ΑρχικήReviewsFujifilm X-H2: Η καινούρια mirrorless camera υψηλής ανάλυσης

Fujifilm X-H2: Η καινούρια mirrorless camera υψηλής ανάλυσης

Η Fujifilm μόλις ανακοίνωσε ίσως την πιο αναμενόμενη camera της χρονιάς, την X-H2 των 40 megapixel και με βίντεο 8K

Μετά από χρόνια φωτογραφικών μηχανών mirrorless APS-C με αναλύσεις περίπου των 20 megapixel, η Fujifilm επιτέλους προωθεί την κατάσταση με την πιο πρόσφατη camera του X-series της. Στη σημερινή της εκδήλωση X-Summit στη Νέα Υόρκη, η Fujifilm ανακοινώνει μια νέα camera X-H2 υψηλής ανάλυσης με αισθητήρα X-Trans 40,2 megapixel με βίντεο 8K. Αυτή η camera είναι βασισμένη στην πρόσφατη X-H2S, έχοντας τον ίδιο επεξεργαστή, σύστημα in-body image stabilization, dual υποδοχές καρτών, ηλεκτρονικό viewfinder και πολλά άλλα. Είναι σχεδόν η ίδια camera με διαφορετικό αισθητήρα για όσους εκτιμούν περισσότερο τα megapixel. Αν και το αντίστοιχο υψηλότερης ανάλυσης θα κοστίζει περίπου 500$ λιγότερο από το X-H2S όταν ξεκινήσει να διανέμεται τέλη Σεπτεμβρίου για 1.999,95$.

Δείτε επίσης: Snapchat: Αποκτά την δυνατότητα εγγραφής Dual Camera

Μαζί με αυτήν την ανακοίνωση υπάρχουν δύο νέοι φακοί Fujinon: ο φακός fast-aperture portrait 999,95$ XF 56 mm f/1,2 και ο medium format GF 20–35 mm f/4 ultrawide-angle zoom των 2.499,95$. Ο φακός των 56mm θα είναι διαθέσιμος στα τέλη Σεπτεμβρίου μαζί με το Fujifilm X-H2, ενώ οι κάτοχοι του Fujifilm GFX θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο για το νέο zoom.

Fujifilm X-H2: Η καινούρια mirrorless camera υψηλής ανάλυσης
Fujifilm X-H2: Η καινούρια mirrorless camera υψηλής ανάλυσης

Το Fujifilm X-H2 φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που αναφέρθηκε τον Μάιο. Είναι το ίδιο σώμα X-H2S με διαφορετικό αισθητήρα για όσους δίνουν προτεραιότητα στην ανάλυση. Ο αισθητήρας των 40,2 megapixel του X-H2 δεν έχει stacked design όπως το X-H2S, που σημαίνει ότι δεν επιτυγχάνει τις ίδιες ταχύτητες burst shooting και readout. Για παράδειγμα, το X-H2 μεγιστοποιείται στα 20 fps με το ηλεκτρονικό blackout-free shutter, αποδίδοντας εικόνες που είναι ελαφρώς cropped στο 1,29x. Αυτή είναι η μισή ταχύτητα του X-H2S, το οποίο δεν κάνει crop και ο πιο αργός αισθητήρας του X-H2 σημαίνει ένα πιο έντονο εφέ rolling shutter σε φωτογραφίες (κατά τη χρήση του ηλεκτρονικού shutter) και βίντεο. Ωστόσο, καθώς αυτές οι κάμερες μοιράζονται το ίδιο μηχανικό shutter, το X-H2 εξακολουθεί να επιτυγχάνει έως και 15 fps σε πλήρη ανάλυση. Παραδόξως, ένας τομέας ταχύτητας στον οποίο το X-H2 έχει πλεονέκτημα σε σχέση με το X-H2S, είναι στο πιο γρήγορο ηλεκτρονικό shutter speed με 1/180.000 του δευτερολέπτου — ωστόσο, τα εφέ rolling shutter ενδέχεται να περιορίσουν τις χρήσεις αυτής της ταχύτητας καθώς και την ικανότητά του να φωτογραφίζει blackout-free χωρίς να παραμορφώνει κινούμενα αντικείμενα.

Το Fujifilm X-H2 μπορεί να προχωρήσει περισσότερο από τα native 40,2 megapixel μέσω μιας λειτουργίας multishot. Χρειάζεται ένα burst εικόνων με 20 pixel-shift χρησιμοποιώντας το in-body image stabilization για να δημιουργήσετε ένα μεγαθήριο εικόνας με 160 megapixel με το λογισμικό Pixel Shift Combiner της Fujifilm. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να κάνει τους δίσκους σας να ζοριστούν, το X-H2 υποστηρίζει και βίντεο 8K στα 29,97 fps. Αλλά για άλλη μια φορά, ενώ φτάνει σε μεγαλύτερα ύψη ανάλυσης, έχει επίσης βαθμολογηθεί για ελαφρώς χαμηλότερο dynamic range, στερείται open gate recording και χάνει στα 4K βίντεο με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε σύγκριση με το X-H2S.

Fujifilm X-H2: Η καινούρια mirrorless camera υψηλής ανάλυσης
Fujifilm X-H2: Η καινούρια mirrorless camera υψηλής ανάλυσης

Δείτε επίσης: Nikon και Canon σταματούν την ανάπτυξη DSLR cameras!

Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα νέα, καθώς τα low-light stills shooters μπορεί να νιώθουν άνετα γνωρίζοντας ότι το Fujifilm X-H2 διατηρεί τις ίδιες υψηλές ταχύτητες ISO με το X-H2S (12.800 ISO, επεκτάσιμο σε 51.200) ενώ προσφέρει ελαφρώς χαμηλότερο βασικό ISO των 125. Γενικά, πάντα θα γίνονται θυσίες για χάρη των megapixel και για μια camera που τιμολογείται σε κάτι λιγότερο από $2.000, οι συμβιβασμοί του Fujifilm X-H2 φαίνονται τουλάχιστον κατανοητοί.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS