ΑρχικήinetΗ Adobe έκανε μια αναφορά trend για την χρήση των emoji

Η Adobe έκανε μια αναφορά trend για την χρήση των emoji

Η Adobe έκανε έρευνα για την αναφορά trend των emoji, ρωτώντας 5.000 συμμετέχοντες στις ΗΠΑ με σκοπό τον χαρακτηρισμό της χρήσης τους.

Τα emoji κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Από το να αναπαριστούν ουσιαστικά το πώς νιώθουμε μέχρι να είμαστε η πρώτη γραμμή σε ένα inside joke, τα emojis έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο στέλνουμε μηνύματα, tweet και επικοινωνούμε. Με αυτό, η Adobe μόλις κυκλοφόρησε μια αναφορά trend στην οποία συμμετείχαν 5.000 ερωτηθέντες από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να χαρακτηρίσει πώς χρησιμοποιούμε τα emojis.

Πώς μας βοηθούν τα emoji να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον;

Στα ευρήματά της, η Adobe αποκάλυψε ότι το 88% των χρηστών emoji στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ενσυναίσθηση προς κάποιον εάν χρησιμοποιούν και emoticons, ενώ το 75% αισθάνονται περισσότερο συνδεδεμένοι με άτομα που χρησιμοποιούν emoji. Εν τω μεταξύ, το 92% των χρηστών emoji συμφώνησαν ότι η χρήση των emoticon μπορεί να τους βοηθήσει να επικοινωνούν χωρίς γλωσσικά εμπόδια. Αυτά τα ευρήματα έχουν νόημα, καθώς ο τόνος μπορεί εύκολα να χαθεί στα μηνύματα text – ρωτήστε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το “lol” αυτές τις μέρες, στην πραγματικότητα δεν γελάει δυνατά, απλά δεν θέλει να εκλάβετε τα μηνύματα ως απειλητικά.

Δείτε επίσης: Το Google Docs έχει πλέον έναν εύκολο τρόπο προσθήκης emoji

Η Adobe έκανε μια αναφορά trend για την χρήση των emoji
Η Adobe έκανε μια αναφορά trend για την χρήση των emoji

Τα emoji αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια τους ανθρώπους;

Η Unicode έκανε ένα τεράστιο άλμα το 2015, επεκτείνοντας τα χρώματα δέρματος που θα μπορούσατε να επιλέξετε για να εκπροσωπείτε τον εαυτό σας μέσω emoticons που διαθέτουν πραγματικούς ανθρώπους και μέρη του σώματος. Παρόλα αυτά, 2 στους 5 χρήστες είπαν ότι η ταυτότητά τους δεν αντικατοπτρίζεται στις τρέχουσες επιλογές των emoji και η ηλικία, η φυλή/εθνικότητα, ο πολιτισμός και η αναπηρία ήταν οι τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες που θα ήθελαν να διευρυνθούν οι χρήστες emoji των ΗΠΑ.

Καταλαβαίνουν πραγματικά οι άνθρωποι τα emojis;

Ως επί το πλείστον ναι, εκτός από το Upside-Down Face (🙃), το Cherries (🍒), και το Cowboy Hat Face (🤠)—το τελευταίο από τα οποία είναι το πιο παρεξηγημένο από τα τρία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου, καθώς το 50% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιεί τα emoji διαφορετικά από την προβλεπόμενη σημασία τους, με την Gen Z να είναι η πιο «ψαγμένη» στις διαφορετικές έννοιες των emoticons. Το 74% των χρηστών Gen Z λένε ότι χρησιμοποιούν ένα emoji για διαφορετικό νόημα, έναντι 65% των Millennials, 48% του Gen X και 24% των Boomers.

Η Adobe έκανε μια αναφορά trend για την χρήση των emoji
Η Adobe έκανε μια αναφορά trend για την χρήση των emoji

Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα emoji για να εκφράσουν την αγάπη και την έλξη;

Η Adobe ανέφερε τα τοπ 3 και τα τελευταία 3 emoji για φλερτ. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το Face Blowing a Kiss (😘), το Smiling Face with Hearts (🥰) και το Smiling Face with Heart-Eyes (😍) θα έκαναν κάποιον να φαίνεται πιο συμπαθητικός ενώ το Pile of Poo (💩), το Angry Face (😠), και η λιγότερο υποδηλωτική Μελιτζάνα (🍆) θα έκανε κάποιον να φαίνεται λιγότερο συμπαθής. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς το 72% των χρηστών θα στείλει ένα emoticon σε μια συνομιλία με κάποιον που τους ενδιαφέρει ή που φλερτάρουν μαζί του—απλώς αποφύγετε τη μελιτζάνα.

Δείτε επίσης: Τα 10 πιο δημοφιλή emoji των τελευταίων χρόνων

Είναι ενδιαφέρον ότι η Adobe βρήκε σημαντικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα emojis. Το 76% των ανδρών ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν emoji περισσότερο κατά τη διάρκεια του φλερτ σε αντίθεση με το 68% των γυναικών που ισχυρίστηκαν το ίδιο, ενώ το 27% των ανδρών ισχυρίστηκε ότι έληξε μια σχέση με emoticon σε σύγκριση με το 15% των γυναικών.

Το σύνολο των emoji αλλάζει συνεχώς και επεκτείνεται με την προσθήκη νέων εικόνων που προστίθενται κάθε χρόνο. Με αυτό, γίνονται αναπόσπαστο μέρος του ψηφιακού λεξικού, των χώρων εργασίας και της ερωτικής μας ζωής.

Πηγή: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS