ΑρχικήinetiPhone 14 Pro: Η camera δονείται σε κάποιες εφαρμογές λόγω bug

iPhone 14 Pro: Η camera δονείται σε κάποιες εφαρμογές λόγω bug

Ένα bug κάνει την κάμερα του iPhone 14 Pro να δονείται για κάποια third-party apps, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κουνημένα βίντεο.

Μετά την κυκλοφορία του iPhone 14 Pro και της έκδοσης Max, ορισμένοι πρώιμοι χρήστες των συσκευών παρατήρησαν ότι ο κύριος φακός της πίσω κάμερας δονείται ανεξέλεγκτα σε third party εφαρμογές με λειτουργικότητα κάμερας, όπως το Snapchat, το TikTok και το Instagram, με αποτέλεσμα ένα κουνημένο βίντεο. Το ζήτημα δεν φαίνεται να επηρεάζει την ενσωματωμένη εφαρμογή Camera.

iPhone 14 Pro: Η camera δονείται σε κάποιες εφαρμογές λόγω bug
iPhone 14 Pro: Η camera δονείται σε κάποιες εφαρμογές λόγω bug

Δείτε επίσης: Όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα διαθέτουν display cutouts Dynamic Island

Το ζήτημα έχει αναφερθεί από χρήστες σε Twitter, Reddit, TikTok και MacRumors Forums από τότε που κυκλοφόρησαν τα μοντέλα iPhone 14 Pro την Παρασκευή, αλλά δεν είναι σαφές πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα ή ποια είναι η υποκείμενη αιτία. Ο κύριος φακός στα μοντέλα Pro διαθέτει sensor-shift optical image stabilization “δεύτερης γενιάς” και είναι πιθανό ο σταθεροποιητής να λειτουργεί λόγω bug λογισμικού, αλλά αυτό είναι απλώς εικασία.

Ο YouTuber Luke Miani είπε ότι αντιμετώπισε το πρόβλημα σε μία από τις μονάδες iPhone 14 Pro Max που δοκίμαζε. Ο Miani μοιράστηκε ένα βίντεο του προβλήματος που δείχνει τον κύριο φακό της συσκευής να δονείται ανεξέλεγκτα και είπε ότι το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα ο φακός να μην μπορεί να εστιάσει σωστά στην επόμενη χρήση, ακόμη και στην εφαρμογή Camera. Ο Miani είπε ότι πήρε το iPhone σε ένα Apple Store και ήταν σε θέση να ανταλλάξει τη συσκευή με μια νέα.

iPhone 14 Pro: Η camera δονείται σε κάποιες εφαρμογές λόγω bug
iPhone 14 Pro: Η camera δονείται σε κάποιες εφαρμογές λόγω bug

Δείτε επίσης: 7 λειτουργίες iPhone που πρέπει να υιοθετήσει και το Android

Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε bug λογισμικού, η Apple θα μπορούσε να εφαρμόσει μια επιδιόρθωση στην έκδοση beta του iOS 16.1. Επικοινωνήσαμε με την Apple ρωτώντας εάν γνωρίζει και/ή διερευνά το ζήτημα, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημά μας για σχολιασμό.

Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, οι κάτοχοι του 14 Pro και της έκδοσης Max θα πρέπει να αποφεύγουν να ανοίγουν την κάμερα σε εφαρμογές όπως το Snapchat, το TikTok και το Instagram, εάν ανησυχούν για πιθανή ζημιά στο σύστημα της πίσω κάμερας.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS