ΑρχικήsecurityΤα πλάνα της κάμερας Google Nest ενδέχεται να κοινοποιηθούν στην αστυνομία χωρίς...

Τα πλάνα της κάμερας Google Nest ενδέχεται να κοινοποιηθούν στην αστυνομία χωρίς ένταλμα

Υπό ορισμένες συνθήκες, η Google ενδέχεται να μοιραστεί υλικό από κάμερα ασφαλείας Nest με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ. Αυτή η αποκάλυψη έρχεται μόλις εβδομάδες αφότου η Amazon έγινε πρωτοσέλιδο για την παροχή βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας Ring στις αρχές επιβολής του νόμου, όλα χωρίς ένταλμα. Η Google λέει ότι μοιράζεται δεδομένα με τις αρχές επιβολής του νόμου μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν και ο συγκεκριμένος ορισμός της «έκτακτης ανάγκης» μπορεί να εξαρτάται από την αστυνομία.

google nest
Τα πλάνα της κάμερας Google Nest ενδέχεται να κοινοποιηθούν στην αστυνομία χωρίς ένταλμα

Δείτε επίσης: Google Maps: Σας ειδοποιεί όταν οι φίλοι σας φτάνουν στο σπίτι με ασφάλεια

Σύμφωνα με μια αναφορά από το CNET, η Amazon και η Google είναι μερικές από τις εταιρείες που ακολουθούν αυτήν την πρακτική έκτακτης ανάγκης. Οι Arlo, Eufy, Wyze και Apple επιβεβαίωσαν στη δημοσίευση ότι δεν μοιράζονται δεδομένα εκτός εάν υπάρχει κατάλληλο ένταλμα ή δικαστική απόφαση.

Ο ορισμός της «έκτακτης ανάγκης» που δικαιολογεί αυτήν την άμεση κοινή χρήση είναι ασαφής. Η Google και η Amazon λένε και οι δύο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρέπει να ακολουθούν τις κατάλληλες διαδικασίες και να προσκομίζουν εντάλματα, κλητεύσεις ή άλλες δικαστικές εντολές. Ωστόσο, όταν πρόκειται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η Ring ζητά από τις αρχές επιβολής του νόμου να συμπληρώσουν μια φόρμα δύο σελίδων, λέγοντας ότι εννοείται μόνο όταν “υπάρχει άμεσος κίνδυνος θανάτου ή σοβαρού σωματικού τραυματισμού σε οποιοδήποτε άτομο που απαιτεί την αποκάλυψη πληροφοριών χωρίς καθυστέρηση”. Στη συνέχεια, αυτά εξετάζονται από μια ειδική ομάδα που αποφασίζει εάν το αίτημα ικανοποιηθεί ή απορριφθεί, αν και αυτή η διαδικασία δεν φαίνεται να είναι πολύ διαφανής.

Η Google ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές. Η εταιρεία αφήνει επίσης την πόρτα ανοιχτή για την ανταλλαγή δεδομένων με τις αρχές επιβολής του νόμου όταν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν και δεν υπήρχαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία. Η Google επικαλείται τον νόμο περί απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο οποίος δηλώνει ότι πάροχοι όπως η Google μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες με τις νομικές υπηρεσίες χωρίς κλήτευση. Ωστόσο, από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Δείτε επίσης: Ορισμένα Google Pixel 6a ξεκλειδώνουν με μη καταχωρημένα fingerprints

Τα πλάνα της κάμερας Google Nest ενδέχεται να κοινοποιηθούν στην αστυνομία χωρίς ένταλμα

Οι άλλες εταιρείες που αναφέρονται – Arlo, Eufy, Wyze και Apple – ξεκαθαρίζουν ότι δεν υποχρεούνται νομικά να μοιράζονται δεδομένα. Στην πραγματικότητα, η Apple και η Eufy χρησιμοποιούν end-to-end encryption και δεν μπορούν να μοιραστούν καθόλου υλικό, επειδή απλά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Αυτό δεν ισχύει για τις Arlo και Wyze, αλλά καθιστούν σαφές ότι εάν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί πρόσβαση σε κάμερες, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα μπορούσαν να λάβουν ένα ένταλμα, το οποίο πιθανότατα δεν απαιτεί τρομερά περισσότερη προσπάθεια και χρόνο από την επιλογή της φόρμας που παρέχεται από την Amazon ή την Google.

Δείτε επίσης: Η Google απέλυσε τον μηχανικό που κατήγγειλε ότι το chatbot AI LaMDA έχει συνείδηση

Αν θέλετε να μπείτε στην αγορά των καμερών ασφαλείας, ίσως είναι καλύτερο να παραμείνετε με μερικές από τις καλύτερες κάμερες ασφαλείας από τις Arlo, Eufy, Wyze και Apple.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS