ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαJames Webb & Hubble: Εντυπωσιακή συνδυαστική εικόνα του Phantom Galaxy

James Webb & Hubble: Εντυπωσιακή συνδυαστική εικόνα του Phantom Galaxy

James Webb Hubble

Το πιο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο στον κόσμο, το James Webb Space Telescope και ο προκάτοχός του Hubble που εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία, συνεργάζονται για να μας δώσουν περισσότερες γνώσεις για την καρδιά του Phantom Galaxy. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες συνδύασαν δεδομένα από τα δύο τηλεσκόπια για να δημιουργήσουν νέες θεαματικές λήψεις του σπειροειδούς Phantom Galaxy, περίπου 32 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Δείτε επίσης: NASA επιστροφή στη Σελήνη: Ξεκινά σήμερα η αποστολή Artemis

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) μοιράστηκε μια συνδυασμένη τηλεσκοπική όψη του Phantom Galaxy σε μια εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Ο γαλαξίας, ο οποίος είναι γνωστός και ως Messier 74 ή M74, βρίσκεται στον αστερισμό Pisces (Ιχθύες), και είναι ένα cover model μεταξύ σπειροειδών γαλαξιών. Είναι γνωστός για τους καλά καθορισμένους καμπυλωτούς βραχίονες του, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε μια εικόνα που συνδυάζει τις ιδιότητες των οργάνων του Webb με αυτά του Hubble.

Η ESA έδειξε πώς μοιάζουν οι εικόνες που τραβήχτηκαν από το James Webb και το Hubble ξεχωριστά, αλλά και τι μπορεί να μάθει κανείς με την ανάμειξη των δύο. “Η προσθήκη των παρατηρήσεων του Webb σε μεγαλύτερα μήκη κύματος θα επιτρέψει στους αστρονόμους να εντοπίσουν περιοχές σχηματισμού άστρων στους γαλαξίες, να μετρήσουν με ακρίβεια τις μάζες και τις ηλικίες των αστρικών σμηνών και να αποκτήσουν γνώσεις για τη φύση των μικρών κόκκων σκόνης που παρασύρονται στο διάστημα“, ανέφερε η διαστημική υπηρεσία.

Δείτε επίσης: TESS NASA: Εντοπίστηκε εξωπλανήτης που μπορεί να έχει νερό

James Webb Phantom Galaxy
James Webb & Hubble: Εντυπωσιακή συνδυαστική εικόνα του Phantom Galaxy

Τα χρώματα στην κοινή εικόνα δείχνουν διαφορετικά χαρακτηριστικά του Phantom Galaxy. Το κόκκινο είναι σκόνη στους σπειροειδείς βραχίονες, με τις πορτοκαλί περιοχές να υποδηλώνουν πιο καυτή σκόνη. Τα νεαρά αστέρια λάμπουν με μπλε χρώμα. Τα μεγαλύτερα αστέρια κοντά στο κέντρο λάμπουν σε πράσινο και κυανό, δημιουργώντας την “απόκοσμη λάμψη” του γαλαξία. Τα ροζ καυτά σημεία είναι μέρη σχηματισμού αστεριών.

James Webb και Hubble παρέχουν καταπληκτικές εικόνες για το Phantom Galaxy

Τον Ιούλιο είδαμε ένα preview αυτού που βλέπει το James Webb στο Phantom Galaxy. Τότε ήταν που οι αστρονόμοι είχαν πάρει στα χέρια τους τα πρώτα σύνολα δεδομένων του Webb.

Δείτε επίσης: James Webb NASA: Ο Δίας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

Το Hubble είναι ένα κοινό project της NASA και της ESA, ενώ το James Webb διευθύνεται από τη NASA, την ESA και την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία. Οι υπηρεσίες είπαν εδώ και καιρό ότι το Webb δεν θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης του Hubble, το οποίο είναι πάνω από 30 ετών. Τα δύο τηλεσκόπια έχουν διαφορετικές ιδιότητες και το Hubble θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Ο συνδυασμός των δύο διαστημικών τηλεσκοπίων θα μπορούσε να προσφέρει πολλές περισσότερες γνώσεις στους αστρονόμους σχετικά με τα μυστήρια του διαστήματος.

Πηγή: www.cnet.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS