ΑρχικήbusinessHonda και LG Energy Solution θα φτιάξουν εργοστάσιο μπαταριών για EV στις...

Honda και LG Energy Solution θα φτιάξουν εργοστάσιο μπαταριών για EV στις ΗΠΑ

Η Honda και η LG Chem θα κατασκευάσουν από κοινού ένα εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EV) στις ΗΠΑ, με σκοπό να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή ώστε να συμμορφωθεί με τους νέους φορολογικούς κανόνες.

Honda LG

Η Honda και η LG Energy Solution (spinoff from LG Chem) θα δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση για την παραγωγή μπαταριών για την επερχόμενη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της Honda. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ξεκινήσουν την κατασκευή του εργοστασίου στις αρχές του 2023, με σκοπό να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου έως το τέλος του 2025. Η Honda και η θυγατρική της Acura σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν 30 υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και fuel-cell οχήματα έως το 2030.

Δείτε επίσης: Οι hackers ξεκλειδώνουν αυτοκίνητα Honda με επιθέσεις Rolling-PWN

Υπολογίζεται ότι το νέο εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ενδέχεται να κατασκευαστεί στο Οχάιο. Στη συγκεκριμένη περιοχή θα κατασκευαστεί και ένα εργοστάσιο μπαταριών από τις LG Chem και General Motors.

Ο Youngsoo Kwon, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Energy Solution, χαρακτήρισε το νέο εργοστάσιο “άλλο ένα ορόσημο” για την εταιρεία με έδρα τη Νότια Κορέα, η οποία έχει επίσης κοινοπραξίες με τη GM, τη Hyundai και την Stellantis.

Σύμφωνα με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας να κατασκευάζουμε προϊόντα κοντά στον πελάτη, η Honda έχει δεσμευτεί για την τοπική προμήθεια μπαταριών EV που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο των ηλεκτρικών οχημάτων“, δήλωσε ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe σε μια ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Sony Honda Mobility Inc.: Το όνομα της εταιρείας EV των Sony και Honda

Η δημιουργία εργοστασίων για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ είναι σημαντικό βήμα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις για την πίστωση φόρου 7.500 $ ανά όχημα, η οποία απαιτεί τη συναρμολόγηση των EVs στις ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι νέοι φορολογικοί κανόνες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διακρίσεις σε βάρος εταιρειών που δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ.

ηλεκτρικά οχήματα
Honda και LG Energy Solution θα φτιάξουν εργοστάσιο μπαταριών για EV στις ΗΠΑ

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν σχέδια για την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής μπαταριών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παραγωγή μπαταριών αναμένεται να αυξηθεί από 95,3 γιγαβατώρες (GWh) το 2020 σε 410,5 GWh το 2024, σύμφωνα με την GlobalData, μια εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων.

Η Ford έχει πει ότι τα τρία νέα εργοστάσιά της για μπαταρίες θα επιτρέψουν δυναμικότητα παραγωγής 129 GWh ετησίως. Η General Motors σχεδιάζει τέσσερα νέα εργοστάσια μπαταριών στις ΗΠΑ (επίσης με την LG Chem) συνολικής ετήσιας χωρητικότητας 140 GWh, ενώ η Volkswagen στοχεύει να λειτουργήσει στην Ευρώπη έξι εργοστάσια παραγωγής μπαταριών έως το 2030 για συνολικά 240 GWh ετησίως.

Δείτε επίσης: Honda: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων και 30 νέα μοντέλα EV μέχρι το 2030

Η Honda με την LG θα δημιουργήσουν το δικό τους εργοστάσιο για να υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά οχήματα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει τα δύο επερχόμενα EV: το Honda Prologue 2024 και ένα concept Acura που ονομάζεται Precision. Το Prologue θα είναι το πρώτο από τα δύο οχήματα που η Honda αναπτύσσει από κοινού με την GM, χρησιμοποιώντας τις μπαταρίες Ultium της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η GM και η Honda έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να παράγουν “εκατομμύρια” οικονομικά EV από το 2027.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS