ΑρχικήUpdatesWindows Terminal: Υποστήριξη για τη δημιουργία προσαρμοσμένων θεμάτων

Windows Terminal: Υποστήριξη για τη δημιουργία προσαρμοσμένων θεμάτων

Μία νέα έκδοση του Windows Terminal που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Microsoft, προσθέτει μια πολυαναμενόμενη λειτουργία, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία και τη χρήση προσαρμοσμένων θεμάτων.

Δείτε επίσης: Windows 11 22H2: Νέες δυνατότητες έρχονται αργότερα αυτόν τον μήνα

Windows Terminal

Προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν θέματα μόνο μέσω επεξεργασίας του καθολικού αρχείου ρυθμίσεων JSON του Windows Terminal, για να αλλάξουν το χρώμα φόντου των καρτελών και των σειρών καρτελών και να επιλέξουν μεταξύ ανοιχτού και σκούρου θέματος παραθύρου τερματικού.

Αφού προσθέσετε μια νέα διαμόρφωση θέματος στο αρχείο JSON, θα εμφανιστεί αυτόματα στη σελίδα Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις εμφάνισης της εφαρμογής.

Το themes είναι μια καθολική ιδιότητα που μπορεί να περιέχει μια ποικιλία θεμάτων, τα οποία θα εμφανιστούν στο αναπτυσσόμενο μενού Θέμα στη σελίδα Εμφάνιση του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη“, εξήγησε η Kayla Cinnamon, υπεύθυνη προγράμματος τερματικού των Windows.

Για να προσθέσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα θέματα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής, Windows Terminal Preview 1.16.

Η νέα έκδοση προσθέτει επίσης ενημερωμένα προεπιλεγμένα χρώματα και ορίζει το σκούρο θέμα ως προεπιλεγμένο θέμα αντί να ακολουθεί το προεπιλεγμένο θέμα συστήματος των Windows.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Επείγουσα επιδιόρθωση για αποκλεισμένες συνδέσεις των Windows
προσαρμοσμένων θεμάτων

Έχουμε τροποποιήσει ορισμένα από τα προεπιλεγμένα χρώματα στο Windows Terminal για μια πιο συνεκτική εμφάνιση. Επιπλέον, ορίζουμε το Terminal για χρήση σκούρου θέματος, αντί να ακολουθούμε το θέμα του συστήματος“, πρόσθεσε η Cinnamon.

Η Microsoft αποκάλυψε το Windows Terminal κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Build του Μαΐου 2019 και το κυκλοφόρησε επίσημα δύο μήνες αργότερα, τον Ιούλιο.

Σε αντίθεση με την τρέχουσα προεπιλεγμένη εφαρμογή τερματικού, το Windows Τerminal υποστηρίζει πολλές καρτέλες κονσόλας. Επιτρέπει επίσης την επιλογή μεταξύ του κελύφους cmd, του PowerShell και του κελύφους διανομής Linux που είναι εγκατεστημένα μέσω του Windows Subsystem for Linux (WSL).

Από τον Αύγουστο, η Microsoft έχει επίσης κάνει το Windows Terminal το προεπιλεγμένο τερματικό στις εκδόσεις προεπισκόπησης «Dev» των Windows 11 Insider.

«Κατά τη διάρκεια του 2022, σχεδιάζουμε να κάνουμε το Windows Τerminal την προεπιλεγμένη εμπειρία σε συσκευές Windows 11», δήλωσε η υπεύθυνη προγράμματος Windows Terminal, Kayla Cinnamon.

Δείτε επίσης: Ιρανοί hackers κρυπτογραφούν συστήματα Windows μέσω BitLocker

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Windows Terminal και το Windows Terminal Preview από το επίσημο Microsoft Store, τη σελίδα εκδόσεων GitHub ή με τη βοήθεια του εργαλείου γραμμής εντολών του Windows Package Manager (winget).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS