ΑρχικήYoutubeNASA: Όλοι οι αστροναύτες μας είναι κατάλληλοι για να πάνε στη Σελήνη

NASA: Όλοι οι αστροναύτες μας είναι κατάλληλοι για να πάνε στη Σελήνη

Όπως αποκάλυψε ένας αξιωματούχος της NASA, όλοι οι ενεργοί αστροναύτες της διαστημικής υπηρεσίας είναι πλέον σε θέση να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Artemis Moon, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δείτε επίσης: Η NASA ανακαλύπτει θερμούς λάκκους στη Σελήνη

αστροναύτες

«Όπως το βλέπω, οποιοσδήποτε από τους 42 ενεργούς αστροναύτες μας είναι κατάλληλος για την αποστολή Artemis», δήλωσε την Παρασκευή, σύμφωνα με το SpaceNews, ο επικεφαλής αστροναύτης της NASA, Reid Wiseman. «Θέλουμε να συγκεντρώσουμε την κατάλληλη ομάδα για αυτή την αποστολή». Αυτή είναι μια απροσδόκητη αλλαγή των σχεδίων για τη διαστημική υπηρεσία, η οποία χαιρέτισε μια επιλεγμένη ομάδα αστροναυτών για το πρόγραμμα Artemis νωρίτερα τον Δεκέμβριο του 2020.

Η ομάδα Artemis περιλάμβανε αρχικά εννέα γυναίκες, αντανακλώντας την επιθυμία της NASA να προσγειώσει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη ως μέρος της αποστολής Artemis 3 (προγραμματισμένη επί του παρόντος να πραγματοποιηθεί όχι νωρίτερα από το 2025). Μεταξύ των μελών της ομάδας ήταν η Christina Koch και η Jessica Meir, οι οποίες συμμετείχαν στους πρώτους διαστημικούς περιπάτους αποκλειστικά για γυναίκες, καθώς και η Jessica Watkins, η πρώτη μαύρη γυναίκα που ξεκίνησε μια μακροχρόνια αποστολή στο διάστημα και η πρώτη που έζησε και εργάστηκε στον ISS.

Δείτε ακόμα: NASA: Το Perseverance rover βρήκε δέσμη χορδών στην επιφάνεια του Άρη

Εκείνη την εποχή ωστόσο, η NASA τόνισε ότι αυτή ήταν μια αρχική ομάδα υποψηφίων αστροναυτών που μπορεί να πάνε στη Σελήνη ως μέρος των αποστολών Artemis 2 και 3 και ότι αργότερα θα προστεθούν περισσότεροι υποψήφιοι. Αλλά τώρα, η διαστημική υπηρεσία φαίνεται να τείνει να κρατήσει τις θέσεις Artemis ανοιχτές για όλους τους σημερινούς αστροναύτες της, καθώς και για 10 επιπλέον αστροναύτες που εξακολουθούν να εκπαιδεύονται.

Σελήνη

«Έχουμε 42 ενεργούς αστροναύτες εδώ στο Χιούστον και 10 υποψήφιους αστροναύτες που θα χτυπήσουν την πόρτα για το Artemis 2 και μετά», είπε ο Wiseman κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Ο Wiseman πρόσθεσε ότι όλοι οι αστροναύτες της NASA θα πληρούν τις προϋποθέσεις για το Artemis ανεξαρτήτως ηλικίας, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι στα τέλη της δεκαετίας των είκοσι ή στα μέσα της δεκαετίας των εξήντα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η NASA επέλεξε την πιο πρόσφατη κατηγορία υποψηφίων αστροναυτών της που ξεκίνησαν τη διετή εκπαίδευσή τους τον Ιανουάριο του 2022. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, στους υποψηφίους θα ανατεθεί στον καθένα μια αποστολή, η οποία θα μπορούσε πλέον να περιλαμβάνει τις αποστολές Artemis στη Σελήνη.

Δείτε επίσης: James Webb Telescope: Δείτε όλες τις εικόνες που δημοσίευσε η NASA!

Η NASA προετοιμάζεται επί του παρόντος για την εναρκτήρια εκτόξευση του Artemis 1, η οποία θα μπορούσε να γίνει μόλις στις 29 Αυγούστου. Ένας πύραυλος Space Launch System πρόκειται να στείλει μια κάψουλα Orion χωρίς πλήρωμα σε ένα ταξίδι 437.000 χιλιομέτρων στη Σελήνη και πίσω. Το Artemis 2 θα περιλαμβάνει πλήρωμα, αλλά δεν θα προσγειωθεί στη Σελήνη. Αυτή είναι η δουλειά του πληρώματος του Artemis 3, φτάνοντας στη σεληνιακή επιφάνεια μετά από περισσότερα από 50 χρόνια. Το πρόγραμμα Artemis έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί μια τακτική παρουσία αστροναυτών στη Σελήνη και γύρω από αυτήν, επομένως είναι πιθανό ότι πολλοί περισσότεροι αστροναύτες θα προστεθούν σε αυτήν τη λίστα στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS