ΑρχικήinetΗ Νότια Κορέα ζητάει από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για...

Η Νότια Κορέα ζητάει από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον Do Kwon

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας διέψευσαν τον ισχυρισμό του Do Kwon από το Σαββατοκύριακο ότι δεν βρίσκεται σε φυγή και ζήτησαν από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση κατά του συνιδρυτή του Terraform Labs, κλιμακώνοντας την κατάσταση που διαδραματίζεται δημόσια μετά την εξάλειψη των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην cryptocurrency startup του τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Δείτε επίσης: «Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε

Do Kwon

Η Εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Σεούλ είπε ότι ο Do Kwon δεν συνεργαζόταν στην την έρευνα και τους είχε πει (μέσω του δικηγόρου του τον περασμένο μήνα) ότι δεν είχε καμία πρόθεση να εμφανιστεί για ανάκριση, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Yonhap. Οι εισαγγελείς ζήτησαν από το υπουργείο Εξωτερικών της Σεούλ να ανακαλέσει το διαβατήριο του Kwon και είπαν ότι έχουν «στοιχεία» ότι ο Kwon προσπαθεί να δραπετεύσει.

Δείτε επίσης: Τα sites που προωθούν cryptocurrency giveaway scams φέτος τριπλασιάστηκαν

Μια κόκκινη ειδοποίηση της Interpol, η οποία αποτελεί έκκληση προς τις αρχές επιβολής του νόμου παγκοσμίως, μπορεί να αποτρέψει τη χορήγηση βίζας σε άτομα, να περιορίσει τα διασυνοριακά τους ταξίδια και να «συλλάβει προσωρινά ένα άτομο που εκκρεμεί έκδοση, παράδοση ή παρόμοια νομική ενέργεια».

Το Σαββατοκύριακο, ο Do Kwon ισχυρίστηκε ότι δεν βρισκόταν σε φυγή από καμία κυβερνητική υπηρεσία που είχε «δείξει ενδιαφέρον να επικοινωνήσει μαζί του». Πρόσθεσε σε tweet: «Είμαι σε πλήρη συνεργασία και δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Το λεγόμενο stablecoin UST και το κρυπτονόμισμα LUNA της Terraform Labs κατέρρευσαν δραματικά τον Μάιο, αφού οι επενδυτές έχασαν την πίστη τους στην αποτελεσματικότητα των θεμελιωδών μεγεθών του. Μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Binance και Coinbase, διέγραψαν το token και διέκοψαν αρκετά από τα ζεύγη συναλλαγών του.

Do Kwon

Την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Κορέα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Kwon. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε πολλαπλές δικαιοδοσίες – έχουμε κρατήσει τους εαυτούς μας σε έναν εξαιρετικά υψηλό πήχη ακεραιότητας και ανυπομονούμε να διευκρινίσουμε την αλήθεια τους επόμενους μήνες», είπε ο Kwon σε tweet το Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης: Η Bitdefender κυκλοφορεί δωρεάν decryptor για το LockerGoga ransomware

Σε μια συνέντευξη στο Coinage τον περασμένο μήνα, ο Do Kwon είπε ότι δεν είχε έρθει σε επαφή με τις αρχές της Νότιας Κορέας. Μετά τη συντριβή των δύο νομισμάτων – Luna και TerraUSD – νωρίτερα αυτό το έτος, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των επενδυτών, οι επενδυτές στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγές κατά του Kwon για παράνομη συγκέντρωση κεφαλαίων και απάτη.

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας κατηγόρησαν τον Kwon για οικονομική απάτη.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS