ΑρχικήΕπιστήμη & Τεχνολογία3D κρέας; Ισραηλινή εταιρεία αποκαλύπτει «εκτυπωμένες» μπουκιές βόειου κρέατος

3D κρέας; Ισραηλινή εταιρεία αποκαλύπτει «εκτυπωμένες» μπουκιές βόειου κρέατος

Μία εταιρεία αιχμής από το Ισραήλ έχει αποστολή να παράγει μαζικά καλλιεργημένο βόειο κρέας που προέρχεται από αγελάδες χωρίς καμία σφαγή, το οποίο υποβάλλεται περαιτέρω σε 3D εκτύπωση.

Δείτε επίσης: Instant NeRF από την NVIDIA: Μετατρέπει τις 2D φωτογραφίες σε σκηνές 3D

3D κρέας

Οι ερευνητές προτείνουν ότι το εργαστηριακό βόειο κρέας είναι βέβαιο ότι θα μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής κρέατος. Όμως, είναι το καταναλωτικό κοινό έτοιμο να αγκαλιάσει αυτές τις καινοτόμες κουζίνες;

Η Steakholder Foods, γνωστή στο παρελθόν ως MeaTech 3D, αποκάλυψε αυτό που αποκαλεί Omakase Beef Bours.

Νεκρός ο Mike Lynch στο ναυάγιο της Σικελίας

SecNewsTV 5 hours ago

Όπως υποδηλώνει το όνομα, πρόκειται για κομμάτια κρέατος σε μέγεθος μπουκιάς που αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας μια διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης που χρησιμοποιεί βόειο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Σε αντίθεση με αυτό που προέρχεται από τη σφαγή ζώων, το βόειο κρέας για αυτές τις μπουκιές προέρχεται από «κύτταρα εκκίνησης» ή βλαστικά κύτταρα του ζώου που αφήνονται να αναπτυχθούν σε ένα τρυβλίο Petri ή υπό ανθρωπογενείς συνθήκες.

Το προϊόν αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις μυϊκού και λιπώδους ιστού που έχουν διαφοροποιηθεί από βλαστοκύτταρα βοοειδών. Μπορεί να εκτυπωθεί σε μια ποικιλία από αλληλουχίες στιβάδων μυός-λίπους και με οποιαδήποτε επιθυμητή αναλογία, σχήμα ή πλάτος“, εξηγεί η Steakholder Foods.

Δείτε ακόμα: Η Meta φέρνει τα 3D avatars στο Instagram

Όσο καινοτόμος κι αν φαίνεται η νέα «ανακάλυψη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας» της Steakholder, το 3D εκτυπωμένο κρέας δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα καινούργιο — τουλάχιστον όταν πρόκειται για vegan εκδόσεις.

εκτυπωμένο κρέας

Το τρισδιάστατο εκτυπωμένο μοσχαρίσιο κρέας της Steakholder ωστόσο, χρησιμοποιεί μπριζόλα που καλλιεργείται στο εργαστήριο που η εταιρεία παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2021 ως το «μεγαλύτερο» καλλιεργημένο κομμάτι μπριζόλας στον κόσμο που ζυγίζει σχεδόν 110 γραμμάρια – κάνοντάς το πιο κοντινό στην πραγματική μπριζόλα που προέρχεται από αγελάδες.

Όσο για το αν το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι καλύτερο για το περιβάλλον, όπως διαφημίζεται από τους gamechangers της βιομηχανίας, οι ερευνητές το αποδέχονται σε μεγάλο βαθμό.

Μια έκθεση του 2019 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δείχνει ότι το “καλλιεργημένο κρέας” που καλλιεργείται με τεχνικές μηχανικής ιστών παράγει έως και 96% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τη συμβατική διαδικασία.

Ωστόσο, μια προηγούμενη δημοσίευση στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρότεινε ότι δεν μπορεί να είναι ενεργειακά αποδοτικές όλες οι μέθοδοι παραγωγής τεχνητού κρέατος και η επιλογή της πηγής κρέατος (κοτόπουλο, βοδινό, χοιρινό ή φυτό) παίζει σημαντικό ρόλο.

Δείτε επίσης: Ασθενής αποκτά προσθετικό μάτι που δημιουργήθηκε μέσω 3D printing

Μια αμφιλεγόμενη πτυχή του βοείου κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι ότι χρησιμοποιεί ορό εμβρύου βοοειδών (FBS) ως ουσία για την υποστήριξη της ανάπτυξης των Βλαστοκυττάρων. Το FBS προέρχεται από ένα αγέννητο έμβρυο μιας σφαγμένης αγελάδας που μπορεί να μη βρίσκει σύμφωνους όλους τους καταναλωτές.

Οι επιστήμονες εργάζονται για να αντικαταστήσουν τελικά το FBS με μια άλλη ουσία που θα εξαλείψει την εξάρτηση από τα έμβρυα αγελάδας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS