ΑρχικήinetΗ Νότια Κορέα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του Terra, Do...

Η Νότια Κορέα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του Terra, Do Kwon

Δικαστήριο της Νότιας Κορέας εξέδωσε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του Terra, Do Kwon, μετέδωσε το Reuters.

Δείτε επίσης: Η Crypto.com αντί για refund 100 $ μετέφερε καταλάθος $10 εκατ. σε πελάτη

Το δικαστήριο κλιμακώνει μια έρευνα στον ιδρυτή της πλατφόρμας blockchain Terraform Labs, της εταιρείας πίσω από το αλγοριθμικό stablecoin UST, μετά τη θεαματική κατάρρευση του project Terra νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Συνελήφθη ομάδα που πραγματοποιούσε crypto scams

Η κατάρρευση της πλατφόρμας Terra τον Μάιο οδήγησε σε συνδυασμένες απώλειες περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του UST και του “sister cryptocurrency luna”. Το κραχ του Terra επηρέασε και διάφορα πρωτόκολλα decentralized finance (DeFi), οδηγώντας σε πτώση 80% και άνω για projects που συνδέονταν με το stablecoin.

Terra Do Kwon

Το UST, ένα αμφιλεγόμενο stablecoin που επρόκειτο να συνδεθεί στο 1:1 με το USD, αποσυνδέθηκε από την τιμή στόχο του στα μέσα Μαΐου και προκάλεσε μια ευρύτερη πώληση κρυπτονομισμάτων από την οποία ο τομέας των digital asset δεν έχει ανακάμψει ακόμη.

Τον Ιούνιο, το Reuters ανέφερε ότι ένας ανώνυμος αξιωματούχος της Ανώτατης Εισαγγελίας της Νότιας Κορέας είπε ότι αρκετοί υπάλληλοι της Terraform Labs δεν μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα και είχαν τεθεί σε λίστα απαγόρευσης πτήσεων.

Δείτε επίσης: FBI: Οι χάκερ εκμεταλλεύονται DeFi bugs για να κλέψουν crypto

Στις 17 Αυγούστου, ο Kwon προσέλαβε δικηγόρους από μια δικηγορική εταιρεία που εδρεύει στη Νότια Κορέα μόλις λίγες μέρες αφότου είπε ότι οι αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί του.

Ο ιδρυτής του Terra έσπασε τη σιωπή του στις 16 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να καθαρίσει το όνομά του από διάφορους ισχυρισμούς. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του Kwon, τα μέλη της κοινότητας εξακολουθούσαν να επικρίνουν τον CEO του Terra, συγκρίνοντας την κατάστασή του με τον δημιουργό του Tornado Cash, ο οποίος συνελήφθη επειδή έγραψε έναν privacy code.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS