ΑρχικήGamingΕξαγορά της Activision Blizzard από Microsoft: Εγείρει ανησυχίες

Εξαγορά της Activision Blizzard από Microsoft: Εγείρει ανησυχίες

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη συμφωνία της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard και έδωσε στις δύο εταιρείες πέντε ημέρες για να προσφέρουν λύσεις.

Το Competition and Markets Authority (CMA) προειδοποίησε ότι η προτεινόμενη εξαγορά της εταιρείας από τον ιδιοκτήτη του Xbox πίσω από δημοφιλείς τίτλους, όπως το World of Warcraft και το Candy Crush, που θα ήταν η μεγαλύτερη συγχώνευση στη βιομηχανία του gaming, «θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις κονσόλες παιχνιδιών, συνδρομητικές υπηρεσίες παιχνιδιών και υπηρεσίες παιχνιδιών cloud».

Η CMA πρόσθεσε: «Η Microsoft έχει ήδη μια κορυφαία κονσόλα παιχνιδιών (Xbox), μια κορυφαία πλατφόρμα cloud (Azure) και το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα υπολογιστή (Windows OS), τα οποία θα μπορούσαν να είναι σημαντικά για την επιτυχία της στο cloud gaming».

Δείτε επίσης: Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για 68,7 δις δολάρια

Η εξαγορά Activision Microsoft εγείρει ανησυχίες για ανταγωνισμό
Η εξαγορά Activision Microsoft εγείρει ανησυχίες για ανταγωνισμό

Οι δύο εταιρείες έχουν τώρα πέντε εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν προτάσεις για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες και εάν δεν υποβληθούν κατάλληλες προτάσεις, η συμφωνία Activision και Microsoft θα παραπεμφθεί για έρευνα φάσης 2, επιτρέποντας σε μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων να εξετάσει τους κινδύνους με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

«Ανησυχούμε ότι η Microsoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον έλεγχό της σε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Call of Duty και το World of Warcraft μετά τη συγχώνευση με την Activision για να βλάψει τους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων και μελλοντικών αντιπάλων στις συνδρομητικές υπηρεσίες πολλών παιχνιδιών και στο cloud gaming», δήλωσε ο Sorcha O’Carroll, ανώτερος διευθυντής συγχωνεύσεων της CMA.

Σε απάντηση, ο Phil Spencer, επικεφαλής gaming της Microsoft, υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα ακολουθούσε ένα «principled path» με την Activision.

Ο Spencer είπε: «Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, δεσμευόμαστε να κάνουμε την ίδια έκδοση του Call of Duty διαθέσιμη στο PlayStation την ίδια ημέρα που θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι αλλού.»

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παίζουν μεταξύ τους σε πλατφόρμες και σε συσκευές. Γνωρίζουμε ότι οι παίκτες επωφελούνται από αυτήν την προσέγγιση επειδή το κάναμε με το Minecraft, το οποίο συνεχίζει να είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες και έχει επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες από τότε που [ο προγραμματιστής του Minecraft] η Mojang εντάχθηκε στη Microsoft το 2014.

Η εξαγορά Activision Microsoft εγείρει ανησυχίες για ανταγωνισμό
Η εξαγορά Activision Microsoft εγείρει ανησυχίες για ανταγωνισμό

«Καθώς επεκτείνουμε τη βιτρίνα παιχνιδιών μας σε νέες συσκευές και πλατφόρμες, θα φροντίσουμε να το κάνουμε με τρόπο που προστατεύει την ικανότητα των προγραμματιστών να επιλέγουν πώς θα διανέμουν τα παιχνίδια τους».

Δείτε επίσης: Sony σε Microsoft: Αναμένουμε ότι τα Activision games θα παραμείνουν multiplatform

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο Spencer επιβεβαίωσε επίσης ότι τα παιχνίδια της Activision Blizzard Overwatch, Diablo και Call of Duty θα είναι στη συνδρομητική Netflix-for-games υπηρεσία Game Pass.

Ο Spencer είπε ότι η πρόταση της Microsoft προς τους καταναλωτές είναι ότι η εξαγορά της Activision είναι αποτέλεσμα της απόφασης της εταιρείας να «αγκαλιάσει την επιλογή» μέσω της δημιουργίας του Game Pass και φέρνοντας «περισσότερα παιχνίδια σε πλατφόρμες για κινητές συσκευές» και πάλι σε μεγάλο βαθμό μέσω του Game Pass και της σχετικής υπηρεσίας cloud streaming.

Τόσο η Microsoft όσο και η Sony προσπαθούν μανιωδώς να συμπληρώσουν τους καταλόγους των συνδρομητικών τους υπηρεσιών.

Ο ιδιοκτήτης του PlayStation λάνσαρε έναν ανταγωνιστή για το Game Pass, το PlayStation Plus Premium και ξόδεψε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του προγραμματιστή του Destiny, την Bungie.

Η Microsoft έχει ήδη εξαγοράσει τη ZeniMax, η οποία παράγει τις σειρές Skyrim, Fallout και Doom, για 7,5 δισ. δολάρια.

Ο πόλεμος προσφορών διοχέτευσε μετρητά σε ανεξάρτητους προγραμματιστές και εκδότες, αλλά επίσης ενίσχυσε τους φόβους για μια αναπόφευκτη κατάρρευση που θα έρθει μόλις περάσουν οι περίοδοι της άνθησης.

Πηγή: theguardian.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS