ΑρχικήinetΧιλιάδες καταναλωτές στο Κολοράντο έμειναν έξω από τους έξυπνους θερμοστάτες τους

Χιλιάδες καταναλωτές στο Κολοράντο έμειναν έξω από τους έξυπνους θερμοστάτες τους

Χιλιάδες κάτοικοι του Κολοράντο βρέθηκαν αποκλεισμένοι από τους έξυπνους θερμοστάτες τους κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών της περασμένης εβδομάδας, εξαιτίας των μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Δείτε επίσης: ΟΗΕ: Επιβεβαίωσε την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Αρκτική

θερμοστάτες

Περίπου 22.000 πελάτες της Xcel έχασαν τον έλεγχο των έξυπνων θερμοστατών τους για ώρες στις 30 Αυγούστου. Αυτό οδήγησε σε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ορισμένοι άνθρωποι είπαν ότι οι θερμοκρασίες μέσα στα σπίτια τους έφτασαν τους 31 βαθμούς. Οι εξωτερικές θερμοκρασίες ανέβηκαν στους 32 βαθμούς εκείνη την ημέρα σε περιοχές του Κολοράντο καθώς μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ αντιμετώπισε πολλή ζέστη.

Όλοι οι πελάτες που επηρεάστηκαν είχαν εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, που ονομάζεται AC Rewards, το οποίο έχει σκοπό να μειώσει την πίεση στο ηλεκτρικό δίκτυο κατά τη διάρκεια των καύσωνα. Η Xcel μπορεί να προσαρμόσει τους έξυπνους θερμοστάτες αυτών των πελατών όταν η ζήτηση αυξάνεται τόσο πολύ που μπορεί να μην υπάρχει αρκετή προσφορά για να την καλύψει. Η εταιρεία προσφέρει εφάπαξ πίστωση 100 $ στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας κατά την εγγραφή και 25 $ ετησίως στη συνέχεια για συμμετοχή.

Όταν το βοηθητικό πρόγραμμα προσαρμόζει τον θερμοστάτη ενός πελάτη, ο πελάτης έχει συνήθως την επιλογή να εξαιρεθεί. Όμως, «σε σπάνιες περιπτώσεις, έκτακτες ανάγκες συστήματος μπορεί να προκαλέσουν ένα συμβάν ελέγχου που δεν μπορεί να παρακαμφθεί», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Δείτε ακόμα: Μεταλλικό στήριγμα μειώνει τη θερμοκρασία του Core i9-12900K κατά 10 βαθμούς

Κολοράντο

Την περασμένη εβδομάδα ήταν η πρώτη φορά που η Xcel απαγόρευσε στους πελάτες να παρακάμψουν τις προσαρμογές της στα έξι χρόνια από την έναρξη του προγράμματος, σύμφωνα με το Denver7. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η αυξανόμενη ζήτηση ρεύματος για κλιματιστικά και μια απροσδόκητη διακοπή συνέβαλαν στην ενεργειακή έκτακτη ανάγκη της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Xcel, Emmett Romine.

Η υπερβολική ζέστη πιέζει τα δίκτυα ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος των Δυτικών Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να διαρκέσει και αυτή την εβδομάδα. Ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου της Καλιφόρνια προέτρεψε τους κατοίκους να εξοικονομήσουν ενέργεια τις επόμενες ημέρες για να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος.

Οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενες διακοπές ρεύματος σε σύγκριση με το παρελθόν, εν μέρει λόγω των πιο ακραίων καιρικών φαινομένων. Το 2020 ήταν έτος ρεκόρ στις διακοπές ρεύματος στις ΗΠΑ. Η καλοκαιρινή ζέστη στο Τέξας πέρυσι προκάλεσε παρόμοια αντίδραση από τους κατοίκους, όταν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έθεσαν τους έξυπνους θερμοστάτες των πελατών σε υψηλότερες θερμοκρασίες για να περιορίσουν τη ζήτηση ρεύματος.

Δείτε επίσης: iPhone: Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά

Τέτοια προγράμματα αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής που ονομάζεται ανταπόκριση στη ζήτηση και υποτίθεται ότι βοηθά τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας να γίνουν πιο ανθεκτικά σε ακραία καιρικά φαινόμενα που γίνονται πιο συχνά και σοβαρά καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται.

Ωστόσο, αυτή η στρατηγική ενέχει κινδύνους, εάν οι έξυπνοι θερμοστάτες διατηρούν τα σπίτια σε επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες. Η παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες – ειδικά τη νύχτα όταν οι άνθρωποι κοιμούνται – μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη, ακόμη και σε θάνατο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS