworld.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS