ΑρχικήinetGoogle Play Store: Δεν εμφανίζει όλες τις πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές σας

Google Play Store: Δεν εμφανίζει όλες τις πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές σας

Για τους περισσότερους χρήστες Android, το Google Play Store είναι το προτιμώμενο κατάστημά τους για την εγκατάσταση εφαρμογών πρώτου κατασκευαστή σε οποιαδήποτε συσκευή. Αυτό συμβαίνει παρά τις εγκαταστάσεις APK και διάφορα καταστήματα εφαρμογών τρίτων που διευκολύνουν την επιλογή του σημείου λήψης λογισμικού στον ιστό. Το Play Store διευκολύνει την παρακολούθηση όλων των δεδομένων που περιβάλλουν την εφαρμογή σας. Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι χρήστες του Play Store ανέφεραν ότι οι αριθμοί εκδόσεων εξαφανίστηκαν από τις λίστες εφαρμογών, αφήνοντας τους χρήστες να αγνοούν την τρέχουσα παραλλαγή εγκατάστασής τους. Η Google αναγνώρισε έκτοτε το ζήτημα, αλλά τώρα, φαίνεται πως έγινε και άλλη αλλαγή που επηρεάζει τη λίστα των πρόσφατα ενημερωμένων εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Google, Apple, Meta, Twitter: Ποια συλλέγει τα λιγότερα user data;

Google Play Store
Google Play Store: Δεν εμφανίζει όλες τις πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές σας

Δείτε επίσης: Επίθεση AiTM στοχεύει χρήστες του Google G-Suite Enterprise

Κάθε φορά που μια εφαρμογή ενημερώνεται ή εγκαθιστάτε μια νέα, το Google Play Protect τη σαρώνει για πιθανές απειλές και ζητήματα ασφάλειας. Μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα των ενημερωμένων εφαρμογών στην καρτέλα Manage του μενού Manage apps and device στο Play Store. Από προεπιλογή, η λίστα τοποθετεί την πιο πρόσφατα ενημερωμένη εφαρμογή στην κορυφή. Περιέργως, ορισμένες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα δεν εμφανίζονται στη λίστα των πρόσφατα σαρωμένων εφαρμογών στη σελίδα Play Protect που είναι ενσωματωμένη στο Play Store.

Σε μία από τις συσκευές μας, εφαρμογές όπως οι Google Pay, Google Maps και Kiwi Browser ήταν και στις δύο λίστες, ίσως επειδή έλαβαν ενημερώσεις σήμερα, αλλά έλειπαν οι ενημερώσεις από χθες. Μερικές από αυτές τις αόρατες εφαρμογές είναι οι Whicons, YouTube και Google Keep. Οι αναφορές δείχνουν ότι και άλλες εφαρμογές όπως το Twitter, το Google Chat, το Apple Music και άλλες εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα μερικές φορές να δημιουργούνται εντελώς διαφορετικές λίστες εφαρμογών στη σελίδα Play Protect και στην ενότητα ενημερωμένων εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Google: Αποκρούει την επίθεση HTTPS DDoS που σπάει ρεκόρ

Το ζήτημα είναι ασήμαντο για τους περισσότερους χρήστες, εφόσον δεν βασίζεστε στη λίστα του Play Protect για να ελέγξετε τις ενημερώσεις εφαρμογών. Παρατηρήσαμε το πρόβλημα στη σταθερή έκδοση του Google Play Store (έκδοση 13.9.13-20). Το εύρος και η αιτία αυτού του ζητήματος είναι άγνωστα, αλλά θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο εάν το διορθώσει ή το αναγνωρίσει η Google.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS