ΑρχικήUpdatesGoogle Photos: Ενημερώνονται τα Memories με νέα εργαλεία

Google Photos: Ενημερώνονται τα Memories με νέα εργαλεία

Το Google Photos επανασχεδιάζει τα Memories, εστιάζοντας περισσότερο στα βίντεο και προσθέτοντας νέα δημιουργικά εργαλεία.

Καθώς οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης των καταναλωτών στρέφουν την εστίασή τους στα βίντεο για κοινωνική έκφραση και υιοθετούν πιο δημιουργικά εργαλεία, όπως αυτά για τη δημιουργία κολάζ, η συχνά πιο χρηστική εφαρμογή του Google Photos θα κάνει τώρα το ίδιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα μια αναβάθμιση στο Google Photos και την εφαρμογή της για κινητές συσκευές που θα αναδεικνύει καλύτερα τα βίντεο των χρηστών, θα δημιουργεί οπτικά εφέ με φωτογραφίες που ακούγονται σε μουσική, θα εισάγει το δικό της πρόγραμμα επεξεργασίας κολάζ και πολλά άλλα.

Οι προσθήκες αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης αναβάθμισης στη λειτουργία Memories του Google Photos, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019.

Συνδυάζοντας κάτι σαν τα Stories και τα Memories του Facebook, τα Memories του Google Photos βοηθούν τους χρήστες να ανατρέξουν στις παλαιότερες φωτογραφίες τους, οργανωμένες σε συλλογές στο επάνω μέρος της κύριας οθόνης της εφαρμογής — όπου τα Stories βρίσκονται συχνά σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι, το Google Photos αναβάθμισε τα Memories χρησιμοποιώντας τεχνολογία machine learning για να προσδιορίσει μοτίβα στις φωτογραφίες και πρόσθεσε άλλους τύπους Memories, όπως αυτές που τόνιζαν πράγματα όπως εκδηλώσεις και διακοπές.

Google Photos: Ενημερώνονται τα Memories με νέα εργαλεία
Google Photos: Ενημερώνονται τα Memories με νέα εργαλεία

Τώρα, η Google λανσάρει έναν άλλο επανασχεδιασμό του Memories, ο οποίος εισάγει περισσότερα βίντεο στην εμπειρία.

Δείτε επίσης: Google: Ακύρωσε το επόμενο Pixelbook;

Η υπηρεσία θα επιλέξει και θα περικόψει αυτόματα τα καλύτερα αποσπάσματα από τα μεγαλύτερα βίντεό σας χρησιμοποιώντας machine learning ως μέρος αυτής της βελτίωσης, λέει η Google.

Οι αλλαγές έρχονται σε μια περίοδο που οι εταιρείες τεχνολογίας βλέπουν αυξημένη χρήση βίντεο μεταξύ των χρηστών. Η Meta νωρίτερα φέτος είπε ότι το Reels αποτελεί το 20% του χρόνου που περνούν οι χρήστες στο Instagram και το βίντεο συνολικά αποτελεί το 50% του χρόνου που ξοδεύουν οι χρήστες στο Facebook, για παράδειγμα. Το Google Photos βλέπει παρόμοια τάση. Η εταιρεία λέει ότι οι μεταφορτώσεις βίντεο αυξήθηκαν τέσσερις φορές περισσότερο από τις μεταφορτώσεις φωτογραφιών τα τελευταία δύο χρόνια, γι’ αυτό επέλεξε να επενδύσει σε περισσότερα εργαλεία βίντεο.

Η ενημερωμένη έκδοση του Google Photos θα κάνει επίσης περισσότερα με τη μουσική, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μουσικής σε περισσότερα Memories και της ρύθμισης πολλών στατικών φωτογραφιών με μουσική στη λειτουργία οπτικού εφέ “Cinematic Photos”. Το Cinematic Photos, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020, αξιοποιεί τo machine learning για τη δημιουργία τρισδιάστατων εκδόσεων των φωτογραφιών σας προβλέποντας το βάθος της εικόνας και στη συνέχεια φτιάχνοντας ένα ομαλό εφέ panning. Αργότερα επέκτεινε αυτό το εφέ για να συμπεριλάβει “ραμμένες” φωτογραφίες που ονόμασε Cinematic Moments, οι οποίες δίνουν επίσης μια ψευδαίσθηση μιας πιο τρισδιάστατης εικόνας.

Ένα άλλο νέο σύνολο λειτουργιών στη σημερινή ενημέρωση επικεντρώνεται στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της κοινής χρήσης.

Αυτό περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Styles, η οποία προσθέτει αυτόματα γραφικά στα Memories σας τοποθετώντας τες σε πολύχρωμα φόντα, για παράδειγμα. Οι καλλιτέχνες Shantell Martin και Lisa Congdon συνέβαλαν σε αυτό το χαρακτηριστικό κατά την κυκλοφορία.

Google Photos: Ενημερώνονται τα Memories με νέα εργαλεία
Google Photos: Ενημερώνονται τα Memories με νέα εργαλεία

Καθώς η ζήτηση για τον νέο κατασκευαστή κολάζ Shuffles του Pinterest αυξάνεται, το Google Photos πηδά σε αυτήν την τάση με το δικό του πρόγραμμα επεξεργασίας κολάζ που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ένα σχέδιο, να διαλέγουν και να επεξεργάζονται φωτογραφίες και στη συνέχεια να αλλάζουν τη διάταξή τους με controls drag-and-drop.

Δείτε επίσης: Η Google ακυρώνει τα μισά έργα στην εσωτερική ομάδα Ε&Α Area 120

Τα Google Photos Memories μπορούν επίσης πλέον να κοινοποιούνται με φίλους και συγγενείς, ξεκινώντας από το Android με το iOS και το Web που θα ακολουθήσει.

Μια μικρότερη, αλλά ενδιαφέρουσα προσθήκη — και αυτή που δεν σημειώθηκε στην επίσημη ανακοίνωση της Google — περιλαμβάνει τον τρόπο πλοήγησης στα Memories μετά την ενημέρωση.

Ενώ μπορείτε ακόμα να πατήσετε αριστερά ή δεξιά για να μετακινηθείτε μεταξύ των φωτογραφιών μέσα σε ένα Memory — όπως θα κάνατε με τα περισσότερα Stories — όταν μετακινείστε στα Memories, τώρα θα σύρετε προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Αυτή η επιλογή interface design, φυσικά, είναι ένα νεύμα στο TikTok, του οποίου το κάθετο video feed έχει διεισδύσει σε τόσες πολλές κορυφαίες εφαρμογές καταναλωτών.

Καθώς τα Google Photos Memories γίνονται όλο και πιο βαριά με αυτήν την ενημέρωση, είναι πιθανό μερικοί χρήστες να αισθάνονται τώρα ότι τα Memories είναι περισσότερο σαν προσωπικά, ιδιωτικά TikToks παρά στατικά Stories.

Οι ενημερώσεις κυκλοφορούν σήμερα στο Google Photos και στην εφαρμογή του για κινητά.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS